Vánoce s prarodiči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
23.12.12 16:12

A co prostě společné jídlo - tchýně a pak si jít sami pod stromek, když si teda nic nedáváte??
Pro mě jako takové je nejdůležitější ten stromeček, když vidím, Kubíka, jak mu září oči, večeře mě tak nebere :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.12 16:14
Díky za názor, asi je potřeba vyslyšet i cizí chladné hlavy a podívat se na to z druhé strany… Možná je celý problém ve mně, že si prostě moc nesedíme celý rok, teď se to zhoršilo, protože jsem skončila na měsíc v nemocnici, ale to by bylo na dlouho… prostě jsem ráda s lidmi, které mám ráda ale na druhé straně, jde o dceru, vnučku
@kvaček píše:
@Zuzana2010 jenomže tu trapnou situaci si zavinila ty.. promiň ale upřímnost..
Protože asi čekali, že se půjdou podívat jak rozbaluje dítě, to chápu, že se prarodiče přišli podívat, že chtějí.. tak nic nedávaj
A jak jsi psala, že tam bude máma a že si kupujete.. Tak to je složitější, opravdu bych je pozvala až si rozbalíte dárky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.12 16:15
Moje řeč, stromeček :)
@kvaček píše:
A co prostě společné jídlo - tchýně a pak si jít sami pod stromek, když si teda nic nedáváte??
Pro mě jako takové je nejdůležitější ten stromeček, když vidím, Kubíka, jak mu září oči, večeře mě tak nebere :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.12.12 16:25

@Zuzana2010
prostě to udělej tak jak si to přejete s partnerem. musíš se dohodnout hlavně s ním jak to chce a pak se podle toho zařiďte. vánoce mají být svátky klidu tak si to udělejte aby to vyhovovalo hlavně vám. je potřeba si v klidu se posadit a i tchánovcema si to vyříkat.
snažila bych se udělat nějaký vstřícný gesto. pokud si dítě rozbaluje pod jedním stromečkem dárky i od babi a dědy tak by bylo fér je u toho nechat asistovat. taky chtějí vidět tu radost z dárků od nich :nevim:
jak říkám musíš udělat kompromis s partnerem a pak to říct rodině jako hotovou věc. důležitá je i jeho vize!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.12 16:29
Díky za reakci, manželovi je to vcelku jedno, říkal, že chce být hlavně s námi, malou a se mnou :) Včera se chytnul s dědout/svým taťkou, takže by byla asi reakce ještě vstřícnější, že jen s námi, v klidu.
@paola white píše:
@Zuzana2010
prostě to udělej tak jak si to přejete s partnerem. musíš se dohodnout hlavně s ním jak to chce a pak se podle toho zařiďte. vánoce mají být svátky klidu tak si to udělejte aby to vyhovovalo hlavně vám. je potřeba si v klidu se posadit a i tchánovcema si to vyříkat.
snažila bych se udělat nějaký vstřícný gesto. pokud si dítě rozbaluje pod jedním stromečkem dárky i od babi a dědy tak by bylo fér je u toho nechat asistovat. taky chtějí vidět tu radost z dárků od nich :nevim:
jak říkám musíš udělat kompromis s partnerem a pak to říct rodině jako hotovou věc. důležitá je i jeho vize!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.12.12 16:38

@Zuzana2010 no tak kuj železo dokud je žhavé :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.12.12 17:27

Musíš jim to sama vysvětlit, pokud ne, tak těžko se něčemu ubráníš. Ale… my např. trávíme každý Štědrý den s mojí mamkou a mojí babičkou. Manžel by mohl prskat, ale nikdy neřekl ani slovo - prostě by mě přišlo blbé je nechat samotné na vánoce doma, dokud byla ségra ještě bez partnera, tak ačkoliv byla dospělá, byla taky s náma. Druhý den jezdíme vždy na celý den ke tchýni a i kdybych chtěla zůstat někdy doma - spíš kvůli únavě, tak tamjedeme, protože vím, že je ráda, že nás vidí a má ráda naše děti, tak proč všem neudělat radost. A jsou to taky jeho rodiče. Neříkám, že vždy 100%, asi jsem ji taky někdy štvala, ale myslím, že čím jsme starší, tím to je lepší.
Btw. - uteče pár let a budeme tchýně my a všechny budeme moc rády, když by některé z našich děti napadlo, že místo abychom byli doma jen s manželem, tak nás na vánoce pozvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.12.12 17:29

@paola white na příští rok :mrgreen: myslím, že železo letos už žhavé neni..
Ono zase na poslední chvíli něco měnit taky neni moc ideální :think: :nevim: aby víc nebylo dusnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.12.12 17:34

@ynax
já teda nevím. mám syna takže jednou tchýně určitě budu, ale u nás v rodině se nikdy nepěstovalo aby babičky chodily 24. k nám. prostě 25. se chodilo do rodiny mamky a 26. do rodiny otce. a tak to chci mít i já. moje máma je sama a sestra každý rok prudí že jí k sobě na večeři pozve a mámě to leze neskutečně na nervy. je ráda že má konečně svůj klid a chce si natáhnout nohy a pohoda a ne aby chodila po návštěvách. letos to dokonce vykoumala a prchla před námi na chatu 150 km daleko :lol: takže já se svému synovi do rodinu taky nepohrnu a budu ráda že nám klid. přesně jako moje mamka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.12.12 17:37

@kvaček je fakt že řešit to 23. večer je asi trochu pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
23.12.12 17:39

POvím vám, co mě teda dřív dokonale vytáčelo. Jedni příbuzní měli takový šílený zvyk, že k nám vždycyk na Štědrý den přijeli a přivezli koš dárků (většinou trapných - toaleťák, prkýnko na záchod apod.) a halekali, jaktože nemáme po jídle a podobně. My jsme měli malé děti a způsobovalo nám to neskutečný stres. Nejraději bychom trávili Štědrý večer v klidu, místo toho jsme se děsili, kdy zazvoní zvonek. S oblibou se pak usadili v obýváku a pozorovali nás při rozbalování dárků. Fakt hrůza. Pak se rozvedli a rozestěhovali a zanechali toho. Ale nikdy jsem neměla odvahu jim říct, jak neskutečně nás to sejří. :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný