Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka no ty to zase překrujucuješ jak se tobě líbí že
nejsou odpad,ale zaklad rodiny je prostě matka otec dítě/děti ať se ti to líbí nebo ne
@lucenka píše:
Ani jedna není víc, měly by být na stejné úrovni
No jo - jenže manželka může mít nějakou představu a matka úplně jinou. A to nemusí být jen Vánoce. Může to být názor na výchovu, představa o bydlení, cokoli. Pak ovšem muž by podle mě měl stát za svou ženou.
@Anonymní píše:
Pro upresneni, jsme spolu 3 a pul roku a bydlime spolu od srpna. Odstěhovali jsme se 50 a 90 km od rodiny. Ja jsem v prvnim roce na VS, pritel chodi do prace. Proto je to s rozchodem tezsi, skrz mou skolu a hlavne rodice - doma to bylo peklo, proto jsme se i odstehovali. Uvidim, jak zvladnu zkouskove, pak se rozhodnu, jak dal. Kazdopadne, pokud pritel nepřistoupí ani na čtvrtou variantu - byt spolu a i s rodici (jak mými, tak jeho), fakt to ukoncim. Jo a je nam 20 a skoro 22.
tak pokud vztah „stojí“ na takto pragmatických důvodech a jsi s ním převážně kvůli bydlení, tak je něco špatně
A co by ti rodiče vyčítali? Že ses ve 20ti rozešla s klukem?
![]()
@Anonymní píše:
Pro upresneni, jsme spolu 3 a pul roku a bydlime spolu od srpna. Odstěhovali jsme se 50 a 90 km od rodiny. Ja jsem v prvnim roce na VS, pritel chodi do prace. Proto je to s rozchodem tezsi, skrz mou skolu a hlavne rodice - doma to bylo peklo, proto jsme se i odstehovali. Uvidim, jak zvladnu zkouskove, pak se rozhodnu, jak dal. Kazdopadne, pokud pritel nepřistoupí ani na čtvrtou variantu - byt spolu a i s rodici (jak mými, tak jeho), fakt to ukoncim. Jo a je nam 20 a skoro 22.
To vážně uvažuješ o ukončení jinak fungujícího vztahu jen proto, že si nevybere ani jednu z tvých variant? ![]()
@lucenka píše:
No tak to přeci nejde porovnávat kdo je víc nebo ze jsou na stejne úrovni?? Vždyť vztah matka dítě a matka manzelka(matka mých deti) se nedá porovnávat…
a ze deti opustí rodné hnízdo a zařizuji se svobodně po svém je naprosto normální věc… ne to ze když mi řeknou ze budou 24 beze mě přeci neznamená ze mě nemaji rádi ale ze mají manžela manželku a možná i deti a ze holt už si jsou dosti blízko a rodina hlavně spolu…ale tím ze zavolaji a dojedou na svatky i mě ukazuji ze mě miluji a ze do rodiny stále patřím… ro ze vůbec dojedou ne ze musíme být 24 spolu jinak nejsem na stejne úrovni jako jeho žena… vždyť to je neporovnatelne…
@lucenka píše:
Takže v tom případě tchyně je nukleární rodina… Pořád je to matka svého dítěte
No to neklapne
ve chvíli, kdy si potomek najde partnera, stává se z rodičů širší rodina
a z partnerky a později dětí vznikne nová nukleární rodina.
a je to tak správně, děti „máme půjčené“ a cílem je vychovat z nich dospěláky schopné svého samostatného života … a vychovají svoje děti a … ![]()
Neni to jen kvuli Vánoc. Uz se toho sbírá vic. Jen by ty Vánoce mohly byt impuls.
@lucenka a co když se bude přetvařovat jen proto aby ty jsi nebyla uražena /dotčena a jednou ji prostě rupnou nervy a to bude najednou upřimnosti. @hanka.br. naprosto souhlasím .Jednáme li třeba o téma oslavy narozenin ,mažel vždy stojí na moji straně a tcyhně se může vyjadřovat jak chce,ja si její názor vyslechnu a pokud se mi nelibí tak ji to i řeknu a bude to prostě tak jak já chci
@Dája999 píše:
No to neklapneve chvíli, kdy si potomek najde partnera, stává se z rodičů širší rodina
a z partnerky a později dětí vznikne nová nukleární rodina.
a je to tak správně, děti „máme půjčené“ a cílem je vychovat z nich dospěláky schopné svého samostatného života … a vychovají svoje děti a …
Dřív tohle fungovalo jinak… Rodiny si byly bližší, žily pohromadě. Nic se nemuselo přetrvávat a z rodičů se stávat širší rodina. A naštěstí to tak stále v hodně rodinách funguje
@lucenka píše:
Tak nejlepší by byla kombinace… Vzít tchyni na koncert a pak i k vám na večeři
Holka, nechceš si pořídit druhé? Vždyt ty toho kluka nedokážeš „vypustit z hnízda“, až bude čas!
Jinak, snazim se na nej netlacit, ale on se nikdy nevyjadri, a kdyz ano, tak nakonec rekne: “Ja jsem musel, protoze vsechno musi byt podle tebe.” Nechapu, proc nechce byt na Vánoce se mnou… Kdyz se ho zeptam, uz o tom nehodla mluvit. A pak chodi a porad se pta: “Proc jsi smutna? Proc jsi zamklkla” ![]()
@lucenka píše:
omyl
chlap, když dospěje, tak opustí maminčinu náruč a najde si ženu, partnerku. ta pro něj je vždy nejvíc, s ní založí rodinu, pořídí si děti. jeho matka má přeci taky svého partnera, dítě vychovala, dospělo a je potřeba nechat ho žít vlastní život. neznamená to přeci, že by matku syn neměl rád. má ji pořád rád. ale jeho partnerka je pro něj na prvním místě a tak je to správné. ![]()
@hanka.br. píše:
No jo - jenže manželka může mít nějakou představu a matka úplně jinou. A to nemusí být jen Vánoce. Může to být názor na výchovu, představa o bydlení, cokoli. Pak ovšem muž by podle mě měl stát za svou ženou.
S upřímnými lidmi nemám problém… Nesnáším lidi, co se přetvařují