Obáváte se války v ČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Plamí
6.3.22 15:26

@DanielaD
Omlouvám se, měla jsem to adresovat na Zudinu, ta se ptala, kde.

• Citovat
  • Upravit
18267
6.3.22 15:29
@Plamí píše:
@DanielaD
Omlouvám se, měla jsem to adresovat na Zudinu, ta se ptala, kde.

neomlouvej se, to se stane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.22 21:01

Az nasetrim chci zpatky do Anglie. Ale ne kvuli valce, protoze tady zadna neni ani nebude, ale protoze to tam miluju a chci tam zit :think:

• Citovat
  • Upravit
2450
8.3.22 08:08

Dnes jdu vyridit pasy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elis56
18.8.22 07:54

Dobrý den, jak situaci vidíte s odstupem pár měsíců? Bude podle vás válka i jinde nebo třeba i v České republice? :(

• Citovat
  • Upravit
65201
18.8.22 08:03
@Anonymní píše:
Dobrý den, jak situaci vidíte s odstupem pár měsíců? Bude podle vás válka i jinde nebo třeba i v České republice? :(

Vypada to, ze by se tu melo valcit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
18.8.22 08:07
@Anonymní píše:
Az nasetrim chci zpatky do Anglie. Ale ne kvuli valce, protoze tady zadna neni ani nebude, ale protoze to tam miluju a chci tam zit :think:

Tam by se mi taky líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40414
18.8.22 08:39
@Anonymní píše:
Dobrý den, jak situaci vidíte s odstupem pár měsíců? Bude podle vás válka i jinde nebo třeba i v České republice? :(

Bojím se, že se vymkne kontrole situace kolem jaderné elektrárny v Záporoží.

Není to tam dobré, stále obsazena rusy, mají ji jako svoji základnu, stále se tam střílí, byly tam různé poplachy, dle OSN to může být obrovské nebezpečí pro všechny země kolem.

Ted v okolí probíhalo cvičení záchranářů, co dělat při jaderné kontaminaci, je to tam zase horší od 5.srpna, kdy se opět ostřeluje, může se nejspíš stát cokoliv.
Ukrajinci ted nejsou schopni rusy z elektrárny vytlačit.
 https://www.bbc.com/…ope-62579154

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
18.8.22 08:48

Stále doufám, že se válečný konflikt nepřesune do okolních zemí, na druhou stranu mě děsí vědomí, že toto si určitě přáli všichni, kteří zažili první, i druhou světovou válku - že u nich to přeci nebude.
Pokud by Rusko zaútočilo na země v NATO, neberu to jako „Uf, to nás určitě ochrání“, ale jako obrovskou hrozbu velkého konfliktu. Ano, bránilo by nás, ale jak? Vojensky. A výsledek by tedy byl vždycky stejný.

Hodně mě děsí i situace ve společnosti, inflace, obrovské zdražování, energetická krize, to je za mě kvalitní podhoubí pro různé „spasitele“ a extrémisty.

Moji rodiče nedávno dostavěli dům, stál je dost peněz, které dávali dokupy roky, nepřežila bych, kdyby se jim tenhle životní sen zhroutil v případě konfliktu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
18.8.22 08:55

@foxtauri já jsem někde zahlédla nějakou zahraniční expertku, která si myslí, že v případě rozrůstajícího se konfliktu, by Nato ještě obětovalo Polsko, Slovensko, pobaltské státy a nás…a to mi opravdu zatrnulo, že někdo něco takového vůbec dokáže vypustit z pusy. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
18.8.22 08:57

Protože v tom případě by nám Nato bylo stejně k hov.nu jako smlouvy se státy před druhou světovou válkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
18.8.22 08:57

@truelly v tom případě by se historie opakovala beze zbytku :roll: 8o já tyto věci raději nesleduji v rámci zachování psychického zdraví, i když zavírat před tím oči asi taky není úplně dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
18.8.22 09:00

@foxtauri přesně tak. Jestli chce teď Rusko obnovit sféry svého vlivu, jsme v tom. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
18.8.22 09:02

Dokud si lidstvo bude držet politiky a náboženství, tak se válčit bude. A nezáleží na tom, jestli se nás ty konflikty týkají, či nikoliv, protože na jejich zvrácení jsme příliš krátcí! Nebo si snad myslíte, že většina Rusů a Ukrajinců netouží po ničem jiném, než po válce?

• Citovat
  • Upravit
Andromeda81
18.8.22 09:03
@truelly píše:
@foxtauri já jsem někde zahlédla nějakou zahraniční expertku, která si myslí, že v případě rozrůstajícího se konfliktu, by Nato ještě obětovalo Polsko, Slovensko, pobaltské státy a nás…a to mi opravdu zatrnulo, že někdo něco takového vůbec dokáže vypustit z pusy. 8o

No, já si taky myslím, že by nás NATO klidně obětovalo. Proto je smutné, že jim lezem tolik do zadku a provokuje na úkor vlastních zájmů. Z druhé strany si myslím, že třeba Německo nebo Francie normálně mají zájem s Ruskem spolupracovat. Takže se budou hledat cesty, jak to vrátit do starých kolejí a přitom si zachovat tvář. Ovšem to se samozřejmě nebude líbit Americe. Tak uvidíme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová