Vanilkové rohlíčky z formičky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30301
29.10.13 22:31

@Labunka já je dělám tak jak píšeš. Mám plechovou formičku, tu vysypu moukou, vtlačím do ní váleček těsta a vyklepnu na plech rohlíček. Jde to dobře a rohlíčky jsou stejné. Ale věřím, že vykrájet stromečky, tak se to u nás sní taky a nikdo se ani nebude divit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
29.10.13 22:33

U nás doma je vánoční cukroví vrcholem lenosti. Děláme jen vanilkové rohlíčky a předělali jsme je na vanilkové tyčinky, ani do toho účka je neohýbáme, jen vyválíme „hada“ a nakrájíme :lol: A jak jsou dobré! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
29.10.13 22:38
@Fjodorka píše:
U nás doma je vánoční cukroví vrcholem lenosti. Děláme jen vanilkové rohlíčky a předělali jsme je na vanilkové tyčinky, ani do toho účka je neohýbáme, jen vyválíme „hada“ a nakrájíme :lol: A jak jsou dobré! :mrgreen:
:lol: :lol: U nás to samé :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
10905
29.10.13 22:39

Pro variantu z formičky jsou dobré dvě vychytávky: nechat těsto odpočinout přes noc a válet mezi dvěma mikrotenovými sáčky (nebo fóliemi).
Odpočaté těsto je takové přátelštější a fólie nahrazují podsypání moukou, takže zbytky při zpracování nenabírají mouku a je to furt stejné těsto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
29.10.13 23:05
@blorchi píše: :lol: :lol: U nás to samé :mrgreen:

Tak to má být, nějaké patlání s formičkami, to je snad ještě větší piplačka, než si je naúčkovat u telky. :lol:

Tyčinky jsou nejlepší. Jedna jako druhá a bez práce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.10.13 23:08
. Alespoň nevyrábíme ze začátku pidi rohlíčky a na konci pomalu bagetky :oops:

no to mi připomíná moji mamku, ale ta byla extrém, ta dělala velký odzačátku, ta měla z jedný várky ani ne 15 „rohlíčků“ 8o :lol: já po ní teda nejse,, hraju si s těstem celkem ráda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
29.10.13 23:09

@slavuska1 hele, co ušetříš času s výrobou velkého cukroví, to ztratíš vysáváním a zametáním :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.10.13 01:26
@Knihomyš píše:
@slavuska1 hele, co ušetříš času s výrobou velkého cukroví, to ztratíš vysáváním a zametáním :D

no to je fakt..ale máti byla hroznej pes, já nemohla jíst jinak než s talířem pod nosem :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí