Vánoce odděleně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9500
16.11.18 20:33

@dedrichov tak slozite to bezesporu je. pokud cestuji bez deti usadi se za oceanem a tam teprve zalozi rodinu a maji deti bude mi to jako prarodici lito ze je nemam pobliz a ze budu soucasti detstvi vnoucat jakoby sporadicky vlivem vzdalenosti mezi nami. ale pokud budu soucasti detstvi svych vnoucat od jejich narozeni po dobu nekolika let zcela beznym zpusobem a najednou ze dne na den jsou nekolik tisic kilometru pryc a ja budu odkazana max. na skype nebo na to zda budu mit prasule na letenku byt s nimi o vanocich narozeninach apod. tak budu nastvana prave za to odstrizeni ze strany mladych nas prarodicu. nevim zda to je z mych slov pochopitelne tak jak to myslim. nekdy se to tezko prevadi do psaneho slova jak to clovek citi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
16.11.18 21:51
@Jedna babička píše:

ano, chápu velmi dobře. Já se od rodiny oddělila „jen“ v rámci ČR. Navštěvujeme se, ale abych tak řekla, jme si v podstatě cizí. Ovšem jiné to nebylo ani dokud jsem žila v místě … Čímž tedy odbočuju od tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
16.11.18 22:36
@Anonymní píše:
Je pravda, že když něco navrhnu, on na všechno brble, ale nikdy nic nenavrhne. Pak řekne, že se obětoval a všechno musí být podle mě. Když jsem řekla, že už teda nic dělat a řešit nebudu, omluvil se s tím, že kdyby mělo být podle něj, nemáme ani zařízený byt a podobně, protože on má na všechno čas. Už jsem si zvykla, že potřebuje postavit před hotovou věc, protože se mu nic nebude líbit. Tohle jsem ale považovala za poměrně důležitou věc.

Jo, holka, abys nedopadla jako ta z jiného fóra tady nedávno, která rovněž vše řešila sama a chlapa musela postavit před hotovou věc a nakonec si po 10? letech uvědomila, že ho ke svatbě i dítěti a všemu musela dotlačit, a přestalo ji to bavit a koukala po jiným. To není k žití, ten vztah musej nějak utvářet dva, ne jeden v potu tváře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
17.11.18 03:38
@1Julie píše:
@Jedna babička
Tak jsem si přečetla celou dlooouhatánskou diskuzi a musím ti říct… bohužel, @lucenka vyhrává na celé čáře :potlesk: :mrgreen: . Její odpovědi a vysvětlení jsou absolutně konzistentní. Tvé argumenty vychází z toho, že vezmeš nějaký její příspěvek z jiné diskuze a k němu si vytvoříš DOMNĚNKU. Každou takovou domněnku tady @lucenka celkem logicky vyvrátila, ale ty už se pak k tomu nikdy nevyjádříš, jen se ji snažíš znovu nachytat.
To ani nemluvím o @Lioness34 , která od celkem slušného tónu přešla ke shazování, urážkám a posměškům a jejími opakovanými bezmocnými argumenty bylo jen 7 a více smajlíků :mrgreen:
Taky s lucenkou v mnoha diskuzích názorově nesouzním (moc nepíšu, ale čtu), ale tohle jsou vůči ní pořádný podpásovky.

29prispevku… ze by se lucenka musela pochválit? :lol: a pokud ne, je mi jedno kdo podle tebe vyhrává… nikdo lucenku neuráží, dost si protiřečí a slovickari a jsem rada, ze do mého života nepatří. Navíc tato diskuze není o lucence. Zakladatelka si již poradila a vyřešila to ;) mej se! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
17.11.18 03:40
@Lioness34 píše:
29prispevku… ze by se lucenka musela pochválit? :lol: a pokud ne, je mi jedno kdo podle tebe vyhrává… nikdo lucenku neuráží, dost si protiřečí a slovickari a jsem rada, ze do mého života nepatří. Navíc tato diskuze není o lucence. Zakladatelka si již poradila a vyřešila to ;) mej se! :mavam:

pokud si myslíš, že mám druhý nick, tak to prosím nahlaš adminům, ať to prověří. protože tohle je opravdu nesmysl.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
17.11.18 03:41

