Obáváte se války v ČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
6.3.22 10:50
@Anonymní píše:
No, já bych nejraději do Austrálie, ale vůbec nikoho tam neznáme. Manžel zná někoho v Michiganu, tak předběžně zjišťujeme. Vlastně oba naši zaměstnavatele operují i tam, tak bychom zkusili případně požádat o realokaci. Ale nevím, pořád mi to přijde šílený.

Nejdřív bych si zjistila, jaké podmínky má Austrálie na příjem uprchlíků. Protože zrovna ta je dost zdrženlivá a ubytovává uprchlíky na přilehlých ostrovech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.22 10:55
@Russet píše:
Nejdřív bych si zjistila, jaké podmínky má Austrálie na příjem uprchlíků. Protože zrovna ta je dost zdrženlivá a ubytovává uprchlíky na přilehlých ostrovech.

Něco podobného mi taky manžel říkal…
Asi to zůstane u USA, nejsem z toho nadšená, zrovna Amerika mi nepřijde jako bezpečná země, ale úplně si neumím představit jet do země, kde absolutně nikoho neznáme a nedej bože mluví jinak než anglicky. Já se učím aj 25 let a konečně ji umím, další jazyk se učit… Člověk se v nutnosti naučí ledacos, ale ta představa.

• Citovat
  • Upravit
53518
6.3.22 10:58
@Anonymní píše:
Něco podobného mi taky manžel říkal…
Asi to zůstane u USA, nejsem z toho nadšená, zrovna Amerika mi nepřijde jako bezpečná země, ale úplně si neumím představit jet do země, kde absolutně nikoho neznáme a nedej bože mluví jinak než anglicky. Já se učím aj 25 let a konečně ji umím, další jazyk se učit… Člověk se v nutnosti naučí ledacos, ale ta představa.

Proto bych právě spíš zůstala tady. Když všichni odejdou, kdo to tady dá dohromady? Pokud přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
6.3.22 11:55

Jet mimo čr znamena zacit od nuly, realne toho clovek zas tolik nepobere sebou a uspory da za zacatky v nove zemi.

Kdyz tu zustane tak muze i nemusi o vse prijit a navic bude jednodusi zacit od nuly tady.

Podle me ma smysl ted resit treba zbaveni se zbytecnych zavazku jako jsou pujcky a ruzne smlouvy. Zrusit zbytecne drahy tarif, televizi netflix a podobny ptakoviny co kazdy mesic zerou penize. Zrovna kvuli dluhu u operatora se plno lidi snadno dostalo do problemu a to ze je valka nikoho nebude zajimat, ze nemate z ceho zaplatit, podle smlouvy musite platit kazdy mesic. Ale jako planovat stehovani z duvodu co kdyby to je podle me blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.22 12:08
@dreamis píše:
Jet mimo čr znamena zacit od nuly, realne toho clovek zas tolik nepobere sebou a uspory da za zacatky v nove zemi.

To si dost uvědomujeme a úplně se mi do toho nechce jít. Máme 2letou holčičku a tak nějak to děláme trochu kvůli ní, má život před sebou.
S dluhy souhlasíme, tizit nas bude hypo, kterou budeme muset dále splácet. Drahé paušály nemáme, s manželem se vejdeme do 350 za měsíc, vždycky říkáme, že nechápeme jak může dát rodina měsíčně tisíc a vic za telefon, ale každého věc. Další dluhy, netflixy a podobné co myslíte, nevedeme.
Souhlasím, že je lepší pak pokračovat z domova, v cizině bude život první roky dost těžký. Neplánujeme se přestěhovat, plánujeme utéct, když tu bude válka na spadnutí. Nikdo neříká, že se za chvíli vrátíme (pokud tu nepadne nějaká jaderná bomba, to budeme rádi, že se dozijeme padesátky). Jsem nevěřící, ale asi se začnu modlit aby to tak daleko nedošlo a uklidnilo se to na Ukrajině, tam zažívají mnohem horší věci.

• Citovat
  • Upravit
12884
6.3.22 12:10
@Janasas píše:
Dneska v noci jsem fakt byla naštvaná.. Ležíme, je okolo 11 h a najednou rány, takový ten zvuk toho fičení a ráno, bum.. Fak jsem se v té chvíli bála..
Než si člověk po chvice uvědomil, že nějaké pako, pouští ohnostroj a pumy.. Jeslti něco slavili nevím :roll:

Tyto, ohňostroje bych možná dočasně zakázala. Jednak to fakt může lidi zmást, což v krajním případě může vést i l nějaké tragické nehodě, jednak to může traumatizovat potenciální uprchlíky v okolí. A to ohňostroje normálně miluju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
6.3.22 12:13
@zudina píše:
Hlavně kdo to všechno zaplatí holky, ti migranti budou něco stát.. chápu ze se jim musí pomoci, ale zaplatíme to všechno my. Už teď se zdražuje neskutečné, díky válce to bude ještě mnohem horší. Benzin atakuje 43 Kč za litr. Ja jako samozivitelka mám strach především z tohoto. Čeká nás peklo.

Jako samoživitelce se ti nedivím a chápu tě. Musíme být samozřejmě vděční, že válka není přímo tady, ale bída, která některé lidi čeká, je taky vážné téma.

Na druhou stranu nikdy nevíš, co z toho potenciálně vzejde i dobrého. Třeba nějaký alternativní zdroj energie a dotace na něj. Nebo ti dají ve škole obědy zdarma, protože bude jednodušší dávat to všem, než řešit kdo teda má nárok a kdo ne.

Po dvou letech covidu jsou zrovna samoživitelky skupina, na kterou myslím docela často. Nebo mladí, kteří by chtěli bydlení a rodinu, a nemají žádné zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
6.3.22 12:20
@Anonymní píše:
No, já bych nejraději do Austrálie, ale vůbec nikoho tam neznáme. Manžel zná někoho v Michiganu, tak předběžně zjišťujeme. Vlastně oba naši zaměstnavatele operují i tam, tak bychom zkusili případně požádat o realokaci. Ale nevím, pořád mi to přijde šílený.

Já si říkám, ze pokud už půjde do tuhého tak asi nebude úplně čas na vyřizování víza do Austrálie. Přece jen to zabere nějaký čas. My máme kamarády na Zélandu. Ale asi bysme nejprve popojeli někam do Španělska pokud by třeba putin podnikl invazi i směrem k nám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.22 12:22
@kathon píše:
Já si říkám, ze pokud už půjde do tuhého tak asi nebude úplně čas na vyřizování víza do Austrálie. Přece jen to zabere nějaký čas. My máme kamarády na Zélandu. Ale asi bysme nejprve popojeli někam do Španělska pokud by třeba putin podnikl invazi i směrem k nám

Souhlas, my plánujeme přestupní stanici Francii. A odtud když to bude špatné, do USA.
Zéland bych taky brala.

• Citovat
  • Upravit
53518
6.3.22 13:17
@Liberalissima píše:
Tyto, ohňostroje bych možná dočasně zakázala. Jednak to fakt může lidi zmást, což v krajním případě může vést i l nějaké tragické nehodě, jednak to může traumatizovat potenciální uprchlíky v okolí. A to ohňostroje normálně miluju…

Kvůli tomu zrušili ve středu zkoušku sirén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
6.3.22 13:49
@zudina píše:
Benzin atakuje 43 Kč za litr. Ja jako samozivitelka mám strach především z tohoto. Čeká nás peklo.

včera jsem brala za 49,90

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
6.3.22 14:46
@DanielaD píše:
včera jsem brala za 49,90

Ježíši kde? 8o zatim jsem nejvíc viděla za 43,90

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
6.3.22 15:16
@zudina píše:
Ježíši kde? 8o zatim jsem nejvíc viděla za 43,90

nebylo to na dálnici :) a když mě někdo kdysi dávno říkal, že benzín bude stát 50, nevěřila jsem a je to tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Plamí
6.3.22 15:20

@DanielaD
Benzina má za 50…

• Citovat
  • Upravit
18267
6.3.22 15:22
@Plamí píše: