Vánoce - nejoblíbenější dárky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
14.11.19 10:13
@lilith1 píše:
Takže až budou děti velké a nebudou s vámi bydlet, tak nebudete mít dárky vůbec? 8o 8o 8o Toto moc nechápu, to neni nic proti zakladatelce, vždyť i přeci dospěláci si rádi rozbalují dárky…A to dětem nevadí, že mamka s tátou nic nedostali?

vánoce mám ráda z jiných důvodů než jsou dárky.
až budem bez dětí, budem zase shánět dárky vnoučatům..vánoce nejsou jen o dárcích, navíc když v tom není to kouzlo, že je nosí ježíšek, ale kupují je dospělí. Osobně nerada dostávám dárky, věci si raději kupuji sama..a než dostat " blbost " typu kosmetika, nebo ponožky, jen abych " něco " pod stromem měla, radši nebudu mít nic.
děti jsou ve věku, kdy se vrhnou pod strom a s nadšením se přehání co kdo dostal a ani si nevšimnou že rodiče nic nerozbalují. Až nebudou věřit na ježíška a budou vedět že dárky se kupují, tak tam možná sem tam budeme mít něco od nich, tak jako oni od nás..nevím. Dětem to zatím divné není a kdyby se ptali, tak dárky nosí ješížek dětem..DĚTEM..ne dospělým. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
81481
14.11.19 10:15
@chs.jasmin píše:
Ahoj,

co tak přemýšlím, tak asi největší radost muži udělala nová zimní bunda, vubec ji nečekal a byl hodně překvapený, seděla skvěle a bla krásně hřejivá. To jsme slavili poslední vánoce ve dvou, resp jsme byli u našich a ons e furt tak smál a děkoval a byl uplně unešený :mrgreen: takovou radost neměl ani z dataprojektoru co dostal následující rok, ale možná o kousíček spokojenější byl o rok předtím, když dostal nemravný poukaz :lol:

A já jsem měla loni obrovskou radost, protože jsem dostala nové obložení schodů :lol: a letos si nadělíme profi automatický kávovar, to se fakt strašně moc těším :oops: bude to skvělý, jen mě trošku tíží svědomí kvůli ceně :mrgreen:

Zároven ale mám radost i z dárku jako třeba sypané čaje, kdy je tchýně nechává míchat přesně pro mě a přihodí mi tam gumové medvídky :oops: :mrgreen: nebo třeba když dostávám od tety bylinné masti, které přímo ona vyrábí. Nebo třeba od muže jsem dostala kilový pytlík pražených pistácii :srdce: ehm, ono vlastně co není lapač prachu a kdo mi dá něco k jídlu, tak to je uplně nejvíc nejlepší :lol: :lol: :lol:

JO, když je to pro mě, protože ví, že mám ráda pistácie nebo gumové medvídky, tak mi to vždycky potěší.
Ale co mi vysloveně naprdne, když je to něco ultra univerzálního, jen aby někdo něco donesl - to at raději nenosí nic, když mu nestojím za to se ani zamyslet, co mám a nemám ráda.
Já třeba fakt nemám ráda svíčky, nechutná mi hořká čokoláda, nepoužívám žádnou kosmetiku. A bum - už to někdo valí. To mi víc naštve, než potěší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
14.11.19 10:29

K těm „putovním“ neosobním dárkům (svíčky, oriflame :lol: čaje a tak ) - mně to ani nevadí. Někdo opravdu chce potěšit a neví čím. Já se k tomu občas uchyluju u některých rodinných příslušníků (babička, tchýně…) a myslim (doufám), že oni radost mají (svíčky třeba pálíme všechny ženský v rodině :mrgreen: ). Vadí mi dárek úplně mimo, třeba voda po holení chlapovi, co si už x let pěstuje plnovous nebo alkohol abstinentovi, bonboniéra diabetikovi apod. - u lidí, kteří se znají natolik, že by tohle měli vědět a brát v potaz. Ale to jen obecně, naštěstí se nám to nikomu nestává. Taky nedávám například víno babičce, když vim, že má radši pivo, nějakýho toho „panáčka“ a likéry. Nebo oříšky v čokoládě dědovi, kterej už sotva ukousal normální jídlo. Jo, a od starších lidí pak toleruju úplně cokoliv - i šampon plešatýmu nebo prošlou bonboniéru :lol: fakt za tím chci vidět tu snahu potěšit, akorát holt už si občas neuvědoměj no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.11.19 10:35
@krtek93 píše:
K těm „putovním“ neosobním dárkům (svíčky, oriflame :lol: čaje a tak ) - mně to ani nevadí. Někdo opravdu chce potěšit a neví čím. Já se k tomu občas uchyluju u některých rodinných příslušníků (babička, tchýně…) a myslim (doufám), že oni radost mají (svíčky třeba pálíme všechny ženský v rodině :mrgreen: ). Vadí mi dárek úplně mimo, třeba voda po holení chlapovi, co si už x let pěstuje plnovous nebo alkohol abstinentovi, bonboniéra diabetikovi apod. - u lidí, kteří se znají natolik, že by tohle měli vědět a brát v potaz. Ale to jen obecně, naštěstí se nám to nikomu nestává. Taky nedávám například víno babičce, když vim, že má radši pivo, nějakýho toho „panáčka“ a likéry. Nebo oříšky v čokoládě dědovi, kterej už sotva ukousal normální jídlo. Jo, a od starších lidí pak toleruju úplně cokoliv - i šampon plešatýmu nebo prošlou bonboniéru :lol: fakt za tím chci vidět tu snahu potěšit, akorát holt už si občas neuvědoměj no…

