Obáváte se války v ČR?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2997
3.3.22 07:23
@Russet píše: Říct nahlas, nechte je být, co vám udělali? Podívat se jim do očí.

No ty jsi bojovnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.3.22 08:32
@Enicka píše:
Kdyby tady ty Ukrajinky nebyli, tak jim nemá kdo uklízet nemocnice, kanceláře, důchoďáky. Neměl by jim kdo skládat zboží do regálů, když bude akce. Moc Čechů to zrovna dělat nechce. Já to včera taky slyšela, takový keci, tak sem to paní takhle řekla a byla potichu. Jo jasně, trochu je i chápu, ale přece je nenecháme někde umřít. Nějaký miliardář vypsal odměnu za Putinovu hlavu. Doufám, že to někdo zvládne.

Tady ale neuklízí „jen“ Ukrajinky. Ale i ženy z Moldávie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
3.3.22 08:44

@Russet Ano,bylo to trochu nadsazené, já vím.. I já chodím uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
3.3.22 09:02
@Anonymní píše:
Dobrý večer, je mi 23 a mám rok a půl starou dceru. Opravdu se bojím co teď bude. Válka na Ukrajině mně dost děsí a bojím se, že se to otočí ještě hůř a bude to i tady. Strach o rodinu a hlavně dceru je neskutečný. Běžně v tuto dobu objednávame dovolenou a teď se mi do toho nechce, protože se bojím, že peníze budeme potřebovat na úplně něco jiného.. :( Bojíte se, že válka bude i tady? Šetříte nebo ne? Vím trapná otázka, ale jsem opravdu jediná?

Je fakt, že tahle situace mi nenechává energii ani chuť na plánování letní dovolené. Nicméně snažím se žít normálně, protože my zatím tak žít můžeme. Přispěli jsme na konto ukrajinské ambasády, aby mohli nakoupit vhodné zbraně na obranu. Když to zastavíme na území Ukrajiny, máme šanci na mír. Kdo to nemá zájem zastavit tam, je sám proti sobě a zřejmě se mu nelíbí dosavadní způsob života. Jenomže hranice jsou otevřené a nikdo tu takové lidi nedrží.
Jsem o hodně starší než ty a pamatuji staré časy. Návrat starých časů by byl pro mne psychicky zničující stejně jako válka. Politická situace v dnešním Rusku se mi zdá být stejná, jestli ne dokonce horší než bývalá totalita u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
4.3.22 08:13

Hlavně kdo to všechno zaplatí holky, ti migranti budou něco stát.. chápu ze se jim musí pomoci, ale zaplatíme to všechno my. Už teď se zdražuje neskutečné, díky válce to bude ještě mnohem horší. Benzin atakuje 43 Kč za litr. Ja jako samozivitelka mám strach především z tohoto. Čeká nás peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
4.3.22 10:38

@Kamsi kam pojedete? Já uvazuju do malagy odkud je pak kousek do Afriky uz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.3.22 11:15

První zastávka určitě Německo, dál podle situace. Malaga mi připadá jako dobrý nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.3.22 14:43

Tak a máme covid. Člověk by na to svinstvo málem zapomněl. Sakra :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
5.3.22 21:27
@marra2 píše:
Holky já dnes byla ve větším řetězci obchodním. A bylo tam zrovna mnoho ukrajinských lidí, děti, ženy, muži…nepřejí vám zažít tu atmosféru. Naši důchodci jim to dávali pěkně sežrat…nadávky, plivání…šílené…já se bojím, že ještě z toho stěhování lidí bude problém…že budou nepokoje..

Proc to delali ti duchodci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
5.3.22 22:49

@Renca8 protoze prece nebudou uvolnovat misto druhym… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
5.3.22 23:21
@marra2 píše:
Holky já dnes byla ve větším řetězci obchodním. A bylo tam zrovna mnoho ukrajinských lidí, děti, ženy, muži…nepřejí vám zažít tu atmosféru. Naši důchodci jim to dávali pěkně sežrat…nadávky, plivání…šílené…já se bojím, že ještě z toho stěhování lidí bude problém…že budou nepokoje..

Naši důchodci, budoucí ležáci budou ještě rádi, až jim Ukrajinka utře pr.del. Být tam na místě, tak je pošlu do řiti, budovatele komunismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.22 09:53

My s manželem z války máme velký strach a to takový, že plánujeme, kam utečeme když to tu vypukne. Důležité je, stanovit si, kdy vzít nohy na ramena a utéct, dokud to ještě nedělají všichni a nebude pozdě (plné dálnice, nemožnost odletět). Pro mnoho lidí, možná pro většinu jsme blázni, pesimisti, plasani. Je nám to jedno. Zkontrolovali jsme si pasy a dáváme teď do kupy rodné listy, diplomy a další důležité dokumenty. Převedeme si část nasetrenych penez na dolary (máme nasetreno asi 600tis.). V Rusku ti co zaspali, teď mají spoustu rublů, ale už si je nemohou rozumě změnit na dolary, nejsou. Bylo to původně na stavbu, ale většina firem měla ukrajinské zaměstnance a nemá tam teď kdo pracovat. Takže se bojíme, že to pozere inflace nebo je vůbec pak v případě nutnosti nepremenine. Na dovolenou bychom určitě nejeli, už tak mám v plánu zrušit dva prodloužené víkendy, kde máme zaplacené zálohy a nechci o to přijít, protože radši to zruším teď a dostanu zpátky plnou částku, než pak přijít o vše.
Všichni se tu uklidnuji, jak tady válka nebude, ale kdo to může říct na jisto? Putin čeká na jakoukoli záminku od NATO. Ti jsou si tam vědomi, že každý špatný krok bude tím ruským ***** využit a nebude se vůbec ostychat rozpoutat 3ww.
Shrnutí, s jinou rodinou se domlouváme kam emigrujeme, co bude spouštěc a co nezapomenout. Strašně si přejeme aby na to nedošlo, tolik jsme toho tu vybudovali, nakoupili tolik věcí na stavbu, už teď v tom máme přes 400tis. Necháme tu všechny, všechno. Je mi z toho zle, špatně spím, ale chceme mít v záloze plán útěku, protože nikdy nevíte. Z Ukrajiny přijíždějí maminky jen s kabelkou plnou papírků, s kterými nic nezaplatí (hrivny). Takže asi tak. Světový mír.

• Citovat
  • Upravit
53518
6.3.22 10:02
@Anonymní píše:
My s manželem z války máme velký strach a to takový, že plánujeme, kam utečeme když to tu vypukne. Důležité je, stanovit si, kdy vzít nohy na ramena a utéct, dokud to ještě nedělají všichni a nebude pozdě (plné dálnice, nemožnost odletět). Pro mnoho lidí, možná pro většinu jsme blázni, pesimisti, plasani. Je nám to jedno. Zkontrolovali jsme si pasy a dáváme teď do kupy rodné listy, diplomy a další důležité dokumenty. Převedeme si část nasetrenych penez na dolary (máme nasetreno asi 600tis.). V Rusku ti co zaspali, teď mají spoustu rublů, ale už si je nemohou rozumě změnit na dolary, nejsou. Bylo to původně na stavbu, ale většina firem měla ukrajinské zaměstnance a nemá tam teď kdo pracovat. Takže se bojíme, že to pozere inflace nebo je vůbec pak v případě nutnosti nepremenine. Na dovolenou bychom určitě nejeli, už tak mám v plánu zrušit dva prodloužené víkendy, kde máme zaplacené zálohy a nechci o to přijít, protože radši to zruším teď a dostanu zpátky plnou částku, než pak přijít o vše.
Všichni se tu uklidnuji, jak tady válka nebude, ale kdo to může říct na jisto? Putin čeká na jakoukoli záminku od NATO. Ti jsou si tam vědomi, že každý špatný krok bude tím ruským ***** využit a nebude se vůbec ostychat rozpoutat 3ww.
Shrnutí, s jinou rodinou se domlouváme kam emigrujeme, co bude spouštěc a co nezapomenout. Strašně si přejeme aby na to nedošlo, tolik jsme toho tu vybudovali, nakoupili tolik věcí na stavbu, už teď v tom máme přes 400tis. Necháme tu všechny, všechno. Je mi z toho zle, špatně spím, ale chceme mít v záloze plán útěku, protože nikdy nevíte. Z Ukrajiny přijíždějí maminky jen s kabelkou plnou papírků, s kterými nic nezaplatí (hrivny). Takže asi tak. Světový mír.

A kam že to pofrčíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.3.22 10:41

Dneska v noci jsem fakt byla naštvaná.. Ležíme, je okolo 11 h a najednou rány, takový ten zvuk toho fičení a ráno, bum.. Fak jsem se v té chvíli bála..
Než si člověk po chvice uvědomil, že nějaké pako, pouští ohnostroj a pumy.. Jeslti něco slavili nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.22 10:47
@Russet píše:
A kam že to pofrčíte?

No, já bych nejraději do Austrálie, ale vůbec nikoho tam neznáme. Manžel zná někoho v Michiganu, tak předběžně zjišťujeme. Vlastně oba naši zaměstnavatele operují i tam, tak bychom zkusili případně požádat o realokaci. Ale nevím, pořád mi to přijde šílený.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová