Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Labunka já je dělám tak jak píšeš. Mám plechovou formičku, tu vysypu moukou, vtlačím do ní váleček těsta a vyklepnu na plech rohlíček. Jde to dobře a rohlíčky jsou stejné. Ale věřím, že vykrájet stromečky, tak se to u nás sní taky a nikdo se ani nebude divit. ![]()
U nás doma je vánoční cukroví vrcholem lenosti. Děláme jen vanilkové rohlíčky a předělali jsme je na vanilkové tyčinky, ani do toho účka je neohýbáme, jen vyválíme „hada“ a nakrájíme
A jak jsou dobré! ![]()
@Fjodorka píše:
U nás doma je vánoční cukroví vrcholem lenosti. Děláme jen vanilkové rohlíčky a předělali jsme je na vanilkové tyčinky, ani do toho účka je neohýbáme, jen vyválíme „hada“ a nakrájímeA jak jsou dobré!
Pro variantu z formičky jsou dobré dvě vychytávky: nechat těsto odpočinout přes noc a válet mezi dvěma mikrotenovými sáčky (nebo fóliemi).
Odpočaté těsto je takové přátelštější a fólie nahrazují podsypání moukou, takže zbytky při zpracování nenabírají mouku a je to furt stejné těsto ![]()
@blorchi píše:![]()
U nás to samé
Tak to má být, nějaké patlání s formičkami, to je snad ještě větší piplačka, než si je naúčkovat u telky. ![]()
Tyčinky jsou nejlepší. Jedna jako druhá a bez práce. ![]()
. Alespoň nevyrábíme ze začátku pidi rohlíčky a na konci pomalu bagetky
no to mi připomíná moji mamku, ale ta byla extrém, ta dělala velký odzačátku, ta měla z jedný várky ani ne 15 „rohlíčků“
já po ní teda nejse,, hraju si s těstem celkem ráda ![]()
@slavuska1 hele, co ušetříš času s výrobou velkého cukroví, to ztratíš vysáváním a zametáním ![]()
@Knihomyš píše:
@slavuska1 hele, co ušetříš času s výrobou velkého cukroví, to ztratíš vysáváním a zametáním
no to je fakt..ale máti byla hroznej pes, já nemohla jíst jinak než s talířem pod nosem
![]()