NO, to je ale právě to- jestli někdo pije čaj, tak se nad tím zamyslím a čaj mu dám.
Ale á prostě kosmetiku nepoužívám, svíčky nepálím kdomě 4 ročně - advent, jsem nikdy žádnou nepálila. Jo, ještě v jedné deskovce - Hra stínů.
Přijde mi to naprosto srovnatelné s tou bonboniérou diabetikovi nebo balzámem na rozčesávání vlasů ženské s holou hlavou po chemoterapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
14.11.19 10:38

@Lama Lama Jj, oni ty „neosobní“ dárky můžou být někdy naopak osobní. Opravdu neosobní a blbej se z toho dárku stává až podle toho, komu je určen… Otázka je - mají možnost dotyční zjistit, že svíčky nepálíš, kosmetiku nepoužíváš? jestli jo, jsou u tebe každou chvíli na návštěvě, nebo jste si o tom x-krát povídali, tak je to fakt blbý a měla bych to jako ty - žádný nadšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
14.11.19 10:42
@krtek93 píše:
@Lama Lama Jj, oni ty „neosobní“ dárky můžou být někdy naopak osobní. Opravdu neosobní a blbej se z toho dárku stává až podle toho, komu je určen… Otázka je - mají možnost dotyční zjistit, že svíčky nepálíš, kosmetiku nepoužíváš? jestli jo, jsou u tebe každou chvíli na návštěvě, nebo jste si o tom x-krát povídali, tak je to fakt blbý a měla bych to jako ty - žádný nadšení.

Hele, já bych od těch lidí, co mi neznaj, raději ty dárky vůbec nedostala. Jako proč dávat takovým lidem dárky?
I prostě té učitelce, kamarádovi do školy - snažím se z dětí dostat, co o těch lidech ví a tomu to přizpůsobit. A ne napálit co nejuniverzálnější cetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
14.11.19 10:50

@Lama Lama Tak já teda z dcery nedostanu vůbec nic užitečnýho ohledně dárku paní učitelce :lol: Tam se přiznám, že vybírám vždycky něco, co se dá zkonzumovat - čaj, kafe, čokoláda… a v případě úplné „netrefy“ poslat dál nebo poskytnout jako erár třeba ve sborovně (ve školce byla tak dvakrát do roka nějaká příjemná akce s rodiči, takže kafe se hodilo, i kdyby ho z učitelek nepila žádná :mrgreen: ). Plus dcerka poslední roky vyrábí babičkám a většinou totéž i pro třídní - a tam zas se snažíme vymyslet něco k užitku, ne jen na koukání a oprašování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
14.11.19 10:52

Já dárky moc nedostávám :lol: a když, tak většinou tomu darujícímu řeknu, co chci (nebo spíš potřebuju).
Takže před pár lety jsem od taťky dostala vysavač :palec:
Kosmetika se u mě taky moc neohřeje, používám minimum věcí, ledaže by mi někdo daroval přímo to, co používám. Takže třeba sadu éterických olejů od Hadka bych uvítala, ale to málokdo ví :mrgreen:
Taky jsem párkrát od chlapa dostala lístek na letní festival, kam jezdím už deset let :srdce:

Ve finále mi stejně největší radost udělá nějaká kačka v obálce, já pak darujícímu můžu povyprávět, co jsem si za to pořídila nebo co sem za to zažila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
14.11.19 10:56

Jo a chlapovi sem loni udělala obrovskou radost deskovou hrou Soudruhu, nezlob se :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
14.11.19 11:00

Tak my si mezi sebou (s mužem a našima) říkáme co bychom si přáli. Ale jinak mě nejvíc potěší knížka nebo třeba lístky do divadla, to jsem byla úplně nadšená :) oblečení si radši vyberu sama, kosmetiku používám jen jednu svou značku ale to už většina lidí z mého okolí ví :) a samozřejmě nepohrdnu nějakým jedlým dárkem, ty jsou podle mě nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
14.11.19 11:11

Nesnesu parfemy, kozmetiku a obleceni, ktere jsem si sama nevybrala.

Vseobecne nemam rada prekvapeni a to z toho duvodu, ze mam osobity vkus, do ktereho je prakticky nemozne se trefit. Vetsina prekvapeni tim padem konci zklamanim a mojim krecovitym usmevem a predstiranym nadsenim.

Takze darky si predvybiram sama. Vim co chci, vim co by mi udelalo radost, povetsinou je to neco drahsiho, coz me brzdilo v tom si to poridit sama hned na miste. Tak kdyz se blizi vanoce/narozeniny, tak si proste pockam a dam manzelovi/rodine vedet, co mi padlo do oka. Moje matka se uz rovnou pta, co jsem videla ve meste v obchode a po cem moje srdce prahne a hlavne, kolik to stoji. Na narozky na to dostanu cash do ruky, na vanoce to koupi a zabali.

Za mne znacka ideal. A kdyz uz to ma byt nejake prekvapeni, tak prosom neco praktickeho do domacnosti. Pozitivne jsem prijala sadu dek nebo neco do kuchyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
14.11.19 12:03

@warita tyjo a me by zase neco do domacnosti vylozene pokazilo radost, pokud si o to vylozene nereknu, jako treba letos nasim o novy topinkovac a toustovac, protoze jsou uz tesne pred smrti. Ale dat mi chlap treba panev, tak z toho budu asi smutna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12632
14.11.19 12:11
@smurfka píše:
až budem bez dětí, budem zase shánět dárky vnoučatům..vánoce nejsou jen o dárcích, navíc když v tom není to kouzlo, že je nosí ježíšek, ale kupují je dospělí. Osobně nerada dostávám dárky, věci si raději kupuji sama..a než dostat " blbost " typu kosmetika, nebo ponožky, jen abych " něco " pod stromem měla, radši nebudu mít nic.
děti jsou ve věku, kdy se vrhnou pod strom a s nadšením se přehání co kdo dostal a ani si nevšimnou že rodiče nic nerozbalují. Až nebudou věřit na ježíška a budou vedět že dárky se kupují, tak tam možná sem tam budeme mít něco od nich, tak jako oni od nás..nevím. Dětem to zatím divné není a kdyby se ptali, tak dárky nosí ješížek dětem..DĚTEM..ne dospělým. :nevim:

Tak to neznám, jako díti jsme byly zvyklí na to, že Ježíšek nosí dárky všem a rádi jsme koukali, co dostali naši..a nevím proč dostávat špatnou kosmetiku a fusekle? Tak o tom je komunikace, že v rodině vědí co máš ráda, o mě vědí všici co jo a já to vím o ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106525
14.11.19 12:20
@lilith1 píše:
Takže až budou děti velké a nebudou s vámi bydlet, tak nebudete mít dárky vůbec? 8o 8o 8o Toto moc nechápu, to neni nic proti zakladatelce, vždyť i přeci dospěláci si rádi rozbalují dárky…A to dětem nevadí, že mamka s tátou nic nedostali?

rozhodne je to zvlastni, ale na e mimi dost obvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106525
14.11.19 12:29
@smurfka píše:
děti jsou ve věku, kdy se vrhnou pod strom a s nadšením se přehání co kdo dostal a ani si nevšimnou že rodiče nic nerozbalují. Až nebudou věřit na ježíška a budou vedět že dárky se kupují, tak tam možná sem tam budeme mít něco od nich, tak jako oni od nás..nevím. Dětem to zatím divné není a kdyby se ptali, tak dárky nosí ješížek dětem..DĚTEM..ne dospělým. :nevim:

ja jsem zvykla z puvodni rodiny, ze se rozbalovalo postupne a to od nejstarsiho…tak ze nejmladsi si museli pekne pockat a ucit se trpelivosti. Ve sve rodine jsem to pak zavedla taky. To vrhani se na svoje a cupovani papiru bez ohledu na ostatni uplne nesnasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný