Vánoce odděleně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9500
16.11.18 09:40

@lucenka Vlastně ona ta tvoje rodina k vám do Vietnamu letěla jen na ten falešný „Štědrý den“, že a pak frčeli zpátky, abyste mohli odjet na plánovanou vánoční dovču, když vám ten Ježíšek přinesl přeci ten poukaz? Vy to prostě máte 9 tisíc kilometrů sem tam jako my do Prahy a zpátky, jen tak na takovou kukandu na příbuzenstvo a hurá domů do Čech. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.18 09:46
@Jedna babička píše:
@lucenka Vlastně ona ta tvoje rodina k vám do Vietnamu letěla jen na ten falešný „Štědrý den“, že a pak frčeli zpátky, abyste mohli odjet na plánovanou vánoční dovču, když vám ten Ježíšek přinesl přeci ten poukaz? Vy to prostě máte 9 tisíc kilometrů sem tam jako my do Prahy a zpátky, jen tak na takovou kukandu na příbuzenstvo a hurá domů do Čech. :mrgreen: :mrgreen:

a opět mimo… dovču přes štědrý den jsem kupovala až když byli tady u nás (na 3 týdny), po konzultaci s nimi, kdy jsem jim chtěla ukázat co nejvíc ze země, kde žijeme. A tu druhou jsem kupovala v době, kdy už měli dávno koupené letenky, takže jsem se řídila tím, kdy od nás odletí. Ale ty si na tom stejně zase něco najdeš.

• Citovat
  • Upravit
5501
16.11.18 10:43

My pred svatbou byli uplne oddelene na Vanoce (jsme z jinych mest), po svatbe chodime k me rodine, blizko ktere bydlime, k jeho jsme jezdili na dalsi dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
16.11.18 13:57

@lucenka Nepotřebuji si nic hledat. Racionálnímu člověku stačí udělat si náhled na Tvou osobu z Tvých příspěvků v různých diskusí, kde své názory, náhledy, „rozumy“ točíš tak, aby to vyhovovalo pouze a jen Tobě samotné. Člověk Tvého typu, pro mě laicky řečeno sobecký životní sólista, nám pak zde prezentuje, jak je to „ujeté“ a pro Tebe absolutně nepřijatelné, když není rodina na Štědrý den pohromadě a ostatní tak svým stylem „osočuješ“, že jsou neohleduplní, když nechají své blízké na Štedrý den sólo. A přitom v jiných diskuzích na téma mezigeneračních vztahů vystupuješ tak, že jsi pomalu „osypaná“ ze společných rodinných oslav, termíny musíš vědět minimálně 1/4 roku dopředu, neb máš šílených aktivit a nejsi schopná a zejména ochotná se příbuzným jakkoliv podřizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.18 14:09
@Jedna babička píše:
@lucenka Nepotřebuji si nic hledat. Racionálnímu člověku stačí udělat si náhled na Tvou osobu z Tvých příspěvků v různých diskusí, kde své názory, náhledy, „rozumy“ točíš tak, aby to vyhovovalo pouze a jen Tobě samotné. Člověk Tvého typu, pro mě laicky řečeno sobecký životní sólista, nám pak zde prezentuje, jak je to „ujeté“ a pro Tebe absolutně nepřijatelné, když není rodina na Štědrý den pohromadě a ostatní tak svým stylem „osočuješ“, že jsou neohleduplní, když nechají své blízké na Štedrý den sólo. A přitom v jiných diskuzích na téma mezigeneračních vztahů vystupuješ tak, že jsi pomalu „osypaná“ ze společných rodinných oslav, termíny musíš vědět minimálně 1/4 roku dopředu, neb máš šílených aktivit a nejsi schopná a zejména ochotná se příbuzným jakkoliv podřizovat.

jistě jsem sobec a proto dělám vše pro rodinu :D A ano termíny nějakých větších oslav potřebuju vědět dopředu, protože v ČR jsme na omezenou dobu a program na tu dobu plánuju cca 3 měsíce dopředu, abychom zvládli vše, co potřebujeme a chceme zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
921
16.11.18 14:17
@lucenka píše:
Protože Vánoce jsou rodinné svátky. Takže by rodina měla být spolu ;) a tedy tím, že se mi narodí dítě nebo si najdu partnera, tak pro mě moji rodiče a prarodiče nepřestávají být rodinou a chci ten čas trávit s nimi. Doufám, že kluk si najde někoho s podobným myšlením a ne sobeckou ženskou, která rodiče na Vánoce odstrihne.

Kdyz to ctu kolem a kolem - kam se ty prispevky dostaly a co vyplulo na povrch, tak mi z toho vyjde, ze ta sobecka zenska, ktera na Vanoce odstrihne rodice jsi ty :nevim: no nebudu ti krivdit, je to hodne divoka diskuze a treba jen komunikacni sum :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.18 14:20
@Yopii píše:
Kdyz to ctu kolem a kolem - kam se ty prispevky dostaly a co vyplulo na povrch, tak mi z toho vyjde, ze ta sobecka zenska, ktera na Vanoce odstrihne rodice jsi ty :nevim: no nebudu ti krivdit, je to hodne divoka diskuze a treba jen komunikacni sum :nevim:

takže já odstřihla rodiče, když jsem s nimi trávila 7 let Vánoce, když už jsem měla dítě? 8o Letos je to prvně za celý můj život, co na Vánoce nebudu se svou nebo partnerovou rodinou.

• Citovat
  • Upravit
41196
16.11.18 14:21
@lucenka píše:
takže já odstřihla rodiče, když jsem s nimi trávila 7 let Vánoce, když už jsem měla dítě? 8o Letos je to prvně za celý můj život, co na Vánoce nebudu se svou nebo partnerovou rodinou.

to bude to odstřihnutí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
16.11.18 14:27

@lucenka Ne pro partnerovu rodinu to budou již druhé vánoce bez vnuka, vloni s Tebou byla pouze Tvoje strana v zahraničí, do Čech jste vy neletěli.
A ano, jsi to právě Ty, která odstřihla prarodičům i praprarodičům jejich vnuka na narozeniny, jmeniny i vánoce. Takže svým stylem je to u vás letos taky pěkně „ujetý“ jak sama tvrdíš o ostatních rodinách. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.18 14:32
@Jedna babička píše:
@lucenka Ne pro partnerovu rodinu to budou již druhé vánoce bez vnuka, vloni s Tebou byla pouze Tvoje strana v zahraničí, do Čech jste vy neletěli.
A ano, jsi to právě Ty, která odstřihla prarodičům i praprarodičům jejich vnuka na narozeniny, jmeniny i vánoce. Takže svým stylem je to u vás letos taky pěkně „ujetý“ jak sama tvrdíš o ostatních rodinách. :mrgreen: :mrgreen:

mohou za námi přiletět. A neodstřihla jsem je. Navíc to nebylo jen mé rozhodnutí, jet do zahraničí. A praprarodiče má kluk jen jednoho a ten tu s námi vloni na Vánoce byl ;)

• Citovat
  • Upravit
9500
16.11.18 14:33
@lucenka píše:
jistě jsem sobec a proto dělám vše pro rodinu :D A ano termíny nějakých větších oslav potřebuju vědět dopředu, protože v ČR jsme na omezenou dobu a program na tu dobu plánuju cca 3 měsíce dopředu, abychom zvládli vše, co potřebujeme a chceme zvládnout.

Tak ano jistě vše děláš pro rodinu - Ty, synek a přítel. S tím jediným souhlasím. Ten zbytek rodiny, myslím tím rozšířenou rodinu, se buď Tobě, Tvých časových plánům nebo životnímu stylu přizpůsobí nebo hold má smůlu a šup - odstřiháváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
16.11.18 14:36
@Jedna babička píše:
Tak ano jistě vše děláš pro rodinu - Ty, synek a přítel. S tím jediným souhlasím. Ten zbytek rodiny, myslím tím rozšířenou rodinu, se buď Tobě, Tvých časových plánům nebo životnímu stylu přizpůsobí nebo hold má smůlu a šup - odstřiháváme.

nečetlas, můžou přece kdykoli přijet :think: takže šup šup letenky za desetitisíce, léky na zdravotní potíže sebou do kufříčku a alou do letadla na x hodin.....se divím, že se těm prarodičům nechce na ty narozeny a svátky létat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.18 14:36
@Jedna babička píše:

no tak to se dost pleteš, protože v mnoha ohledech se jejich časovým plánům přizpůsobuju já. Kdybych myslela jen na sebe a svou nejužší rodinu, tak bych se chovala dost jinak.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
16.11.18 14:41
@Keyllah píše:
nečetlas, můžou přece kdykoli přijet :think: takže šup šup letenky za desetitisíce, léky na zdravotní potíže sebou do kufříčku a alou do letadla na x hodin.....se divím, že se těm prarodičům nechce na ty narozeny a svátky létat :think:

no letenky za desetitisíce nejsou a kdybys četla, tak jsem psala, že bychom jim na ně přidali nebo je komplet zaplatili ;-) a zase tak blbě, aby nezvládli cestu na tom nejsou.
A jak sis jistě všimla tak, za námi vloni byli (dokonce i na narozeniny a svátek… tedy svátek nebyl prcka). A letos jsme tu opět měli rodinnou návštěvu, tentokrát na svátek prcka ;-)

• Citovat
  • Upravit
41196
16.11.18 14:45
@lucenka píše:
no letenky za desetitisíce nejsou a kdybys četla, tak jsem psala, že bychom jim na ně přidali nebo je komplet zaplatili ;-) a zase tak blbě, aby nezvládli cestu na tom nejsou.
A jak sis jistě všimla tak, za námi vloni byli (dokonce i na narozeniny a svátek… tedy svátek nebyl prcka). A letos jsme tu opět měli rodinnou návštěvu, tentokrát na svátek prcka ;-)

tak určitě :palec: ono vlastně létat sem tam, i několikrát za rok je pro prarodiče vlastně zábava, určitě si to užijí a s přibývajícím věkem a zdravotními problémy určitě víc a víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí