Vánoce 2016

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5302
17.11.16 11:35

@mona77 máme osadníky junior dostal je v létě k 6. narozkám a zvládá je v pohodě, neumí sice taktizovat a občas se mu musí připomenout, jestli si nechce něco koupit či postavit, ale jinak ho to baví a občas umí i pirátem hezky škodit. 8)
@Princess-ka aktivity junior mají ve školce a nebaví ho to.
@katsha Děti z Carcassonne má z předloňských vánoc, kdy mu bylo 4,5 a hraje je rád do teď. Na ostatní kouknu.
Máte nápad na ještě něco jiného kromě her? Uvažuji o Albi tužce, ale nejsem si jistá aby ho to bavilo, přemýšlela jsem o Atlasu světa. :think:
@Krista0671 mám 3 letého a s tím hrát hru je zatím nemožné, vůbec nespolupracuje. Takže zatím zkoušíme pexeso, domino a baví ho Vyžeň krysu, což je hra pro prcky, u které se řehtá o 106, ale není to deskovka. Letos vůbec nevím co mu koupit, aby jsme to doma neměli a bavilo ho to. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
17.11.16 12:07

@HankaHK
Jejda, promiň, já přehlédla, že už tyto hry doma máte. :oops: Myslela jsem, že jsou to tvoje tipy na letošek. :)
Naše holky (i ty starší dvě) hrají Děti z Carcassonne taky rády, i když ta nejstarší už dá raději přednost klasickému Carcassonne. :palec:
Ten Atlas světa dostala nejstarší loni (měla 7 let) a je super, určitě doporučuju. Ještě máme Svět zvířat a Hravé učení, ale ten Atlas světa se mi líbí nejvíc. ;)
@Krista0671
Pro 2,5 letého toho moc na výběr nebude, v tomhle věku jsme začínali s pexesem (dřevěné nebo tvrdší papírové kartičky),lotem, dominem. Granna má nějaké hry pro tento věk, pěkné je třeba domino Barvy:
https://www.zbozi.cz/…omino-barvy/
Náš dvouleťák dostane teď k narozeninám hru Memino, ta je taky od 2 let.
https://www.zbozi.cz/…-protiklady/
Od tří let je třeba fajn Duha, Berušky, Navlékej, nečekej!, nebo Ovocný sad. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
17.11.16 12:29

Holky, jdu za vámi pro tip. Sháním pro sedmiletou sestru nějakou knížku s návody na tvoření. Ráda bych ale nějakou, kde se zužitkují věci, které normálně najde doma ( krabička od taveňáku, rulička od toaleťáku, květináč,…). Existuje nějaká taková?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.11.16 13:47

@Krista0671 pro takhle malého jsme měli hru Barevný dinosaurus a pak Moje první hra s krtečkem.

• Citovat
  • Upravit
4146
17.11.16 14:40

Holky děkuji. Nad pexesem a dominem jsem přemýšlela, tak uvidim, možná něco vyberu.
@lucenka ten dinosaurus se mi líbí a zrovna se i hodí, učime se barvy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
17.11.16 14:42

@Princess-ka @katsha díky tak asi do té tužky a Atlasu světa půjdu ;)
Teď už jen další dva pro každého :jazyk: :lol: Klidně házejte tipy co doma pro kluky máte, třeba to ještě nemáme nebo mě nenapadlo. Hry, hračky knihy cokoliv.
@Princess-ka starší dostal v necelých 4,5 a zvládal hezky, řekla bych možná i v těch 4 letech, ve 3,5 si nejsem jistá, záleží jak je šikovná, klidná, plánovitá.
@Ignácie zkus se podívat do Levných knih, myslím že jsem tam něco podobného viděla. Nebo knížku podle toho tv pořadu Šikulové např. viz http://www.heureka.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38919
17.11.16 15:37

@HankaHK Super hry pro mensi deti jsou hry od Lucie Ernestove. Mame Vesele hry a budu porizovat dalsi. Kluci (5 a 7) ji hraji furt. Dostali ji vloni. kdyz ji bereme nekam, kde je smecka podobne starych deti, hraji je porad dokola. Takže je opravdu bavi. Maji i varianty pro (pred)skolaky. Navic je to skladny.
Letos krome Dupla a Lega porizujeme kulickodrahu Hubelino, prijde mi fajn, ze ke kompatibilni s Duplem. Jo a jeste bych doporučila Smart Games od Mindoku. Ty teda kluky bavi hodne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
17.11.16 16:04

@Princess-ka
Je to psané od 4, ale pokud je dítko „hrací“ a je zvyklé hrát, tak to zvládne určitě i dřív. Naše nejmladší dcerka to hraje od 2,5-3 let, ji bavilo už to samotné přikládání kartiček, kdy vzniká mapa, takže si s tím hrála i jen tak sama, že si skládala mapu. Při hře jsme ji museli zpočátku radit, kam je výhodné kartičku dát, teď už se sama kouká, co je pro ni nejlepší, ale samozřejmě ještě netaktizuje a nemá tendence škodit ostatním, spíš právě naopak (jsou jí 4). :) Taky je dobré, že v téhle dětské verzi jde kartičku přidat kamkoliv, všechny cesty navazují. Je to fakt moc pěkná, povedená hra. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
17.11.16 17:11

@Princess-ka auto na dálkové ovládání máme, štěně asi ne to mám obavu, že by za chvíli stálo v koutě. :P
Já potřebuji vymyslet 3 dárky pro každé dítě a nejsem toho schopna :cert: Jak to dělají lidi, kteří dávají dětem pod stromek celou hromadu dárků 8)
@AvajBr další sada lega bude Star wars, kuličkodráhu máme, dostal mladší letos v létě ke 3 narozkám. od Mindoku máme Noemovu archu, ostatní jsou na stejném principu. Taky tenhle hlavolam hraje rád. Na tu Lucii jsem se podívala a ten Magicon nevypadá špatně, cena 250kč je hezká jen mě štve poštovné za balík 110kč. A chtělo by si to prohlédnout osobně, což se mi z Brna do Prahy asi nepovede :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5302
17.11.16 20:29

@Princess-ka to jo, já chci holčičku, tam by to bylo bohatší o panenky, parádičky a jiné serepetičky :lol: když jsem zoufalá teď, tak nechci vidět to vymýšlení za 5 let pro puberťáky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.11.16 20:52

@HankaHK ty smart games nejsou všechny na stejném principu. Téměř šestiletý má asi 5 her a každá je typově jiná.
Jinak u nás bude k Vánocům a narozeninám: lego vlak, náměstí s tramvají, seva, albi tužka (atlas, angličtina, ČR, zvířata),brusle, spacák, hra Chytrá lokomotiva.

• Citovat
  • Upravit
4683
17.11.16 23:07

Potrebovala bych tip (prekvapive :mrgreen: ). Ctyrleta ma v dopise jeziskovi mikrofon - chce si hrat na zpevacku. Nasla jsem na netu ruzne, od stovky pres tisicovku.. nemate doma nekdo nejaky rozumny? co to umi - jen zesili hlas a nejakou hudbu k tomu nebo to treba umi i nahravat a prehravat nazpivane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
18.11.16 08:13

Holky cetla jsem tu o kouzelnem cteni a potrebovala bych tip, jake knizky do nej pro 7mi letou a 4letou (rodina bratra chce tip pro deti, tak bych jim toto doporucila). Predpokladam, ze holkam bude jedna tuzka stacit (aspon bude vice zadana) a myslela jsem, ze pro prvnacku Atlas sveta a pro 4letacku nejakou Anglictinu (bud Hrava anglictina nebo Anglicky obrazkovy slovnik), nebo pripadne Lidske telo? Obe jsou celkem zvidave, cist zacina uz i ctyrleta, anglictinu miluje, knizky tedy potrebuju s vekovym urcenim cca 7-8 let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
18.11.16 08:21

@Aliik koupila bych 4 leté určitě tu AJ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
21.11.16 17:49

Já se letos na vánoce mooooc těším, většinu dárečků už mám nakoupených. Nejlépe se samozřejmě nakupuje pro děti - to mě i nejvíc baví - mám 2 synky, 3 a čtvrt a pak 5 měsíců :lol: pro staršího mám - dřevěnou „autodráhu“ z Lidlu - s elektrickou tramvají, kávovar - se zvuky, motorku - model - ty miluje, hru s krtečkem a pak se ještě chystám na Lidl, pro mladšího - s tím je to horší, má vše po bráškovi :( tak jen maličkosti, aby taky něco dostal a bráška se nedivil, že nic nemá - tak hrací telefonek, hračky do vody, lžičky, dudlík… a co výzdoba, děláte si domů? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný