Vánoce s prarodiči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4705
23.11.05 13:35

Klárko,
jde tu i to, že v šestinedělí budeš přehnaně reagovat na minimální podněty - hormony budou cloumat. Takže by to chtělo co největší klid. A i když je mamka 3 měsíce zaláskovaná /dle mého názoru zoufale krátká doba k tahání do rodiny na tak intimní svátek jako jsou Vánoce/, tak v tuhle chvíli by měla ona ustoupit a svému příteli říct, že ještě ne… Co jim brání, aby přišel třeba na svátky?
A jestliže teď jsi v „jiném“ stavu, po porodu budeš ještě „jinější“ takže ber ohled na sebe i na miminko.
Nesouhlasím s tím, že bys to měla překusovat, budeš toho po porodu mít totiž až nad hlavu !!!!!!
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
23.11.05 13:38

Hmm, to je blby :( :( :( Chtela bych ti napsat, neco moc moc povzbudivyho, ale nevim co! Vetsinou mam porad plnou pusu rad a argumentu, ale ted mi nejak dosly… :cry:

Jen se mi porad vybavujou vsechny ty vanoce po tom, co moje mama umrela (bylo mi 12) a otec se vzdycky na Stedry den dopoledne ozral s prominutim jak prase, pry proto, aby se „z ty vanocni pohody nepos*al“! Takze ja cely svatky probrecela, vanoce obecne jsem nenavidela a jeste ted, kdyz si na to vzpomenu, se mi chce brecet… Nastesti, ted uz je to OK!

A co to zkusit jeste jednou probrat s mamou, pekne v klidu u kaficka? Asi bych argumentovala porad tim samym - miminko v dome, sestinedeli a stress po porodu, hormony jak na houpacce… vzdyt taky rodila, tak asi vi, jaky to je?

Moc ti preju, aby ty vase vanoce dopadly ke spokojenosti vsech, a hlavne bez hadek a stressu!! A hlavne, abys mela pohodove mimi!!!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
23.11.05 14:40

Klárko, ještě se vracím k té tvé argumentaci s bytem. Ten vlastníte s maminkou napůl? On byl původně její a půl na tebe přepsala nebo jsi si půlku koupila? Vystupuješ totiž jako by ti patřil polovinou záslužně, ne jen případným darováním či dědictvím, jestli mi rozumíš, např. když se zmiňuješ o tom, až se přítel nastěhuje, co bude dál s bytem. Podle všeho máte s přítelem svou domácnost, proč řešíš neustále tu matčinu? Nemyslíš si, že na tohle právo opravdu nemáš? Jednou zdědíš zřejmě i tu druhou půlku, ale teď se tím trápit…snad je lepší něco dokázat a vybudovat sám…nevím…

Solničko, nezlob se ale tohle komentovat nebudu. Asi jsi hodně zatrpklá a asi máš důvod. Do pár vět se život napsat nedá.

Nikino, ty odkazuješ na to, jakoby matka v šestinedělí byla svatá a jen rozkazovala z lůžka všem kolem, co můžou a co ne. Tvůj přístup se mi nelíbí, je sobecký a sebestředný. Taky si myslím, že jsem už napsala k tomuto všechno:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.11.05 15:27

Teda. Clovek se vrati z venku a to je sesup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
23.11.05 15:45

Diny-půlka je moje, protože jsem si jí zaplatila a vlastně jí ještě splácím tátovi. Takže si nemyslím, že by mi jen tak něco spadlo do klína. Jestli dostanu tu druhou půlku, tak o tom silně pochybuju. Spíš by to dopadlo tak, že budu muset vyplatit sourozence atd., ale doufám, že to tak brzo nebude :wink: Neřeším matčinu domácnost, řeším byt a to je rozdíl.
Eliško-jsem na tom stejně, vždycky mě napadá spousta rad, jak bych co řešila a teď nějak nic :? Teď to s mamkou probírat nechci, protože pokaždé když se začneme trochu dohadovat, cítím, že začínám cloumat i s mimískem a ten si to opravdu nezaslouží. Spíš až malej bude na světě a vlastně obě uvidíme, jak to půjde. Já, jestli se trochu zklidním a mamka, jestli uvidí, že by to chtělo přeci jenom klid :wink:
Dneska jsem byla nakoupit nějaké dárečky, protože nevím, jak budu s mrňouskem stíhat :! :?: :! Tak mám aspoň o jednu starost méně
Já nějak pořád nemůžu pochopit, proč mamčin přítel nebude se svými dětmi? Nějak mi to nemyslí, ale podle všeho mají vztahy v pohodě, tak ať prostě jede k nim a k mamce ať přijede na svátky-vždyť to zas není až tak katastrofický scénář :?: :roll:
Sice jsem pořád šprajclá, ale představa stěhování všech věcí naší nové rodinky, mě trochu nahlodává v tom, že to prostě budu muset skousnout. Už teď mi je z toho úzko. Necháme to koňovi a času-do Vánoc je ho ještě dost a plno věcí se může změnit.
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
23.11.05 16:02

Kláro,

a kdyby tam přijel na svátky, tak to už tam nebudeš? Nebo to už bude jedno? Šestinedělí to bude pořád, tak jako tak… Nebo je to jenom o tom Štědrém dnu?

Peta

• Citovat
  • Upravit
2096
23.11.05 16:06

Klárko, ok, půlka je tvoje:) No jsem fakt zvědavá, jak to u vás dopadne, jestli ti to nebude vadit a pak budeš stíhat, písni to sem, ju? Kdybych si měla v:,–(it, tak si myslím, že dosáhneš svého a mamka přítele odvolá na vánoce, bude na ní přece jen velký tlak v podobě šestinedělky a miminka. No fakt jsem zvědavá… jdem koukat na Kouzelnou školku, pa.

Diny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
23.11.05 16:40

Peto,
asi budu vypadat jako blbec :roll: , ale jde mi jen o Štědrý den. Prostě jsem ho chtěla strávit jen s naší rodinou. Měl být tenhle rok o něco výjimečnější…
Diny-já jsem nechtěla dosáhnout svého a už vůbec ne nátlakem. Nějak mě nenapadlo, že mamka ho vezme na Vánoce domů vzhledem ke všem okolnostem /má své děti, my budeme mít miminko, brácha má miminko, nejsou spolu tak dlouho…/, jen jsem se zeptala, jak to bude vypadat na Vánoce… a taky mě nenapadlo, že to všechno bude mít takovýhle blbý pokračování :? Mě to vážně mrzí, nejsem žádný necita
No nic, teď už s tím nic neudělám a asi jediná možnost by byla, kdybych řekla, ať si ho sem teda vezme, že je nám to jedno-jenže tohle z pusy prostě nedostanu, protože jedno mi to není :roll: Takže jsme mamka i já asi v začarovaným kruhu a obě přemýšlíme, jak z toho ven :?
Jak už jsem napsala :arrow: nechám to na dobu po porodu a třeba se to nějak vyvrbí samo. Chtěla jsem jen, abyste věděly, že vím, že jsem to mamce neudělala moc lehký, ale že i já se cítím všelijak a pokaždý, když se tím začnu zaobírat, je mi dost smutno :(
Určitě napíšu až bude mrňousek s námi a taky jak to všechno nakonec dopadlo :wink:
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
23.11.05 17:38

Teda já nevím, názory jsou tu různé, ale kdyby se to stalo u nás doma, tak mamka by se určitě mě a bráchy zeptala, co na to říkáme, aby byl její přítel s námi na vánoce. Ale myslím, že po třech měsících by se to nestalo a každý by byl jako loni, ještě ke všemu, když by moje dcera měla čerstvé mimi.
Klárko, počkej až po porodu, ale je fakt, že než stěhovat všechny věci k přítelovým příbuzným, tak to raději překousnu u mamky. A ona ví, že s tím moc s bratrem nesouhlasíte? Třeba ten její přítel chtěl být původně na svátky jako loni a mamka ho už pozvala k vám?
Každopádně pak určitě napiš, jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
23.11.05 17:50

Diny - právě že to lůžko v šestinedělí vidíš jen vzácně :? .....
Mluvím o tom, že Klárka sama bude mít se sebou starostí až nad hlavu, tak proč si dělat zbytečný stresy tím, že bude řešit problémy s přítelem matky, ne?
Jsi asi dokonalá matka, která zvládá dětí jak smetí, příjemně se usmívat a ještě se rozdávat pro příbuzné - já taková nejsem…bohužel, bohudík - těžko říct…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
23.11.05 18:17

Nikino, hihi, dokonalá matka:))) Já se přece nad nikoho nesnažím povyšovat a nemluvím o své dokonalosti, nebo to tak z mých názorů vyznívá? Já také souhlasím s tím, aby si Klára nedělala starosti a myslím, že se tím užírá prostě zbytečně, jestli pár hodin na Štědrý večer bude u jejich stolu o jednoho člověka víc nebo míň, navíc, když ten člověk je partner její mamky, prostě si myslím, že jí to nepřísluší, zvlášť když jsou u mamky, ač je to i její byt, jak jsem pochopila než si dodělají byt svůj. To je celé:)

Trápí se ona, ona si dělá nervy, v neposlední řadě se jí podařilo znervoznět i její mamku, která zase neví, jak to vyřeší na druhé straně, jak mu to má říct, jak se ho nedotknout…ona ženská kolem padesátky to nemá lehký, i někoho najít, buď jsou všichni kolem ženatí, pár chlapů je možná svobodných a tím asi trošku mimo…Prostě to vidím i u své mámy, je 12 let po rozvodu, semtam má vztahy, ale najít někoho pořádného nemá štěstí. A kdyby s někým byla šťastná byť jen chviličku, nedovolila bych si jí to kazit svými požadavky, protože prostě chlap kolem padesátky může mít třicítky, čtyřicítky, je zkrátka na roztrhání, ale ženská? Nepřála bych vám hledat si v době přechodů, v době strachu o ztrátu zaměstnání, v době, kdy zjistíte, že fakt stárnete, kdy vás začne bolet skoro všechno, hormony se plaší tuším neméně, než nám v těhotenství, ale tak trošku naopak, naše ženství dostává nafrak a i s tím babičkovstím se tak nějam musíme naučit žít…tak v téhle době najít chlapa, který aspoň trošku stojí za to!!! A pak mi dcera řekne, že si nepřeje, aby s námi byl na Štědrý den , nebo na její svatbu, nebo prostě cokoliv… bože, dovedete si představit, jak té mámě je???? Na jedné straně milovaná dcera, kousek jejího já, která čeká miminko… ale která má svůj život, svého partnera… má se o koho opřít… a na druhé straně přítel, není její chyba, že se znají teprve krátce, ale dává do toho vztahu naději, že snad je to on…nechce, tolik nechce stárnout sama… komu má říct NE? Komu se podvolí?

Cítíte taky trošku tu beznaděj nebo jsem jenom já ta hloupá těhule, co se jí taky hormony plaší… jen je jí bohužel víc líto té starší ženské, která nechce být jen mámou a babičkou, protože věří, že její život ještě neskončil a že má právo někoho mít a mít ho u sebe právě na ten Štědrý den…nebo prostě kdykoliv…??? Která se strašně bojí ultimát a vysvětlování a bohužel ví, že její dítě, protože je stále spíš tou mámou…asi vyhraje? A bude to vůbec výhra? Je mi z toho smutno…a už se popravdě tak nebavím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.11.05 18:55

Diny, naprosto s tebou souhlasim!Myslim si,ze maminka ma pravo travit vanoce s kym uzna za vhodne,myslim si skotiku ze uz nejsi mala holka,protoze tohle vetsinou delaji male deti,ze radi davaji rodicum ultimata.A taky nesnasim kdyz nekdo rika ze,ten a ten neni z rodiny,tak tu nema co delat.Myslim si, ze kdyz ho tvoje maminka ma rada,tak bys to mela respektovat a myslim se ti nic nestane, kdyz tam bude s vami,kdyz toho budes uz mit dost ,tak muzes jit prece k sobe ne?Neni to nic proti tobe,ale porad o tom premyslim a je mi s toho smutno.Petra

• Citovat
  • Upravit
4705
23.11.05 18:56

Tak v tomhle máš Diny pravdu.
Prostě těhotenství a miminko je natolik osobní věc, že si někdy neuvědomujeme situaci druhých.
Ale na druhou stranu, pokud si v takhle citlivým období necháš přerůst věci přes hlavu, jako jsem to udělala já, tak ty následky si neseš hodně dlouho a NIKDO ti nepomůže.....
Ale stejně mi připadá hodně brzo brát na vánoce po třech měsících vztahu chlapa domů..... Nebo je to v padesáti jinak ? Jako zamilovaná dvacka bych si to nedovolila 8)
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
23.11.05 18:59

A co je na tom spatneho byt s nim na vanoce po trimesicni znamosti?To opravdu nevim a ten anonym jsem byla ja.P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
23.11.05 19:07

Připadá mi to, že se ještě natolik neznají…
NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný