Vandr s dítětem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9066
20.5.12 20:40

Ja si myslim, ze to velky problem nebude, spis jde o to, abyste si to uzili vy ;) Pro prcka je fakt potreba hodne veci, jidlo, obleceni, spani (fakt vic nez na dospeleho) a chlap tim padem potahne trikrat tezsi batoh nez obvykle. A ty prcka ;)
My jsme, co mame malou, lehce zpohodlneli :oops: Radeji ji nechame cca od roka sem tam na vikend u babicky a jezdime s kamarady sami, protoze se nam nechce tahat trojnasobny naklad a ujit tretinu kilometru co obvykle :oops: :lol: Nejpohodlneji pro nas ted vychazi dovca s malou nekde na chalupe, kde mame proviant a do lesa blizko. Holt uz jsme zbyckani :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
20.5.12 20:44

Ahoj, nečetla jsem diskuzi, jen se přidám s mýma zkušenostma.
Doporučuju volit terén průjezdný terénnějším kočárkem.Dítě povezeš v kočáru, pod něj narveš kupu věcí a ještě zvládneš klidně i batoh.Případně na poponášení doporučuju šátek.
Na spaní pak můžeš nechat dítě spát v korbě kočárku, bude chráněné před větrem a bude ve fusaku, tudíž mu bude teplo.
Když už nebude v hluboké korbě, můžeš jej dát do krosničky, ta má plno kapes a dá se na ní přidělat spacák+batoh od muže.
V 8.měsících už si dokážu klidně spaní pod širákem představit.Samo s celtou nebo igelitem nad sebou, dítě ve fuasu nebo vlastním sapcáku.NAše se hodně odkopává a spacák moc nemusí, tak jsme brávali stan, tam je přece jen krytější.
Teď už má malá skoro dva a je to super.Vždycky spí jak zabitá, miluje pobíhání po venku i tůry.A moc se jí líbí opékání párků a jakkákoli voda.

• Citovat
  • Upravit
5883
20.5.12 20:55

Já si zas nedovedu představit vandr s kočárem případně s UM. :roll: Pokud najedeš na minimalistický režim - kojení, nošení v šátku, BKM, případně společné spaní, tak si to hodně usnadníš. Šátek se dá využít i jako deka na lezení nebo přikrytí a takových vychytávek najdeš spoustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
20.5.12 21:06

Záleží taky na tom jaké dítě budete mít. Např. náš malý v náručí vždycky brečel a byl takový spíš nemazlivec a neměl moc rád kontakt. To se zlomilo cca ve dvou letech teď se chodí mazlit a tulit sám od sebe. Bohužel usne jen ve své postýlce tam usne do dvaceti minut ale když má spát někde jinde tak je problém a usínání se protáhne i na dvě - tři hodiny.
Ale jak psaly holky zkusila bych nejdřív nějakou chatu a udělat malý výlet v kočáře s návratem do chaty a uvidíte, když to půjde, tak můžete prodlužovat délku výšlapu a pak zrušit kočárek a postupně se dopracujete i ke spaní pod širákem.

Ale po pravdě já sama za sebe bych do toho nešla, protože jsme byli na 5 dní v Tatrách a vím, co všechno jsem musela pro něj nabalit ufff je fakt, že v té době jsem už nekojila a měl ještě plíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
20.5.12 22:48
@tytyty píše:
@mika22 s kocarkem me to taky napadlo, ale netusim jak by to vypadalo v lese, pristresek a vedle kocarek:)))

Pokud by vás vyhmatli ochranari, tak by to treba byla polehcujici okolnost :P

Anebo to chce „lesni“ kocarek http://www.kocarky-ostrava.cz/…n-nr-06-192/

http://dorjan.cz/…ry-1-18.html :lol: :P

Tak ja za mesic napisu zkusenosti z vandru s 4mesicnim mimcem. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
21.5.12 01:51

Já můžu taky jen zprostředkovat zkušenosti z Nového zélandu, kde jsme potkali v horách německý pár s půlročním dítětem. Nespali v chatách - nesli s sebou malý stan, aby nerušili ostatní a aby dítě mělo svoje známé místo. Byl to tedy už extrém, protože museli ujít celkem dlouhé trasy a dítě měli v krosničce 8o Nemyslím si, že by to bylo pro dítě ideální, ale byla to spokojená rodinka a to rodiče nesli věci na několik dní pro sebe i pro dítě a nemohli ani vyhodit špinavé plenky (všechny odpadky si musí člověk odnést s sebou do civilizace).

