Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Všichni říkáte, že je času dost a já včera stála v obchodě a vedle mě byl regál s balíčky na Mikuláše:-D
No jo 1.ledna budou už připraveny Velikonoce.
Jinak také přemýšlím komu co koupím, protože je rodiny jsme veliký a potom těch peněz.
Taky zacinam nakupovat uz ted, mladsi ma v rijnu narozky, v listopadu svatek, starsi v prosinci narozky a pak Vanoce. Takovy darkovy maraton ![]()
Dřív by mi taky přišlo ještě brzo, ale s deckama, se to nějak posouvá, že dřív něco už koupime nebo vybíráme.
@terinka4444 Opravdu s Mikulášem a čertem a andělem. Vedle byly ty postavičky na koupení samostatně a co horší lidé to brali jak zjednaní, přesto malá postavička stála 23,90kč
No hlavně já byla svědkem v Tescu, stojím a koukám na hračky, říjen to byl, a najednou tam naběhne prodavačka, v rukou regálové cenovky, a začala přendavat ty cenovky a zdražovat ty hračky, ale o kolik
jsme tam stála notnou dobu a pak jsem jí říkala, co to jako je, a ona, že před vánoci jsou dodávky hraček dražší…takový kecy. A loni jsem koupila dceři na mall krásnou sadu na vyrábění korálků za 529 za měsíc jsem jí doporučovala kamarádce, to byl říjen a stál přes 800. Ne ne, já už mám víc jak polovinu vánoc pro všechny doma ![]()
@terinka4444 Ano tak to je. Moje mamka pracovala v Elektru a před Vánoci napsali, že mají na vše 50% slevu, přesto den předtím o noční předělávali ceny a natáhli to o 50% nahoru, aby to mohli stáhnout na původní cenu.
@Dvojk Tak v tom Tescu to dělali za bílého dne. Naše malá miluje modelínu, tak jsem tam koukala na nějaký kufřík s modelínou, stál 399,– jsem to propočítala a ty kelímky byly malinké, tak se to neoplatilo, kdybych nakoupila za těch 400 velké samostatné kelímky, měla by víc modelíny, proto si pamatuju tu cenu. A před vánoci to dali původní cena za 990,– sleva 50% za 445, dali to doprostřed do té hlavní uličky jako akční zboží a lidi to kupovali jak blázni. Takže já převážně nakupuju srpen září, začátkem října drtivou většinu mívám doma. Teď trochu zvažuju telefon, chci koupit manželovi, ale zase takhle budu ve skříni zbytečně plácat čtvrt roku záruky…tak s tím váhám, snad před vánoci nepolezou ceny nahoru i u těch telefonů
Ahoj holky, chtěla jsem takové téma založit a koukám, že už tu je.
Já už taky pomalu začínám řešit dárky k vánocům. Mám problém co koupit té mlačí 1,5roku. Má všechno po té starší 4roky, ale něco pod stromečkem mít musí. Jak to děláte, když máte děti stejného pohlaví tak krátce od sebe? Strší máme v plánu kolo, vláčkodráhu, Albi tužku a dákl mě taky nic moc nenapadá, tak budu ráda, když se tady něčím inspiruju.
@Mindi tak už by taky mohla dostat nějakou knížku z Albi tužek. Náš 1,5 lety už s tím také zvládá… jinak máme děti také hodně u sebe. A třeba k vlackodraze dostanou každý vláček, malé autíčko nebo zy větší dárky dostávají dohromady. Někdo tu psal že bude kupovat spacak a čelovky to jim táky asi koupíme. A ještě uvažujeme o nějakých hrách na televizi. Bo ja fakt už neviiim! Mají všechno
. Poraďte někdo… třem chlapcům
@Mindi
Já Tě chápu, já mám tři holky v cca dvouletých odstupech a u té třetí už je to taky těžké něco vybrat. Naštěstí milují Lego - Duplo a teď i klasické lego, tam je na výběr pořád něco, co ještě nemáme. Takže za mě pro 1,5 klidně nějakou pěknou větší sadu Dupla.
Nebo něco, co mohou každá svoje - panenku a kočárek, nějakého česacího koníka… Nebo nějaká dřevěná vkládačka, u nás je v oblibě třeba tato: http://drevene-hracky.heureka.cz/…specifikace/#…. Nebo něco na písek: třeba super je tato sada: http://piskoviste.heureka.cz/…4-dilu-5410/.
Z univerzálních hraček mě ještě napadá třeba Playmobil 123, ten je pro menší děti, dřevěné kostky, nějaké dřevěné hudební nástroje (mívá třeba Lidl), klidně už i nějaké autíčko či vláček k té vláčkodráze, pokud k tomu tíhnou
(u nás si 21m syn stejně hraje s hračkami určenými pro starší děti. ![]()
Naše holky rády hrají stolní hry, takže ke každé příležitosti dostanou vždy dostanou nějakou novou. Samozřejmě pro 1,5 leté dítě se to nehodí, ale pro čtyřleté děti už je docela pěkný výběr. Nám se třeba líbí Děti z Carcassonne, Berušky, Duha, V kostce: Abeceda, Hádanky dráčka Fráčka, Mlsné myšky ![]()
@katsha kočárky a panenky právě u nás moc nefrčí. Leží to v kotě a vůbec si s tím nehrajou. pro tu starší se něco vymyslet dá, ale s tou mladší si vůbec nevím rady. Ta akorát pořád něco okusuje, se všim tříská a leze po výškách, to jí baví. ![]()
Aha, já jsem vycházela jsem z toho, co baví většinu holčiček, ale abych pravdu řekla, u nás miminka a panenky taky moc nefrčely/nefrčí, nejvíc je tahá syn.
Ale třeba s barbínami si teď holky hrají pořád (momentální hit je barbína Elsa, tu mají každá svou). ![]()
Tak co třeba něco akčnějšího: třeba skákací koník je super:
http://hopsadla.heureka.cz/…konik-zluta/ Nebo boby na zimu.
Jinak už mě bohužel nic nenapadá, třeba poradí ještě někdo jiný. ![]()
@katsha děkuju za radu, bohužel tohle už taky máme. Ale koukala jsem na ten playmobil a líbí se mi. To ještě nemáme. Je to jako lego, nebo jiné? Lego máme asi tři sady. A od kdy si holky hrají s barbinama? Můj sen byl vždycky domeček pro panenky, ale pro ty moje holky by byl asi zbytečný
.
No je to jiné, není to vysloveně stavebnice, spíš jednotlivé kousky - domečky, autíčka, zvířátka, figurky. Samozřejmě panáček se dá posadit do autíčka apod., ale není to tak variabilní jako třeba Duplo. My to doma nemáme, ale byli jsme na výstavě Playmobilu, kde byla i hernička a syn si tam s tím hrál. Ale řekla bych, že je to tak pro děti do 3 let, pro starší už je lepší klasický Playmobil. Ten letos plánuju pro moje holky (na té výstavě se jim líbily vílí sady, tak koupím něco z toho). ![]()
Píšeš, že Lega máte tři sady, ale já razím názor, že lega není nikdy dost. My už máme tři obrovské plastové krabice (aspoň 10 sad + spoustu použitých dílků kupovaných na aukru) a vyhrají si holky se vším.
A to máme jen dívčí a univerzální sady (ZOO, domeček, poštu, karavan, dortíky a zmrzliny apod.). I když si holky pořád rády hrají i s Duplem, kupuju jim už klasické lego. Ale díky synovi ještě sbírku rozšiřujeme o klukovské sady (mám nakoupené sady hasiči, traktor, přeprava aut, autobus - většinu teda použité z aukra, líbí se mi víc ty starší sady, které už se neprodávají…). Teď jsem ještě narazila na stavebnici Hubelino, která je s Duplem kompatibilní, jsou to díly na kuličkodráhu, ta vypadá taky super. ![]()