Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kauree Ano stalo se to. Syn si někdy ve třech letech namaloval fotoaparát. Dostal místo něj něco jiného. Pod stromečkem mu to vůbec nedošlo, pak se sice ptal, ale vysvětlili jsme to tím, že Ježíšek takové drahé dárky dávat nemůže, tak mu fotoaparát později koupíme my ![]()
Naše děti si kreslí jen 3 dárky a jsou na to zvyklé, takže se jim snažíme v podstatě vyhovět. Nejstarší taky chce transformers a zatím máme vybraný tento
https://www.mall.cz/…lebee-916506
V Tescu je teď za 649Kč.
@Kauree Taky jsem původně chtěla koupit malému 2.r. hru kralik kuk, ale přijde mi to strašně složité na 2.leté dítě, pak jsem změnila na hru od té samé firmy hru den a noc.
@Kauree starší dcera si posteskla, že nikdy nedostane to, co si napíše do dopisu. No bohužel, píše strašné ptákoviny. Nebo prostě nemožné splnit, letos sedla a napsala 8 sad lega friends, takže holt smůla, no. Dopisama se inspiruju, ale zase odsud podsud. Dráčka jsem tedy koupila, jestli to jen nový od fur real friends, koupila jsme ho tedy levněji a to o dost, v Makru homají za cca 2400, před vánoci běží různé kupony na hračky, takže jsme na něj ještě uplatnila 30% slevový kupon, jestli máš v okolí někoho, kdo má Makro kartu, stopro do vánoc ještě budou slevové kupóny na hračky. Loni začátkem prosince dokonce byl den, kdy bylo 50% na všechny hračky a fakt bylo, takže já na tvém místě bych s tím počkala, za tyhle prachy šílený to mlžeš objednat z internetu chvilku před prázdninama. Ale pokud je něco předražená ptákovina, tak prostě může být v dopisu a stejně to nekoupím.
Jen jeste dodam takovou vec, co jsem si ted uvedomila. Vzdycky, kdyz holky chteji neco presneho, treba z reklamy, z obchodu atd., tak si o to rikaji primo na svatek ci narozky a vybiraji si to, nikdy o to nepisi Jeziskovi. Asi tak nejak berou, ze Jezisek prinese nejaka prekvapeni, ale tezko muze znat presne hracky z reklam
Treba ted si starsi decra vybrala panenku Jessiku a objednali jsme presne tu, co chtela, k narozkam, co bude mit v prosinci ![]()
Takze u nas dopisy Jeziskovi jsou opravdu takove obecnejsi, a nejsou tam presne pozadavky (holky asi jeste veri na Jeziskovu dilnu nekde nahore) ![]()
No já mám zase opačný problém, naše holky nemají žádná trvalejší přání, líbí se jim to, co zrovna běží v reklamách a za měsíc je to zase něco jiného.
Dopis Ježíškovi psala loni nejstarší natřikrát a pokaždé tam měla něco jiného. Jediné, co tam měla vždy, byla Barbie mořská panna, tak tu dostala a stejně už hned po Vánocích ležela v koutě. ![]()
Takže já zatím vybírám podle sebe, i když je to mnohdy těžké odhadnout.
Ale odmítám kupovat předražené blbiny z reklam, které by je bavily tak možná týden, navíc kolikrát drobnost za pár korun udělá mnohem víc radosti, než dárek za tisíce (naposled třeba za dvacku obyčejný prstýnek s kamínkem měnícím barvu
). Tak to spíš to směřuju do stavebnic, knížek a her, těch není nikdy dost a holky si s nimi hrají, takže mám velkou šanci na úspěch. ![]()
Ale zase nechci být krkavčí matka a pokud bych viděla, že to přání je dlouhodobější, aspoň v řádu měsíců, a bude to v našich finančních možnostech (pro čtyři děti nemůžeme bohužel kupovat hračky za tisíce, musí se každé dítko vlézt tak 1500-2000 na Vánoce, do 1000 na narozeniny), tak jim to splním. ![]()
@MisaHanuska
No u nás zase nejstarší pořád básní o tabletu, že by jí ho mohl Ježíšek donést, ale protože my s manželem tenhle typ zábavy moc nepodporujeme, tablet nemáme ani my, tak se nám to zatím podařilo vždy obkecat tím, že Ježíšek nemůže nosit dětem tak drahé dárky, ale že až bude dcera ještě o něco starší, tak ho třeba dostane od nás (plus by se asi složili prarodiče) k narozeninám. Zatím to vždy pochopila a nebyla u stromečku zklamaná. ![]()
@LLenule111
My máme obojí a já bych teda řekla, že Králík Kuk v těm jednoduchých zadáních je lehčí než Den a noc. Ale pro dvouleté dítě mi teda nepřijde ani jedno, možná tak na volné hraní, ale stavět podle toho zadání naše holky začaly až tak kolem 2,5 -3 let.
Ale jinak je to fajn rozvíjecí hračka, jen teda mám takovou zkušenost, že naše holky to bavilo jen, když s nimi u toho někdo seděl, samy by si to asi nevytáhly. ![]()
Králík kuk vs den a noc - já to mám otestované z různých akcí na svých dětech - králík je zaujal víc, určitě to není ve 2 letech na stavění podle zadání, ale ten králík má právě tu výhodu, že si s tím to menší dítě může hrát bez zadání, což s tím den a noc až tak moc ne. jinak z těchto her moje děti zaujaly nejvíc zámecké schody, ale ty jsou tak od těch 3, spíš 4 let.
ale třeba mě překvapila mladší, ve 3,5 letech jí zaujal barevný kód, který bych tipovala spíš pro starší děti
ale těší mě zkušenost @katsha - moje holky si tyhle hry samy nevyndají, ale když sedím u nich a chválím, tak si s tím hrají strašně rády.
jedinou výjimkou jsou právě ty zámecké schody - ty si vyndají i samy a samy si s tím hrají i když spíš bez zadání..
@MisaHanuska díky za tip na tranďáka
na mallu peněženka pláče, tesco cena je tak akorát to maximum, co bych za to byla ochotná ještě dát - přece jen je to pro holčičku, která si jinak hraje s kočárkem a panenkama ![]()
@katsha My máme obecně doma pravidlo, že drahé dárky dostávají děti k narozeninám. Taky máme doma 4, tak je jednodušší rozdělit ty náklady na celý rok než jen na Vánoce. Letos třeba dostaly obě starší děti nové kolo, takže to bylo 8 tis v dubnu a 6 tis v říjnu. Co se týká telefonů, tabletů atd. tak ty bereme jako věci potřebné, nikoli pro radost, takže je děti dostanou, až je budou potřebovat. Nejstarší dostal telefon tento školní rok, protože začal chodit do školy a ze školy sám. A dostal obyč. tlačítkovou Nokii. Taky nejsme zastánci rvát dětem techniku, dokud to není potřeba ke vzdělání.
@Kauree Není za co. A naše holky si teda dost rády hrají i s vláčkama, autama atd., kluci zase mají každý svou panenku ![]()
@bublinek Dáváme. Předloni takhle kluci dostali společně garáž na autíčka, loni jsem taky něco kupovala, ale za boha si nemůžu vzpomenout, co to bylo.
Ale zkrátka mají nějaké dárky společně a nějaké jen své. Á, už vím. Loni dostali společně rozšíření vláčkodráhy: koleje, vlaky, mosty, další depo… dohromady. Letos dostanou společně Playmobil, protože si s tím hrají různě oba a nebudu kupovat stejné letiště 2×.
@Kauree U nás se ty přání mění jak ponožky.
Já vůbec nevím, co tomu staršímu (5 let) mám koupit k Vánocům, protože to je co týden, to nová věc a na ty předchozí si vůbec nevzpomene. Loni ho aspoň držel snad půl roku Spiderman, tak ho dostal, předloni tramvaj, tak ji dostal, ale letos vůbec nic. Jeden den chce deštník a druhý den pro změnu plaveckou čepici. Zkrátka pokaždé jinak a podle situace. ![]()
@MisaHanuska
Tak to máte dobře zavedené.
Ale máte výhodu v tom, že máte děti narozené i na jaře, tak se vám ty výdaje pěkně rozloží.
Naše děti mají všechny narozky září - prosinec, takže máme sice 8 měsíců klid, ale pak od září začnou peníze na dárky jen lítat. Sice se snažím průběžně nakupovat i během roku v různých akcích a výprodejích a pak to skladuju na půdě, ale ne vše se dá.
S tím telefonem a tabletem apod. to mám stejně, až to budou fakt potřebovat, třeba kvůli škole a dojíždění, dostanou ho klidně „jen tak“. ![]()
Kolo jsme teď pořizovali nejstarší, napřed jsme chtěli nové, tak jsme pátrali po nějaké levnější, ale kvalitní značce, ale zjistili jsme, že kvalitnější kola vel. 24 se neseženou pod 6 tis.
Dcera zase tolik nejezdí, navíc ke kolu, co dostala nové před dvěma lety, se nechovala zrovna moc jemně, třískala s ním o zem, takže je po ní už celkem zničené a nebylo by fér, kdyby ona dostala zase nové, když druhá dcera po ní zdědí takovou odřeninu. Tak jsme se pak rozhodli, že koupíme kolo použité, ale zachovalé a v dobrém technickém stavu (za 1500 Kč, ještě nám na ně přispěli 500 Kč moji rodiče). To dostala teď k narozeninám, myslím, že ani nepoznala, že není nové, radost udělalo stejnou. ![]()
@Fima
To je přesně stejné, jak u nás, přijde mi, že vlastně ani neví, co by se jim líbilo, teda líbí se jim všechno, ale po ničem vysloveně netouží. ![]()
@katsha Tak kola u nás děti docela opatrují a v létě na chalupě toho najdezdí fakt hodně. Ten nejstarší už jezdí na výlety s dědou i tady v Praze. Ta šestiletá se právě v létě na té 16 hodně nadřela, jak to nemá přehazovačku, takže jsme se rozhodli, že už jí taky pořídíme větší. Zase je blbé, že od října do jara toho moc nenajezdí, ale co už… A k narození dětí. Jo, já jsem za ty jarní děti ráda, ale nejstarší a nejmladší jsou narozeni jen o týden od sebe, tak je to taky nářez
Ale vy to máte teda posládané fakt brutálně. Když si k tomu přimyslím ještě kroužky, náklady na školu v září…tak to musí být fakt mazec ![]()
Ahoj holky, poraďte co té osmileté, nějakou kreativní sadu? Nebo mě napadlo nemáte některá zkušenostia tipy na nějaké super tetovací studium? Co kupujete osmiletým slečnám?
@andriaana neteř má teď teda čerstvě devět, ale dárky za poslední dobu, co si vybavím a co měli úspěch - kosmetická „studia“ - dostala právě nějaký ten tetovací jako výhru ve škole, pak chtěla nehty a barvy do vlasů tak má takhle skoro celou sérii.
Pak nějaké korálky - co vše má, nevím, ale já kupovala u stoklasy plastové kytičky, lístečky, k tomu nějaké korálky na středy a spojovací materiál.
Hodinky, kabelka, cokoliv na sebe (je hrozná parádnice)… no a samozřejmě mobil ![]()
@andriaana já loni dceři koupila tohle https://www.mall.cz/…erky-naramky?… a jako úsoěch to mělo velikánský, jsou tam dva náramky styl pandora a vyrobila si k tomu tunu různách korálků. Drahé, ale fakt dobrá sada.