Já jsem na Vojtu sama, takže jsem si s ním troufla pod stan až teď po roce a bylo to v pohodě. Spal ve fusaku na karimatce a byl spokojený. Na delší tůru se skupinou dospělých bych si ale netroufla, protože bych musela dítě omezit - přece jenom už si rád poťapká a delší pobyt v Manduce nebo i v kočárku je nepohodlný. Ale znám lidi, kteří mají pozorovací děti, které neopak ocení vyhlídku z rodičovského hřbetu :lol:

Však sama uvidíš, na co si s vaším prckem troufnete. Známí plánovali před narozením dítěte pobyty v horách a vandry, pak se jim narodila holčička, která neměla ráda pobyt v nedomácím prostředí a do jejích 2 let hodně omezili veškeré výjezdy mimo domov. Ale taky jsou spokojení, takže si to hlavně udělejte podle sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
21.5.12 11:08

Ahoj,

my byli s Mikulášem pod stanem prvně teď v březnu, měl necelých 7m. Jeli jsme kočárem. Byl spokojený, pouštěli jsme ho v lese, tak si hrál s šiškama, škubal trávu a tak. V noci jsme měli spojený spacáky, spal na nafukovačce uprostřed a musela jsem ho svlíkat, aby mu nebylo vedro. Pak už jsme jezdili s krosničkou a vozíkem za kočár. Mikeš si neztěžuje, ale chce to počítat s časem, kdy děcko vypustíte na pohrání. Na dece nám nevydrží, takže si leze po trávě, po cestě a tak. Pak ho přebalím, zkontroluju jestli nechytnul klíště a zase se kus přesuneme. Pos širákem ale ještě nebyl, večer a ráno si hraje ve stanu dokud není sucho, aby mohl ven.
Tak držím palce, ať se vám pěkně cestuje :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
21.12.12 13:51

Tak vytahuju sve stare tema:)
misto holky mame kluka, ted ma 5 mesicu, pod sirakem zatim nebyl, ale mame za sebou nespocet vyletu na cely den, bud v kocarku, kdyz byl uplne maly nebo byla zima, nebo v satku, v lete, na podzim jsme delali venku pauzy na prebaleni/nakojeni, v zime uz to je horsi, takze planujeme vicemene od restaurace k restauraci, ale da se to. Malemu to nevadi, v kocarku vetsinu casu prospi, stejne tak v satku a je to parada :mrgreen: Ted na vanoce dostane spacak a v kvetnu zkusime prvni sirak, spis teda zatim stan, sirak az v lete..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo-Boo
4.2.13 21:33

Ahoj,
narazila jsem na diskusi až teď- Mám roční holčičku (narozena po Vánocích) a v létě s námi byla na několika táborech - tedy ve stanu. Koupili jsme jí spacák, ale stejně dost spala bez něj - nemá ráda, když je zabalená. Takže jsem ji schovala k sobě do spacáku a bylo.
S nošením zkušenost nemám, v nosítku vydrží tak půl hodiny, stejně tak v šátku (už pouze na boku, aby viděla). Malý bude snad klidnější, protože u nás se kočár i nosítko nelíbili od narození.

• Citovat
  • Upravit
81479
4.2.13 21:34
@Boo-Boo píše:
Ahoj,
narazila jsem na diskusi až teď- Mám roční holčičku (narozena po Vánocích) a v létě s námi byla na několika táborech - tedy ve stanu. Koupili jsme jí spacák, ale stejně dost spala bez něj - nemá ráda, když je zabalená. Takže jsem ji schovala k sobě do spacáku a bylo.
S nošením zkušenost nemám, v nosítku vydrží tak půl hodiny, stejně tak v šátku (už pouze na boku, aby viděla). Malý bude snad klidnější, protože u nás se kočár i nosítko nelíbili od narození.

co zkusit nosit na zádech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
10.6.13 15:26

Obnovuju tuto diskusi.
Mám půlroční holčičku a ráda bych s ní taky občas takhle vyrazila. A protože v partě se to lépe táhne, hledám parťáky. Zatím asi spíš na jednodenní výlety, bez chlapů klidně i přes týden, než trochu vychytáme co a jak. Časem snad dáme i víkendový vandr. Jsem nakloněna i šílenostem typu „vandr s kočárkem“.

Kdyby se tu našla odvážná mamina z okolí Brna, která by se k nám chtěla přidat, byla bych moc ráda. Když budeme mít podobně staré děti, budeme si moct vzájemně poradit a pomoct a bude se nám lépe přizpůsobovat program jejich zájmům.
Jo, kromě dítěte mám ještě psa, který by samozřejmě jel s námi - takže psí parťák je taky vítán.

Jinak mám v plánu malé pořídit cestovní postýlku tohoto typu: http://www.outdoorkids.cz/?…
Doufám, že v té by mohla být trochu chráněná před větrem, rosou a podobně a nemuseli bychom pak tahat stan, stačila by plachta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
10.6.13 15:49

Ahoj,

ja bych se pridala, mam 16mes. dceru a v rijnu cekame dalsi mimco. Takze momentalne pro mne prichazi do uvahy lehci jenodenni vylety.
Mame za sebou kocarkove i satkove vandry a nekolik jednodennich vyletu.
Nad tou postyklkou jsme taky uvazovali, ale zatim jsme vzdy brali stan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
adam755
10.6.13 16:03

@tytyty počkej, až to dítě budeš mít, sama uvidíš, co z zvládne a co ne. Kolik já jsem měla plánů, že budeme jezdit…
To není tak, že vezmeš dítě a jede se, potřebuješ spoustu krámů, budeš kojit na každým rozcestí… No asi by se to dalo, ale mně by to za to nestálo. Má to svůj důvod, proč jsi neviděla mladší než roční.
A dítě opravdu nemůžeš mít celej víkend v nosítku, potřebuje volnost pohybu, to sem za pár měsíců budeš psát „moje dítě nepase koniky / neotaci se“ atd.

• Citovat
  • Upravit
1716
10.6.13 16:12

@Kassy Ahoj, taky bychom se rady pridaly. Mam 11 mes. holcicku. My si zatim podnikame jednodenni vyletky samy, jsou to tedy spis pochody od cukrarny ke kavarne, jelikoz mala potrebuje obcas vyskocit z kocaru a protahnout se, ale rady uvitame spolecnost.
Jinak my kombinujem kocar a manduku, vzdy beru oboji, at mam jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
11.6.13 01:56

Ahoj všem, to je dobrý téma. taky jsme vandrující.. My už tedy jezdíme ve čtyřech, letos jsme to zkoušeli poprvé jen kousek od bydliště na Beltine, jstli někdo jezdíte, bývá to 30.4. a v noci pohoda, tedy všichni ve stanu, širák jsme nidky nedávali, ale možná až budou děti větší, tak si to někdy zkusíme… :lol: zatím žádné dlouhé chození dát nemůžeme, ale když bylo první dítko, tak jsme párkrát vyjeli a jak se tady psalo, na dlouhé nošení v šátku nebo v krosně to není, i když naše zasoužilá štkařka říkala, že dítko si i 4 hodiny lebedilo v šátku.. dítě od dítěte a nosnice od nosnice.. :mrgreen: je to různé,..
už aby bylo počasí, už se tak těším někam vyrazit… jsme z Jihlavy, tak budeme rádi, když se k nám taky někdo přidá třeba se stejně starými dětmi na občasný výlety a vandry.. děti- klučík 4,5roku a holčička 2roky. každopádně přeju všem skvělý počasí na vandr a nadšený dětičky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí