Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
tak asi jsi jim dostatečně nevysvětlila ten jediný správný způsob trávení vánoc, kde se jen stala chyba
Tak ono když člověk jede takhle daleko, tak z té země chce i něco vidět ![]()
Stejně je srandovní, že za ujetý způsob trávení Vánoc odděleně od rodičů považuje někdo, kdo je plánuje strávit odděleně od rodičů. ![]()
@lucenka píše:
Tak ono když člověk jede takhle daleko, tak z té země chce i něco vidět
Hele Lucenko, Ty se moc ráda posloucháš viď. To co se Ti tu několik z nás snaží říct, že to jak urputně trváš na určitých představách, z Tebe dělá velice netolerantního člověka.
Myslím si, že většina z nás bude starší, za sebe doufám, že bys mohla časem získat taky trochu nadhledu na život. To, jak popisuješ trávení svátků vánočních v Tvém dětství, je cítit nostalgií. V pořádku, máme to všechny stejně. Také máme vlastní krásné vzpomínky, nejen ty vánoční…
No nic, stejně napíšeš, že neumím číst nebo ať dokážu to či tamto…
@hanka.br. píše:
Stejně je srandovní, že za ujetý způsob trávení Vánoc odděleně od rodičů považuje někdo, kdo je plánuje strávit odděleně od rodičů.
to je srandovni. to je pravda. ale vis jak lepsi je ostatni poucovat karat a moralizovat nez si zamest pred vlastnim prahem. a to nemyslim jen tuto diskusi.
@dedrichov no rozum by uz mohla mit zase tak mlada a neklidna neni.
ja si myslim ze je to spise povahou. a tim ze se hochovi predavaji takove vzorce chovani jake se mu ze strany maminy predavaji bude to dalsi zivotni solista. takovi lide by nemeli zakladat rodiny deti meli by zit sami pro sebe pro sve zajmy. jako pro me uz jen predstava ze me snacha odtahne vnuka do tramtarie minimalne na 2apul roku je tedy desiva.
@Jedna babička píše:
@dedrichov no rozum by uz mohla mit zase tak mlada a neklidna neni.![]()
ja si myslim ze je to spise povahou. a tim ze se hochovi predavaji takove vzorce chovani jake se mu ze strany maminy predavaji bude to dalsi zivotni solista. takovi lide by nemeli zakladat rodiny deti meli by zit sami pro sebe pro sve zajmy. jako pro me uz jen predstava ze me snacha odtahne vnuka do tramtarie minimalne na 2apul roku je tedy desiva.
Myslíš do té tramtárie, kterou si tvůj vnuk vybere?
![]()
Ale je hezký, jak hned víš, že bude sólista… Když naopak jako rodina držíme velmi pohromadě. Jsi taková baba jasnovidka.
@lucenka ty jsi vlastne takova nevinna obet rozhodnuti tveho pritele a syna ze? kluci rozhodli ze se jede a pracovat bydlet do vietnamu tak se proste jede. a ty mamo neodmlouvej.
![]()
a ne mi vnuci a vnucky chteji zit v blizkosti sve rodiny a svych vrstevniku. my z nich predcasne dospele opravdu nedelame. my jim dopravame to bezne detske detstvi.
To je marne
to je jak s hazenim perel prasatkum… na konci stejne vyleze hov*o ![]()
Ale zabavna diskuze a snad bude zakladatelka spokojena na Vanoce ![]()
@Jedna babička píše:
@lucenka ty jsi vlastne takova nevinna obet rozhodnuti tveho pritele a syna ze? kluci rozhodli ze se jede a pracovat bydlet do vietnamu tak se proste jede. a ty mamo neodmlouvej.![]()
a ne mi vnuci a vnucky chteji zit v blizkosti sve rodiny a svych vrstevniku. my z nich predcasne dospele opravdu nedelame. my jim dopravame to bezne detske detstvi.
Už jsem tu tu několikrát psala, že destinaci vybral on, ale to přehlížíš. A jak z kluka dělám předčasně malého dospělého? Tím, že cestujeme? Nebo tím, že po škole může trávit venku celé odpoledne bez rodičů za zadkem?
ty si myslíš, že tady žádné vrstevníky nemá? ![]()
@lucenka kdo te zna tak dobre vi o cem vsem u vas synek rozhoduje co si preje a v cem mu je tak nejak bez hranic vyhovovano. a ze to mnohdy nejsou zalezitosti adekvatni detskemu veku 8 let. vice se mi nechce k tomu rozepisovat a jdu radeji delat neco smysluplnejsiho. nazdarek do vietnamu.
![]()
@Jedna babička píše:
@lucenka kdo te zna tak dobre vi o cem vsem u vas synek rozhoduje co si preje a v cem mu je tak nejak bez hranic vyhovovano. a ze to mnohdy nejsou zalezitosti adekvatni detskemu veku 8 let. vice se mi nechce k tomu rozepisovat a jdu radeji delat neco smysluplnejsiho. nazdarek do vietnamu.![]()
![]()
![]()
![]()
Tak dítě snad může mít různá přání… Ale řekla bych, že e jeho přání na Vánoce jsou adekvátní věku (lego, autodráha, knížka, mobil). A tedy zajímalo by mě, o čem tak důležitém rozhoduje… Rozhoduje si tedy o tom, jaké triko si vezme do školy, co si dá na snídani… Což dělají i jiné děti.
A vychovávaný bez hranic? To už jsi úplně mimo ![]()
@Jedna babička
Tak jsem si přečetla celou dlooouhatánskou diskuzi a musím ti říct… bohužel, @lucenka vyhrává na celé čáře
. Její odpovědi a vysvětlení jsou absolutně konzistentní. Tvé argumenty vychází z toho, že vezmeš nějaký její příspěvek z jiné diskuze a k němu si vytvoříš DOMNĚNKU. Každou takovou domněnku tady @lucenka celkem logicky vyvrátila, ale ty už se pak k tomu nikdy nevyjádříš, jen se ji snažíš znovu nachytat.
To ani nemluvím o @Lioness34 , která od celkem slušného tónu přešla ke shazování, urážkám a posměškům a jejími opakovanými bezmocnými argumenty bylo jen 7 a více smajlíků ![]()
Taky s lucenkou v mnoha diskuzích názorově nesouzním (moc nepíšu, ale čtu), ale tohle jsou vůči ní pořádný podpásovky.
@1Julie ne nesnazim se ji nikterak nachytat. jen za ty roky clovek vi pamatuje si kde co na jake tema psala a ze si protireci ve spouste vecech to si protireci. vec nazoru pokud jsem si vytvorila domnenku na zaklade vyjmuteho jejiho prispevku. ja si myslim ze nikoliv ale opet vec nazoru.
@Jedna babička píše:
jako pro me uz jen predstava ze me snacha odtahne vnuka do tramtarie minimalne na 2apul roku je tedy desiva.
Je to složité, spousta mladých chce procestovat svět a nakonec se usadí za oceánem.
Tak zatím to bude prvně a a v dalších letech tomu tak být nemusí