Vánoce odděleně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
15.11.18 08:28
@Dája999 píše:
A nedá se k tomu třeba říct : " Tak hezkou dovolenou, užijte si to "a po jejich návratu domluvit návštěvu ?
Proč je nutný jim natlačit do hlavy, jak to maminku mrzí … ?

Třeba proto, že se neumím přetvařovat a lhát. Takže bych jim popřála pěknou dovolenou, ale zároveň řekla pravdu, že mě mrzí, že nebudeme na Vánoce celá rodina spolu.

• Citovat
  • Upravit
4705
15.11.18 08:36
@lucenka píše:
Třeba proto, že se neumím přetvařovat a lhát. Takže bych jim popřála pěknou dovolenou, ale zároveň řekla pravdu, že mě mrzí, že nebudeme na Vánoce celá rodina spolu.

Co na to říct ?
Oni prostě bez informace, že mamince bylo ublíženo, na žádnou dovolenou nepojedou a žádný vánoce sami nestráví !! :mrgreen:

Hele, je ještě malý, třeba to z pár let uvidíš taky trochu jinak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
15.11.18 08:42

@lucenka no soudím podle Tvých příspěvků z roku 2017, kdy jste u vás museli mít Ježíška o pár dní dříve (přesně o dva dny jsi psala), protože jste před Štedrým dnem odjeli pryč. V jiné diskusi (letos) jsi psala, že i letos plánujete dovolenou přes vánoční svátky, což jsi dnes mmch potvrdila. A protože jsi zde v této diskusi psala, že budete na Štědrý den pouze ve 3, takže se varianta toho, že nebudete na území ČR naprosto nabízí. A pokud tomu tak není, pak mě zaráží situace, když tedy budete na štědrý den v ČR, proč tedy nebudete všichni pohromadě s rodiči, prarodiči, když je to tedy pro Tebe tak emočně a citově důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.11.18 08:47
@Jedna babička píše:
@lucenka no soudím podle Tvých příspěvků z roku 2017, kdy jste u vás museli mít Ježíška o pár dní dříve (přesně o dva dny jsi psala), protože jste před Štedrým dnem odjeli pryč. V jiné diskusi (letos) jsi psala, že i letos plánujete dovolenou přes vánoční svátky, což jsi dnes mmch potvrdila. A protože jsi zde v této diskusi psala, že budete na Štědrý den pouze ve 3, takže se varianta toho, že nebudete na území ČR naprosto nabízí. A pokud tomu tak neníé, pak mě zaráží situace, když tedy budete na štědrý den v ČR, proč tedy nebudete všichni pohromadě s rodiči, prarodiči, když je to tedy pro Tebe tak emočně a citově důležité.

ale dokážeš pochopit, že nebudeme na Štědrý den v ČR a proto nebudeme s rodinou a že to není kvůli tomu, že v té době budeme na dovolené?
A vloni jsme sice dělali Štědrý den o pár dnů dřív, aby si mohl kluk rozbalit dárky. Ale 24.12. jsme strávili nezapomenutelný den s v 5 lidech, jen ne doma v obýváku ;)

• Citovat
  • Upravit
6445
15.11.18 09:01

Zakladatelko uz mu jine varianty nepredkladej, evidentne o to nestoji, a az budes trochu vic v klidu, naplanuj si vlastni program. A pak popremyslej jakou roli ve vasem vztahu hrajes a jestli je to opravdu to co chces.
My jsme si s manzelem prinesli do naseho vztahu dost odlisne predstavy o traveni vanocnich svatku. Ale chteli jsme byt spolu a zbytek se doladil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
crempus
15.11.18 09:02
@Svistice píše:
Jak jsem psala, vzdy jsme travili vanoce s jednemi nebo druhymi rodici. Ale kdyz jsme konecne bydleli spu, tak jsme si ty prvni vanoce ve vlastnim chteli uzit jen samy. Pro me treba bylo hrozne dulezite zkusit pripravit vsechno (vyzdobu, jidlo apod.), takova zkouzka dospelosti a samostatnosti. Dalsi vanoce jsme opet stridaly a sam byli zase az prvni a druhe vanoce po narozeni syna (abychom mohli vse prizpusobit jeho biorytmu, zvaly jsme oboji rodice a nechtelo se jim). Jsem rada, ze to obe rodiny respektovali a necitily se ukrivdene. Navstevy 24.dopoledne a 25-26. na utuzeni rodinnych vazeb zcela stacily. Ono kdyz se ti mladi nechaji dychat a delat vlastni rozhodnuti a treba chyby, tak je to mnohem prinosnejsi, nez jom vnucovat vlastni ideal rodinneho souziti ci traveni volneho casu.

Musela jsem se usmát, měla jsem to jako mladá uplně stejně…)

• Citovat
  • Upravit
9500
15.11.18 09:07

@lucenka Bohužel. U tebe to pochopit nedokážu, protože jak zde, tak i v jiných diskusích si naprosto ve spoustě věcech protiřečíš. Na jednu stran hovoříš o rodinné sounáležitosti, o rodinných vazbách a tradicích, na druhou stranu Tvůj styl života a cestování je pro Tebe naprostá priorita a smysl Tvého života bez ohledu na vše ostatní, vánoce nevyjímaje. Možná jsi strávila 24.12. v 5ti lidech jako nezapomenutelný den na jiném místě než je domácí prostředí, ale tak nějak se mi do tohoto Tvého počtu nevejdou oboje prarodiče a prarodiče Tvého synka, sotrozenci, další příbuzní, když jsou tedy vánoční svátky o té rodině celkově.
Takže pokud Ti jednou synek řekne, čus mámo, na vánoce tu nebudu, jediné co pro Tebe mohu udělat je to, že si s Tebou sednu pár dní dopředu a pokecáme, rozbalíme si dárky, uvidíme se pak po novém roce, tak to budeš muset přijmout, protože on v tom vyrůstá a takový model Ty sama mu předáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.11.18 09:11

Hm, já vánoce trávila vždycky s mojí rodinou, protože to tak prostě mám ráda, s manželem jsme byli spolu až s dětmi, jestli si to dobře pamatuji. Nikdy se to nikoho nedotklo. Pro mě vánoce ve dvou nejsou žádné, máme s rodinou své zvyky a aktuálně večeříme všichni pohromadě, nemáme srdce, nechat mamku samotnou.
Jsem se o hyena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.11.18 09:11
@Jedna babička píše:
@lucenka Bohužel. U tebe to pochopit nedokážu, protože jak zde, tak i v jiných diskusích si naprosto ve spoustě věcech protiřečíš. Na jednu stran hovoříš o rodinné sounáležitosti, o rodinných vazbách a tradicích, na druhou stranu Tvůj styl života a cestování je pro Tebe naprostá priorita a smysl Tvého života bez ohledu na vše ostatní, vánoce nevyjímaje. Možná jsi strávila 24.12. v 5ti lidech jako nezapomenutelný den na jiném místě než je domácí prostředí, ale tak nějak se mi do tohoto Tvého počtu nevejdou oboje prarodiče a prarodiče Tvého synka.
Takže pokud Ti jednou synek řekne, čus mámo, na vánoce tu nebudu, jediné co pro Tebe mohu udělat je to, že si s Tebou sednu pár dní dopředu a pokecáme, rozbalíme si dárky, uvidíme se pak po novém roce, tak to budeš muset přijmout, protože on v tom vyrůstá a takový model Ty sama mu předáváš.

V takovém modelu opravdu nevyrůstá a v ničem si neprotiřečím. Už jsem tu psala, že dokud to šlo, tak jsem střídali Vánoce - takže jednou jsme 24.12. byli s mou rodinou podruhé s chlapovou rodinou. Vloni jsme Štedrý večer trávili s mou rodinou, byť ne u nás v bytě. Letos to bohužel nevyjde, ale není to kvůli dovolené. Co na tom nedokážeš pochopit? Až nás nebude dělit 9000 km, tak opět najedeme na systém střídání Štědrého večeru s jednou a druhou rodinou.

• Citovat
  • Upravit
26747
15.11.18 09:22

Nestihla jsem posledních 15 stránek… :mrgreen: Ale… Když jsem s někým i déle v období studia chodila, vždy jsme trávili vánoce doma u své rodiny a celý den si psali, co děláme a tak. Dárky buď dopředu nebo pod stromečkem. Pro mě štědrý den od mala je dopolední zdobení stromků a příprava chlebíčků. Sezení u pohádek a jezeni cukroví. Večeře kolem 5 a pak dárky a večerní pohádka. Po poznání manžela naštěstí shoda.. Žádný ježdění od čerta k ďáblu na snídaně a večeře. Ja mám tvrdě zakořeno, že se „sedí“ doma. Přidali jsme k tomu tradici chození pro vánoční světýlko a opět zavedli kratší procházku, když se setmi na čumendu a aby vytravilo. Manžel sám jezdí dopoledne pro polévku k rodičům, zabere to půl hodiny, s tím jsem taky Ok. A teď pozor, vím z loňské diskuze… Celá rodina, obě části si dáváme veškeré dárky dopředu, žádný tady vám nechal Ježíšek a 26. rozbalování :D předáme si igelitky před vánoci :mavam: Další, co se mi nelíbí, když se třeba schází partner na vánoční fotbal /hokej nebo nedej bože chodí večer na nějakou slezinu :cert: Oběd 25. a 26. u druhých rodičů. Nutno říct, že se domlouvají takto v několika rodinách. Protože to samé má moje sestra a sestra manžela atd… Takže je potřeba říct hodně dopředu, kdy rodina a kdy tchani. Ale naši jsou rozvedení a tak bych dala přednost stejně tchanum,nebo se stavila i 27. třeba… To už je mi jedno. Ale Vánoce jen rodiče a děti. Možná taky tím, že jsem vyrůstala v domě s prarodiči a pohled na dědu jak ji dvě hodiny kapra a já vím, že nahoře čeká stromek a tak vůbec… Ne vždy je ten vztah vnouče -prarodič ideální, tak proč si dělat křeč.

Zakladatelko…být tvým přítelem, tak vůbec nevím co dělat, protože to furt měníš a vyvádís u toho :zed: ty dvě večeře je fakt mega úlet, za mě jako no way. Já bych ho nechala odjet, seděla doma u pohádek a cukroví a psala mu, rozbalila si dárečky třeba u nazdobené větvičky. Jako na sílu dotlačit přítele a tvoje rodiče, že zhltnete večeři a budete se tvářit vánočně spokojeně :roll: Mě prostě představa že místo klidného dne trávím vánoce v autě a přejizdenim a u cizích lidí hodně moc děsí. Tak pak dej ale vědět :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
15.11.18 09:22

@lucinka Takže Tvá rodina jsi tedy Ty, synek, manžel, babička + 75 let která letěla 9000 km a Tví rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.11.18 09:25
@Jedna babička píše: @lucinka Takže Tvá rodina jsi tedy Ty, synek, manžel, babička + 75 let která letěla 9000 km a Tví rodiče?

nebudu ti tu psát vše ze svého soukromí. Ale ti kdo mohli, tak za námi dorazili. Představ si, že ne každýmu umožňuje zdraví takovou cestu nebo nedostane dovolenou na několik týdnů. Kdybys četla pořádně, tak ale babička neletěla sama ;)

• Citovat
  • Upravit
9500
15.11.18 09:32

@lucenka já jsem se Tě ale neptala, zdali letěla babi sama či nikoliv. Ale snažím se tu trochu rozklíčovat Tvé teorie o tom, jak má být tedy rodina o vánočních svátcích pohromadě, protože to je důležité nejen pro Tebe, tak pro další vývoj Tvého syna, aby měl nastaveny stejné hodnoty a priority ve svém dospěláckém životě a jednou trávil i on s rodinou štědrý den, potažmo vánoce s Tebou, aby Ti to nebylo líto. Nic víc, nic míň. A najednou to otočíš, že loňský štědrý den jste strávili v 5ti mimo domov, v dalším vánočním čase kdo chtěl, tak za vámi dle svých možností dorazil. Trošku divná rodinná sounáležitost, když jste tedy byli vždy zvyklí být spolu a nikdy nikdo nikoho v tento čas neopouštěl. Možná to, co jsi zde psala o tom všem kolem vánoc je pouze Tvá touha, jak by to mělo vypadat, ale Tvoje realita je hodně hodně vzdálená, protože cestování je pro Tebe TOP bez ohledu na jakékoliv rodinné akce vánoce nevyjímaje.

Příspěvek upraven 15.11.18 v 09:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.11.18 09:35
@Jedna babička píše:
@lucenka já jsem se Tě ale neptala, zdali letěla babi sama či nikoliv. Ale snažím se tu trochu rozklíčovat Tvé teorie o tom, jak má být tedy rodina o vánočních svátcích pohromadě, protože to je důležité nejen pro Tebe, tak pro další vývoj Tvého syna, aby měl nastaveny stejné hodnoty a priority ve svém dospěláckém životě a jednou trávil i on s rodinou štědrý den, potažmo vánoce s Tebou, aby Ti to nebylo líto. Nic víc, nic míň. A najednou to otočíš, že loňský štědrý den jste strávili v 5ti mimo domov, v dalším vánočním čase kdo chtěl, tak za vámi dle svých možností dorazil. Trošku divná rodinná sounáležitost, když jste tedy byli vždy zvyklí být spolu. Možná to, co jsi zde psala o tom všem kolem vánoc je pouze Tvá touha, jak by to mělo vypadat, ale Tvoje realita je hodně hodně vzdálená.

Co nedokážeš pochopit na tom, že moje blízká rodina za námi přiletěla a Štědrý večer jsme strávili společně, stejně tak byli u rozbalování dárků, u slavnostní večeře, pouštění koled atd. Z tradičních členů chyběl jeden člověk, protože si v té době nemohl vzít dovolenou na tak dlouhou dobu.

• Citovat
  • Upravit
9500
15.11.18 09:39

@lucenka Pokud si dobře pamatuji, žiješ v ČR. To tedy znamená dle Tebe, že vy jste se synkem odcestovali na vánoční svátky do ciziny a rodina za vámi přiletěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí