Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ne, nepristoupil. Ja jsem z toho tak zklamana, ze jsem se rozbrecela. A ten vul mi pri potahovani rika: “Chces taky kapky do nosa?”
Tak promin, tomu uz se musim smat ( do ted to bylo smutne)
hele, nech to ulezet, je pulka listopadu, uz na to tema bude haklivej jako krysi ocas a tobe to taky neprospeje… dej tomu par dni, zasmejte se spolu, tema vanoce ber jako tabu a jak budete pak v klidu za par dni, tak to znovu proberte ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky a vůbec, všichni, kdo tady jste![]()
Nevím, jestli je tenhle příspěvek úplně vhodný na tuto stránku, ale řekla jsem si, že vy byste mi mohly „poradit“ a ulevit nejvíc, vzhledem k tomu, že už tohle máte určitě za sebou a ráda bych znala váš názor na následující situaci:
V srpnu jsme se s přítelem přestěhovali poprvé do společného bytu. Už od začátku tvrdil, že se mnou na Vánoce být nechce, protože nemáme děti - což mě trošku zamrzelo, protože pro mě začal společný „rodinný“ život už tím, že jsme spolu začali žít, ale nijak zvlášť jsem to neřešila, protože to řekl před kamarády, takže jsem myslela, že se spíše chtěl ukázat, jak má navrch.
Když jsem se ho zeptala po čase navážno, řekl, že teda chce být s rodiči. I když mě to mrzelo a raději bych byla s ním, řekla jsem, že teda fajn a navrhla, že 23.12. si uděláme Vánoce spolu a 24.12. ráno nebo dopoledne pojedeme každý ke svým rodičům. To byl pro něj taky problém, protože 24. ráno chodí k babičce na vánočku.
Navíc, doma jsem neměla s rodiči kdoví jak dobré vztahy, takže mi tak letmo naznačili, že se mnou na Vánoce ani nepočítají. Ačkoliv jsem to příteli řekla, nereagoval. Šíleně jsme se pohádali, ale rozdýchala jsem to a smířila se s tím, že přítel bude spokojený u rodičů a já se budu cítit jako vetřelec u vlastní rodiny.
O víkendu u nás byli ale kamarádi a ptali se, jak budeme trávit Vánoce. Když jsme řekli, že budeme každý u svých rodičů, všichni nechápavě koukali a kamarádka se zeptala: „A proč nejste spolu třeba u vašich nebo u rodičů od Petra?“ Načež Petr odpověděl: „Však můžeš být u nás na Vánoce, rodiče říkali, že by tě rádi uvítali.“ Ve mě by se v ten moment krve dořezal, ale nechtěla jsem se hádat a kazit večer, takže jsem to překousla. Za pár dní jsem šla za Petrem se slovy, že proč mi to neřekl, když věděl, že se kvůli tomu hádáme už x týdnů, a když ví, že se mnou naši nepočítají. Kdyby řekl hned, že budeme oba u něj, nemuseli bychom nic řešit. Na to mi jen odpověděl, že si myslí, že bych měla být u rodičů, že to bude pro mé dobro.
Včera jsme se tak šíleně pohádali, jsem z toho úplně smutná. Jak se vždycky na Vánoce těším, tak letos mi je z nich špatně. Nakonec jsem řekla, že když teda má problém se všemi variantami, tak pojedu domů už 20.12. a na Silvestra mě může vyzvednout, ale, že si žádné dárky dávat nebudeme a ani nebudeme slavit Vánoce, když není schopný strávit jeden den i se mnou. Nejhorší je, že dnes už jsem byla trošku v pohodě, ale jakmile jsem v obchodě viděla, jak všichni nakupují, zase se mi zastesklo a jsem na přítele nepříjemná.
Zajímal by mě váš názor na tuhle celou situaci… A hlavně, jak nemám být z toho všeho nepříjemná? Ráda bych své city a nálady ovládala, ale nejde to
Moc děkuji všem, které to dočetly až sem!
Tady nejde ani tak primárně o Vánoce, ale vypovídá to celé o jeho vztahu vůči tobě.Pokud je ve vztahu/hlavně v začátku/ vzájemná láska, úcta a sounáležitost, pak si ti dva ani neumí představit, že by byli třeba na Vánoce každý zvlášť. To, že bábovka u babičky má přednost před tebou, o něčem vypovídá.Teď jsou to Vánoce, a co to bude příště?
Pro mě by to nebyl partner do života. Ne kvůli Vánocům, ale proto, že tě má za hadr na podlahu.
Ja uz nevim, co mam delat. Nejhorsi je, ze si to vsechno uvědomuji. Ze je nevyzraly, ze dela, ze nevi, ze nechce se mnou byt ani v tak důležitý den… Jenze ja nevim, proc… Proc, kdyz vi, ze je to pro me tak důležité, si se mnou tak hraje a dela mi jen stresy? ![]()
@Anonymní píše:
Ja uz nevim, co mam delat. Nejhorsi je, ze si to vsechno uvědomuji. Ze je nevyzraly, ze dela, ze nevi, ze nechce se mnou byt ani v tak důležitý den… Jenze ja nevim, proc… Proc, kdyz vi, ze je to pro me tak důležité, si se mnou tak hraje a dela mi jen stresy?
Nic. Jdi spát, vánoce už neřeš. Připrav si nějakou variantu pro sebe - bez něj. Co by tě těšilo, co bys ráda. ![]()
@Anonymní píše:
Nevim, jak on… ale ja uz nechapu vubec nic. Zitra v šest vstavam. Misto toho mi tady tečou slzy, on dela, ze spi a diví se, proc jsem nastvana a bavím se s nim na pul pusy.
Vyměnit
@Anonymní píše:
Ja uz nevim, co mam delat. Nejhorsi je, ze si to vsechno uvědomuji. Ze je nevyzraly, ze dela, ze nevi, ze nechce se mnou byt ani v tak důležitý den… Jenze ja nevim, proc… Proc, kdyz vi, ze je to pro me tak důležité, si se mnou tak hraje a dela mi jen stresy?
Je mladý a je si tebou jistý.. prestavas ho zajímat - začíná mu to být jedno. Nepocitej s nim do budoucna. To není vhodný partner pro život (teď je mladý třeba se za deset let srovna)
@dedrichov píše:
Je to velmi mladý muž, takový nevyzrálý dle Tvého popisu. On možná chápe moc dobře, ale má prostě něco v plánu jinak, než Ty, tak dělá neviňátko. Nemáš nějakou nezadanou kamarádku, s kterou byste vyrazily na hory nebo nějaký wellness. Jemu to můžeš radostně oznámit třeba za 14 dní.
Vánoce „v tropickém ráji“ s kámoškou mě napadly někdy kolem 5. strany ![]()
@Dája999 píše:
Vánoce „v tropickém ráji“ s kámoškou mě napadly někdy kolem 5. strany
@nostress píše:
Tady nejde ani tak primárně o Vánoce, ale vypovídá to celé o jeho vztahu vůči tobě.Pokud je ve vztahu/hlavně v začátku/ vzájemná láska, úcta a sounáležitost, pak si ti dva ani neumí představit, že by byli třeba na Vánoce každý zvlášť. To, že bábovka u babičky má přednost před tebou, o něčem vypovídá.Teď jsou to Vánoce, a co to bude příště?Pro mě by to nebyl partner do života. Ne kvůli Vánocům, ale proto, že tě má za hadr na podlahu.
Asi tak ![]()
Čím jsem starší, tím víc si myslím, že každá minuta strávená s tím nesprávným je zbytečná. Jestli máš pocit, že není ten pravý (a podle toho, co píšeš, tak fakt není), rozsekni to co nejdřív, ať se tím dřív může objevit někdo lepší.
@Lioness34 píše:
Je mladý a je si tebou jistý.. prestavas ho zajímat - začíná mu to být jedno. Nepocitej s nim do budoucna. To není vhodný partner pro život (teď je mladý třeba se za deset let srovna)
no přesně - jsou fakt mladincí oba … a než se trápit a ronit slzy v noci uprostřed listopadu se stresovat předem z „nedomluvy“ kolem vánoc ( 4. varianta ! a pořád k ničemu)- hned zítra bych začala vymýšlet, kde, jak a s kým je strávím v příjemné pohodě ![]()
@hanka.br. píše:
Chudák kluk. Mamánek, kterému jeho matka hodlá dirigovat výběr partnera i způsob, jak bude rodina trávit Vánoce( a kdo ví, co ještě). Každá mladá žena je štěstím bez sebe, když si zakládá rodinu s tím, že všechny Vánoce bude muset trávit se svou tchýní, která prostě chce mít svého chlapečka u sebe a přes to nejde vlak.
@lucenka píše:Manzelka je víc, nebo by rozhodně být měla
Ani jedna není víc, měly by být na stejné úrovni
@Ennny píše:
@lucenka to je na tom to nejhorší ,ty si ani nebudeš uvědomovat že ji děláš ze života peklo …prostě jim budeš muset dát volnost…a ano ty budeš upřimná,tak se ale připrav na to že může být upřimná i ona …
Aspoň už víme, odkud se berou ty šílené tchyně
@lucenka píše:Taky bych uvažovala, mně by stačilo, že nechce být se mnou, ani bych žádné varianty nepredkladala.
To vážně uvažuješ o ukončení jinak fungujícího vztahu jen proto, že si nevybere ani jednu z tvých variant?
@lucenka píše:
Takže tchyně najednou přestane být matka, když si dítě najde partnera?
Proč by měla, jen se upraví vztahy, matka budeš pořád neboj