Vánoce odděleně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
16.11.18 07:41
@lucenka píše:
Tak jako učitelka bys snad měla umět číst a hlavně chápat význam psaného textu. Ve svém příspěvku, kdy jste se na mě vrhly jak vosy na med, jsem psala, že ten trend nechápu … jestli umíš čestinu, tak sloveso „nechápat“ je v té větě použito pro 1. osobu, tzn. pro mě ;)

Jako učitelka hlavně vím, že jsou lidé, kteří nemají schopnost pochopit některé věci a moje chyba to není. Zkrátka na to nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.18 07:43
@Ennny píše:
Ty toho nechápeš víc že? :lol: ty tu furt cosi jedeš o domluvě ,ale u nás je právě ta domluva o tom že tam jdem na kafe (to není 10 min. ale třeba dvě hoďky). A zmiznem páč já zase respektuju že chcou mít svůj klid.Ale tolerance tobě nic neříká viď?

Já to chápu a píšu, jak to máme my a že by mi přišlo smutný být na Štědrý den bez sebe.. Na kafe jsme se navštěvovali totiž běžně v průběhu roku ;)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
16.11.18 07:44
@hanka.br. píše:
Jako učitelka hlavně vím, že jsou lidé, kteří nemají schopnost pochopit některé věci a moje chyba to není. Zkrátka na to nemají.

Takže tím přiznáváš, že nevíš, co znamená první osoba u slovesa nejsi schopná to pochopit? :think:

• Citovat
  • Upravit
6445
16.11.18 07:52
@lucenka píše:
tak ono je to o rodinné domluvě ;) u nás tedy i praprarodiče ve věku 85+ byli rádi, když jsme společně strávili Štědrý večer. V 90 letech jsme si brali starého dědu na Štědrý večer z DD domů, byl šťastný, že Štědrý den může prožít se svou rodinou, zvládl celý den se 2 pravnoučaty. Já jako dítě jezdila na celé vánoční prázdniny za svým pradědou 80+, nebo on jezdil za námi. Taky z toho neměl žádnou újmu. Jen já mám díky tomu krásné vzpomínky na Štědrý večer v jeho přítomnosti :srdce: Jo a něžili jsme v té době všichni v 1 městě, ty možnosti mobility taky byly omezené. Ael chtěli jsme být spolu, tak jsme to v rámci Čr zvládli ;)
A jestli jsi dobře četal, tak jsem psala o střídání toho, s kým se stráví Štědrý večer ;)

Ano je to o domluvě. Každá rodina má nějakou, která jí vyhovuje. Není třeba to nazývat ujetým trendem a sobectvím a o to tady celou dobu jde. Mezi Vánocemi se širokou dalekou rodinou a necháváním prarodičů o samotě je ještě hodně variant, právě podle toho jak se dohodnou. A taky podle možností, já jsem řadu vánočních svátků strávila třeba v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.18 07:55
@Ijen píše:
Ano je to o domluvě. Každá rodina má nějakou, která jí vyhovuje. Není třeba to nazývat ujetým trendem a sobectvím a o to tady celou dobu jde. Mezi Vánocemi se širokou dalekou rodinou a necháváním prarodičů o samotě je ještě hodně variant, právě podle toho jak se dohodnou. A taky podle možností, já jsem řadu vánočních svátků strávila třeba v práci.

tak snad mám právo ve veřejné diskuzi napsat, jak to na mě působí … navíc, když v zakaldatelčině případě rodina o přítomnost svého dítěte na Sťědrý den stojí ;)

• Citovat
  • Upravit
4705
16.11.18 08:16
@Keyllah píše:
a jak se to v reálu dělá? když máme každý svoje rodiče a dvoje prarodiče v různých městech s různými možnostmi mobility? to jsou zase jen kecy „celý večer“, mé 87leté babičce stačí se všemi jejími vnoučaty hodinka a odpočívá z toho další den. Už vidím, jak se k ní do bytu 2+1 nastěhují na štědrý večer její 4 vnučky s šesti pravnoučaty a všechny její děti s partnery na celý večer, protože to je jediný správný způsob, jak se tráví štědrý večer…tedy dle lucenky :lol: ovšem to, že když jsme u jedněch prarodičů, nemůžu být u zbývajících tří ve stejný moment, je už jaksi drobný detail…

To jsem se chtěla zeptat taky - při x generacích a přicházení dalších a dalších členů rodiny ( partnerů/partnerek těch stávajících a rodících se dětí) - jestli se to pak řeší pronájmem fotbalového stadionu, nebo kam se tedy všichni vejdou.
A taky - které „větve“ se musí účastnit, kde je ta hranice příbuznosti, u které je nutné být spolu ausgerechnet na ten jeden večer v roce, protože zbylých 364 dnů by rodinná pospolitost neplatila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
16.11.18 08:17
@lucenka píše:
No já chlapa od rodiny neodstřihla. Nemutila jsem ho jet s námi ;) stejně tak jeho rodině jsem několikrát nabízela, že jim zajistím cestu za námi.

Tak tento příspěvek hovoří o tom, jaká opravdu jsi - Já a můj syn. Ti ostatní se musí jednodušše přizpůsobit. Takže když by se přítel nepřizpůsobil odstěhovat se vloni v létě do Vietnamu, tak má prostě smůlu a ty ho jednodušše odstřihneš od jeho vlastního syna. Protože Ty tam pracovat chceš a je to, přes to vlak nejede. Takhle je tedy vzniklá situace, že jste oba dva minimálně na 2,5 roku odstřihli svého malého syna od domácího prostředí jeho prarodičů a prararodičů. Možná jsi přítelově rodině nabízela možnost zajištění a zřejmě i zaplacení cesty za vámi do Vietnamu, ale né každý je toto schopný respektovat a absolvovat právě s ohledem na další členy rozšířené rodiny, se kterými chtějí být dotyční na vánoční svátky na území ČR. Jen mě tedy zaráží, proč tedy na vánoce nepřijedete letos vy všichni do ČR, aby byl mlaďoch se svými rodiči a prarodiči, praprarodiči, a to i z přítelovy strany, aby Ti to jak píšeš výše" přišlo by mi smutný být na Štědrý den bez sebe.. ", že nebudeš, nebudete s rodinou s těmi svými právě na vánoce, když to je pro Tebe tak důležité a současně i stěžejní bod předávání rodinných vzorců chování pro další vývoj Tvého synka. Vlastně nezaráží, ono by to časově opět nekorespondovalo s tou Tvojí plánovanou dovolenou přes vánoční svátky zase někam do tramptárie. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
16.11.18 08:42

@Almondea super štědrý den. Připomnělo mi to dobu před slety, kdy se nám 23.12. narodila vnučka. V tom okamžiku skončili veškěré vánoční přípravy hromadně se zasedlo a zapíjelo, zapíjelo...... Nějak jsme to fakt přehnali :mrgreen: :mrgreen: a štědrý den, pak prospali. Tak jsme štědrovečerní večeři a nadílku přesunuli až na 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
16.11.18 09:09
@Dája999 píše:
To jsem se chtěla zeptat taky - při x generacích a přicházení dalších a dalších členů rodiny ( partnerů/partnerek těch stávajících a rodících se dětí) - jestli se to pak řeší pronájmem fotbalového stadionu, nebo kam se tedy všichni vejdou.
A taky - které „větve“ se musí účastnit, kde je ta hranice příbuznosti, u které je nutné být spolu ausgerechnet na ten jeden večer v roce, protože zbylých 364 dnů by rodinná pospolitost neplatila. :nevim:

Popravdě mohu říci, že čím více se rozrůstáme, že je pro nás složitější a složitější prostorově zařídit už jen obyčejné oslavy narozenin (půjčuji si od soudů dva stoly k tomu našemu a xy židlí, abychom si mohli všici sednout a společně se najíst). Natož Štědrý den, když do toho přijde xy vánočních dárků a vánoční stromeček. A vím 100% (ač moje tchýně svá vnouča a pravnoučata (17 kousků a další na cestě :mrgreen: :mrgreen: miluje), že je ráda na Štědrý den v klidu u mě a muže a další dny jí opravdu stačí jen krátké návštěvy vnoučat a pravnoučat. Nehledě na to, že pokud chce každému z mrňat koupit jen malou maličkost, tak už chudák šetří z důchodu od léta a stejně jí nakonec musím finančně pomoci, aby jí nebylo před ostatními trapně, protože jinak by řekla, že raději zůstane doma sama (prostě to tak cítí, že by ráda fiannčně pomohla a nemá z čeho). To, o čem zde Lucenka píše je pouhý náhled rodin s jedináčky, kde se ta příbuzenská linie toliko nerozrůstá a no, pak je to i možná reálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.18 09:12
@Jedna babička píše:
Tak tento příspěvek hovoří o tom, jaká opravdu jsi - Já a můj syn. Ti ostatní se musí jednodušše přizpůsobit. Takže když by se přítel nepřizpůsobil odstěhovat se vloni v létě do Vietnamu, tak má prostě smůlu a ty ho jednodušše odstřihneš od jeho vlastního syna. Protože Ty tam pracovat chceš a je to, přes to vlak nejede. Takhle je tedy vzniklá situace, že jste oba dva minimálně na 2,5 roku odstřihli svého malého syna od domácího prostředí jeho prarodičů a prararodičů. Možná jsi přítelově rodině nabízela možnost zajištění a zřejmě i zaplacení cesty za vámi do Vietnamu, ale né každý je toto schopný respektovat a absolvovat právě s ohledem na další členy rozšířené rodiny, se kterými chtějí být dotyční na vánoční svátky na území ČR. Jen mě tedy zaráží, proč tedy na vánoce nepřijedete letos vy všichni do ČR, aby byl mlaďoch se svými rodiči a prarodiči, praprarodiči, a to i z přítelovy strany, aby Ti to jak píšeš výše" přišlo by mi smutný být na Štědrý den bez sebe.. ", že nebudeš, nebudete s rodinou s těmi svými právě na vánoce, když to je pro Tebe tak důležité a současně i stěžejní bod předávání rodinných vzorců chování pro další vývoj Tvého synka. Vlastně nezaráží, ono by to časově opět nekorespondovalo s tou Tvojí plánovanou dovolenou přes vánoční svátky zase někam do tramptárie. :mrgreen: :mrgreen:

a opět je vidět, ja knečteš … už jsem to tu psala, proč na Vánoce nebudeme v Čr … nedostaneme společně tak dlouhou dovolenou ;)
A představ si to, že to byl partner, kdo si vybral tuhle destinaci ;-)

• Citovat
  • Upravit
20767
16.11.18 09:16

@lucenka Ježiši pořád? Nechceš už zklidnit hormon a jít se věnovat synovi? :roll: Chudák zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.18 09:18
@radkka píše:
@lucenka Ježiši pořád? Nechceš už zklidnit hormon a jít se věnovat synovi? :roll: Chudák zakladatelka.

to nemůžu reagovat, když mě někdo zmíní? 8o A synovi se těžko můžu věnovat, když je ve škole ;) spíš ty by ses měla věnovat svým batolatům ;)

• Citovat
  • Upravit
20767
16.11.18 09:22
@lucenka píše:
to nemůžu reagovat, když mě někdo zmíní? 8o A synovi se těžko můžu věnovat, když je ve škole ;) spíš ty by ses měla věnovat svým batolatům ;)

Můžeš, ale moudřejší ustoupí, víš? Ty moc moudrá nebudeš :mrgreen: Já se svým batolatům věnovat nemůžu, když jsou na procházce s tatínkem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
16.11.18 09:29

@lucenka Čtu dobře, i bez brýlí. :mrgreen: :mrgreen: A protože po mě budeš chtít důkazy, takže: Tvůj deníček o 9ti denní dovolené z Taiwanu uskutečněné mezi vánočními svátky v roce 2017 přes Silvestra a pod ní Tvé komentáře -…„Když všechno vyjde podle plánu, tak bych tady měla zůstat ještě minimálně 2,5 roku. Ale uvidíme…záleží na zaměstnavateli. Ale chtěla bych tu vydržet.“.Ledaže by byl Tvým zaměstnavatelem Tvůj přítel a proto tedy vybral jako destinaci Vietnam. :mrgreen: :mrgreen:
Apropó, přítel vybral destinaci, kam odjedete pracovat, ale tys ho vlastně pak podle svého příspěvku ze včerejšího dne do ničeho nenutila, aby nakonec odjel s Tebou a synem, abys ho neodstřihla od jeho rodiny. :mrgreen: :mrgreen: Bože holka, Ty si fakticky nevidíš do pusy a houpeš nás všechny zde na cezené nudli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.11.18 09:34
@Jedna babička píše:
@lucenka Čtu dobře, i bez brýlí. :mrgreen: :mrgreen: A protože po mě budeš chtít důkazy, takže: Tvůj deníček o dovolené z Taiwanu uskutečněné mezi vánočními svátky v roce 2017 a pod ní Tvé komentáře - …„Když všechno vyjde podle plánu, tak bych tady měla zůstat ještě minimálně 2,5 roku. Ale uvidíme…záleží na zaměstnavateli. Ale chtěla bych tu vydržet.“.Ledaže by byl Tvým zaměstnavatelem Tvůj přítel a proto tedy vybral jako destinaci Vietnam. :mrgreen: :mrgreen:
Přítel vlastně vybral destinaci, kam odjedete pracovat, ale tys ho vlastně podle svého příspěvku ze včerejšího dne do ničeho nenutila, aby nakonec odjel s Tebou a synem. :mrgreen: :mrgreen: Bože holka, Ty si fakticky nevidíš do pusy a houpeš nás všechny zde na cezené nudli.

tak ona ta dovolená byla až po Vánocích ;) A ano já ho do ničeho nenutila, výběr destinace jsem nechala na něm. Ale to pochopit nejspíš nedokážeš. Ano s možností práce v zahraničí jsem přišla já, on si vybral, kam by chtěl jet. Nestála jsem u něj a neříkala mu: musíme jet do této země.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky