Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka Vlastně ona ta tvoje rodina k vám do Vietnamu letěla jen na ten falešný „Štědrý den“, že a pak frčeli zpátky, abyste mohli odjet na plánovanou vánoční dovču, když vám ten Ježíšek přinesl přeci ten poukaz? Vy to prostě máte 9 tisíc kilometrů sem tam jako my do Prahy a zpátky, jen tak na takovou kukandu na příbuzenstvo a hurá domů do Čech.
![]()
@Jedna babička píše:
@lucenka Vlastně ona ta tvoje rodina k vám do Vietnamu letěla jen na ten falešný „Štědrý den“, že a pak frčeli zpátky, abyste mohli odjet na plánovanou vánoční dovču, když vám ten Ježíšek přinesl přeci ten poukaz? Vy to prostě máte 9 tisíc kilometrů sem tam jako my do Prahy a zpátky, jen tak na takovou kukandu na příbuzenstvo a hurá domů do Čech.![]()
a opět mimo… dovču přes štědrý den jsem kupovala až když byli tady u nás (na 3 týdny), po konzultaci s nimi, kdy jsem jim chtěla ukázat co nejvíc ze země, kde žijeme. A tu druhou jsem kupovala v době, kdy už měli dávno koupené letenky, takže jsem se řídila tím, kdy od nás odletí. Ale ty si na tom stejně zase něco najdeš.
My pred svatbou byli uplne oddelene na Vanoce (jsme z jinych mest), po svatbe chodime k me rodine, blizko ktere bydlime, k jeho jsme jezdili na dalsi dny.
@lucenka Nepotřebuji si nic hledat. Racionálnímu člověku stačí udělat si náhled na Tvou osobu z Tvých příspěvků v různých diskusí, kde své názory, náhledy, „rozumy“ točíš tak, aby to vyhovovalo pouze a jen Tobě samotné. Člověk Tvého typu, pro mě laicky řečeno sobecký životní sólista, nám pak zde prezentuje, jak je to „ujeté“ a pro Tebe absolutně nepřijatelné, když není rodina na Štědrý den pohromadě a ostatní tak svým stylem „osočuješ“, že jsou neohleduplní, když nechají své blízké na Štedrý den sólo. A přitom v jiných diskuzích na téma mezigeneračních vztahů vystupuješ tak, že jsi pomalu „osypaná“ ze společných rodinných oslav, termíny musíš vědět minimálně 1/4 roku dopředu, neb máš šílených aktivit a nejsi schopná a zejména ochotná se příbuzným jakkoliv podřizovat.
@Jedna babička píše:
@lucenka Nepotřebuji si nic hledat. Racionálnímu člověku stačí udělat si náhled na Tvou osobu z Tvých příspěvků v různých diskusí, kde své názory, náhledy, „rozumy“ točíš tak, aby to vyhovovalo pouze a jen Tobě samotné. Člověk Tvého typu, pro mě laicky řečeno sobecký životní sólista, nám pak zde prezentuje, jak je to „ujeté“ a pro Tebe absolutně nepřijatelné, když není rodina na Štědrý den pohromadě a ostatní tak svým stylem „osočuješ“, že jsou neohleduplní, když nechají své blízké na Štedrý den sólo. A přitom v jiných diskuzích na téma mezigeneračních vztahů vystupuješ tak, že jsi pomalu „osypaná“ ze společných rodinných oslav, termíny musíš vědět minimálně 1/4 roku dopředu, neb máš šílených aktivit a nejsi schopná a zejména ochotná se příbuzným jakkoliv podřizovat.
jistě jsem sobec a proto dělám vše pro rodinu
A ano termíny nějakých větších oslav potřebuju vědět dopředu, protože v ČR jsme na omezenou dobu a program na tu dobu plánuju cca 3 měsíce dopředu, abychom zvládli vše, co potřebujeme a chceme zvládnout.
@lucenka píše:
Protože Vánoce jsou rodinné svátky. Takže by rodina měla být spolua tedy tím, že se mi narodí dítě nebo si najdu partnera, tak pro mě moji rodiče a prarodiče nepřestávají být rodinou a chci ten čas trávit s nimi. Doufám, že kluk si najde někoho s podobným myšlením a ne sobeckou ženskou, která rodiče na Vánoce odstrihne.
Kdyz to ctu kolem a kolem - kam se ty prispevky dostaly a co vyplulo na povrch, tak mi z toho vyjde, ze ta sobecka zenska, ktera na Vanoce odstrihne rodice jsi ty
no nebudu ti krivdit, je to hodne divoka diskuze a treba jen komunikacni sum ![]()
@Yopii píše:
Kdyz to ctu kolem a kolem - kam se ty prispevky dostaly a co vyplulo na povrch, tak mi z toho vyjde, ze ta sobecka zenska, ktera na Vanoce odstrihne rodice jsi tyno nebudu ti krivdit, je to hodne divoka diskuze a treba jen komunikacni sum
takže já odstřihla rodiče, když jsem s nimi trávila 7 let Vánoce, když už jsem měla dítě?
Letos je to prvně za celý můj život, co na Vánoce nebudu se svou nebo partnerovou rodinou.
@lucenka píše:
takže já odstřihla rodiče, když jsem s nimi trávila 7 let Vánoce, když už jsem měla dítě?Letos je to prvně za celý můj život, co na Vánoce nebudu se svou nebo partnerovou rodinou.
to bude to odstřihnutí ![]()
@lucenka Ne pro partnerovu rodinu to budou již druhé vánoce bez vnuka, vloni s Tebou byla pouze Tvoje strana v zahraničí, do Čech jste vy neletěli.
A ano, jsi to právě Ty, která odstřihla prarodičům i praprarodičům jejich vnuka na narozeniny, jmeniny i vánoce. Takže svým stylem je to u vás letos taky pěkně „ujetý“ jak sama tvrdíš o ostatních rodinách.
![]()
@Jedna babička píše:
@lucenka Ne pro partnerovu rodinu to budou již druhé vánoce bez vnuka, vloni s Tebou byla pouze Tvoje strana v zahraničí, do Čech jste vy neletěli.
A ano, jsi to právě Ty, která odstřihla prarodičům i praprarodičům jejich vnuka na narozeniny, jmeniny i vánoce. Takže svým stylem je to u vás letos taky pěkně „ujetý“ jak sama tvrdíš o ostatních rodinách.![]()
mohou za námi přiletět. A neodstřihla jsem je. Navíc to nebylo jen mé rozhodnutí, jet do zahraničí. A praprarodiče má kluk jen jednoho a ten tu s námi vloni na Vánoce byl ![]()
@lucenka píše:
jistě jsem sobec a proto dělám vše pro rodinuA ano termíny nějakých větších oslav potřebuju vědět dopředu, protože v ČR jsme na omezenou dobu a program na tu dobu plánuju cca 3 měsíce dopředu, abychom zvládli vše, co potřebujeme a chceme zvládnout.
Tak ano jistě vše děláš pro rodinu - Ty, synek a přítel. S tím jediným souhlasím. Ten zbytek rodiny, myslím tím rozšířenou rodinu, se buď Tobě, Tvých časových plánům nebo životnímu stylu přizpůsobí nebo hold má smůlu a šup - odstřiháváme.
@Jedna babička píše:
Tak ano jistě vše děláš pro rodinu - Ty, synek a přítel. S tím jediným souhlasím. Ten zbytek rodiny, myslím tím rozšířenou rodinu, se buď Tobě, Tvých časových plánům nebo životnímu stylu přizpůsobí nebo hold má smůlu a šup - odstřiháváme.
nečetlas, můžou přece kdykoli přijet
takže šup šup letenky za desetitisíce, léky na zdravotní potíže sebou do kufříčku a alou do letadla na x hodin.....se divím, že se těm prarodičům nechce na ty narozeny a svátky létat ![]()
@Jedna babička píše:
no tak to se dost pleteš, protože v mnoha ohledech se jejich časovým plánům přizpůsobuju já. Kdybych myslela jen na sebe a svou nejužší rodinu, tak bych se chovala dost jinak.
@Keyllah píše:
nečetlas, můžou přece kdykoli přijettakže šup šup letenky za desetitisíce, léky na zdravotní potíže sebou do kufříčku a alou do letadla na x hodin.....se divím, že se těm prarodičům nechce na ty narozeny a svátky létat
no letenky za desetitisíce nejsou a kdybys četla, tak jsem psala, že bychom jim na ně přidali nebo je komplet zaplatili
a zase tak blbě, aby nezvládli cestu na tom nejsou.
A jak sis jistě všimla tak, za námi vloni byli (dokonce i na narozeniny a svátek… tedy svátek nebyl prcka). A letos jsme tu opět měli rodinnou návštěvu, tentokrát na svátek prcka ![]()
@lucenka píše:
no letenky za desetitisíce nejsou a kdybys četla, tak jsem psala, že bychom jim na ně přidali nebo je komplet zaplatilia zase tak blbě, aby nezvládli cestu na tom nejsou.
A jak sis jistě všimla tak, za námi vloni byli (dokonce i na narozeniny a svátek… tedy svátek nebyl prcka). A letos jsme tu opět měli rodinnou návštěvu, tentokrát na svátek prcka
tak určitě
ono vlastně létat sem tam, i několikrát za rok je pro prarodiče vlastně zábava, určitě si to užijí a s přibývajícím věkem a zdravotními problémy určitě víc a víc ![]()