@1Julie děkuju za zastání :kytka:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
17.11.18 03:42
@Jedna babička píše:
@1Julie ne nesnazim se ji nikterak nachytat. jen za ty roky clovek vi pamatuje si kde co na jake tema psala a ze si protireci ve spouste vecech to si protireci. vec nazoru pokud jsem si vytvorila domnenku na zaklade vyjmuteho jejiho prispevku. ja si myslim ze nikoliv ale opet vec nazoru.

no moc si toho nepamatuješ, když mi tady trvalo X stránek, než sis byla schopná vyhledat a možná i pochopit, že na Vánoce nebudu v ČR kvůli dovolené ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.18 20:30

Ahoj holky, tak jsem zase tady. Dnes jsem se zeptala pritele, jestli uz oznamil jeho rodicum, ze tam budeme na Stedry den oba. Rekl mi, ze z toho nema dobry pocit, a ze si mysli, ze bychom meli byt kazdy u svych rodicu. Takze jsme zase na zacatku a on se divi, ze jsem zklamana.

• Citovat
  • Upravit
4615
11.12.18 20:45

No je to kus volá co dodat…kašli na něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.18 20:50

Jo, asi jo. Po novem roce to s nim skoncim. Ted nebudu vsem okolo (rodine) pridelavat starosti a kazit naladu.

• Citovat
  • Upravit
4615
11.12.18 20:53

Pokud stebou nepočítá ani v tak nejvíc rodinné záležitosti jako jsou Vánoce neumím si představit jak se chová když jde o houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.18 21:00

Tohle je pro me posledni kapka.

• Citovat
  • Upravit
4615
11.12.18 21:06
@Anonymní píše:
Tohle je pro me posledni kapka.

Se ti nedivím,bych se na něj vybodla ,hned po Vánocích, teď by to mohl brát jako vydírání a nepochopil by to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
11.12.18 21:10
@Anonymní píše:
Ahoj maminky a vůbec, všichni, kdo tady jste :)

Nevím, jestli je tenhle příspěvek úplně vhodný na tuto stránku, ale řekla jsem si, že vy byste mi mohly „poradit“ a ulevit nejvíc, vzhledem k tomu, že už tohle máte určitě za sebou a ráda bych znala váš názor na následující situaci:

V srpnu jsme se s přítelem přestěhovali poprvé do společného bytu. Už od začátku tvrdil, že se mnou na Vánoce být nechce, protože nemáme děti - což mě trošku zamrzelo, protože pro mě začal společný „rodinný“ život už tím, že jsme spolu začali žít, ale nijak zvlášť jsem to neřešila, protože to řekl před kamarády, takže jsem myslela, že se spíše chtěl ukázat, jak má navrch.

Když jsem se ho zeptala po čase navážno, řekl, že teda chce být s rodiči. I když mě to mrzelo a raději bych byla s ním, řekla jsem, že teda fajn a navrhla, že 23.12. si uděláme Vánoce spolu a 24.12. ráno nebo dopoledne pojedeme každý ke svým rodičům. To byl pro něj taky problém, protože 24. ráno chodí k babičce na vánočku.

Navíc, doma jsem neměla s rodiči kdoví jak dobré vztahy, takže mi tak letmo naznačili, že se mnou na Vánoce ani nepočítají. Ačkoliv jsem to příteli řekla, nereagoval. Šíleně jsme se pohádali, ale rozdýchala jsem to a smířila se s tím, že přítel bude spokojený u rodičů a já se budu cítit jako vetřelec u vlastní rodiny.

O víkendu u nás byli ale kamarádi a ptali se, jak budeme trávit Vánoce. Když jsme řekli, že budeme každý u svých rodičů, všichni nechápavě koukali a kamarádka se zeptala: „A proč nejste spolu třeba u vašich nebo u rodičů od Petra?“ Načež Petr odpověděl: „Však můžeš být u nás na Vánoce, rodiče říkali, že by tě rádi uvítali.“ Ve mě by se v ten moment krve dořezal, ale nechtěla jsem se hádat a kazit večer, takže jsem to překousla. Za pár dní jsem šla za Petrem se slovy, že proč mi to neřekl, když věděl, že se kvůli tomu hádáme už x týdnů, a když ví, že se mnou naši nepočítají. Kdyby řekl hned, že budeme oba u něj, nemuseli bychom nic řešit. Na to mi jen odpověděl, že si myslí, že bych měla být u rodičů, že to bude pro mé dobro.

Včera jsme se tak šíleně pohádali, jsem z toho úplně smutná. Jak se vždycky na Vánoce těším, tak letos mi je z nich špatně. Nakonec jsem řekla, že když teda má problém se všemi variantami, tak pojedu domů už 20.12. a na Silvestra mě může vyzvednout, ale, že si žádné dárky dávat nebudeme a ani nebudeme slavit Vánoce, když není schopný strávit jeden den i se mnou. Nejhorší je, že dnes už jsem byla trošku v pohodě, ale jakmile jsem v obchodě viděla, jak všichni nakupují, zase se mi zastesklo a jsem na přítele nepříjemná.

Zajímal by mě váš názor na tuhle celou situaci… A hlavně, jak nemám být z toho všeho nepříjemná? Ráda bych své city a nálady ovládala, ale nejde to :,(

Moc děkuji všem, které to dočetly až sem!

at žijou Vánoce…moje nejkráásnější Vánoce byli když jsem našim nakecala že budu u přítele a přitelovi nakecala že budu u našich :-) a byla jsem sama doma :lol: to byla pohoda! :D ted už mám deti tak dělat Vánoce musime ale tesim se pokaždý hlavně na to až budou za náma :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.18 23:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak jsem zase tady. Dnes jsem se zeptala pritele, jestli uz oznamil jeho rodicum, ze tam budeme na Stedry den oba. Rekl mi, ze z toho nema dobry pocit, a ze si mysli, ze bychom meli byt kazdy u svych rodicu. Takze jsme zase na zacatku a on se divi, ze jsem zklamana.

Bylo nám cca 22 let, když jsme spolu začali chodit. Já měla byt ve stejném městě jako moji rodiče, on bydlel 130km daleko. Cca za půl roku se přítel nastěhoval ke mně. Ačkoliv jsme spolu žili, tak 24.12 jsme trávili každý se svoji rodinou. Náš vlastní štědrý večer jsme měli o den nebo dva dříve (prostě jak to vyšlo) a poté přítel odjel ke svým rodičům a já zůstala doma. Na Štědrý den jsem šla k našim, strávila ho tam a v noci jsem se vrátila do našeho bytu. Neviděla jsem v tom problém. Přítel se obvykle vracel po svátcích. Takto to fungovalo 4 roky. Až v době mého těhotenství jsme strávili 24. společně. A od té doby jsme na Štědrý den vždy doma - již 13 let.
Přiznám se, že nevidím problém v tom, že partner chce svátky strávit u rodičů. Spíše mi vadí ta tvoje urputnost, že máte být spolu. Každý člověk to má nastaveno jinak. Zkus pochopit jeho postoj, zkus mu v klidu bez výčitek vysvětlit svůj (a popravdě argument, že tvoji rodiče s tebou nepočítají, tak co máš asi dělat, je smutnej, ale …). Na základě tvých příspěvků bych strávila Štědrý den s rodiči a večer odjela pryč. Řekla bych to příteli a domluvila se s ním, jestli přijedu za ním k jeho rodičům už ten večer nebo až den následující. Jenže já mám názor, že Vánoce začínají 22.12 a končí 30.12 a v tomto období chci mít klid pohodu, potkat se rodinou, přáteli a je jedno, který z těch dní to je…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky