Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No pokud to tchánovcům neřekneš tak čemu se divíš??? řekni že chcete trávit štědrý den sami a hotovo. júá to tak musela loni i předloni udělat. letos už švagřina i tchýně pochopily že budeme s manželem doma.
u nás v rodině se 25. schází moje rodina a 26. jsme pozvali rodinu manžela a hotovo!
a k tomu že vám tchánovci nic nedali to si děláš legraci? vy se domluvíte že si nic předávat nebudete a pak se divíš že vám nic nedali? no to je fakt divné ![]()
naše rodina si dárky nepředává (jen malým dětem) a pohoda. snažila jsem se to nastavit i u švařice a tchýně. když mi něco dají tak poděkuju, ale já jim prostě nic nekupuju. jednou jsme se dohodli že si nic nedáváme a pokud mají touhu něco mi koupit je to jejich problém, ne můj ![]()
Ahoj..nevím, jeslti jsem to dobře pochopila, že bydlíte s tchánovci, jíte společně večeři, slavíte Vánoce společně a letos má přijít k vám na rozbalování mamka? a tvoje rodina??
Jestli jo, tak bych prostě měla večeři s nima, a tchánovce bych pozvala hned po večeři a rozbalování dárků..
Vánoce bych si udělala podle sebe bez ohledu, a nijak bych si to nevyčítala ![]()
@paola white to s těma dárkama souhlasím… my to taky tak máme, že si nic kupovat nebude, ale já koupím, vím, že nic nedostanem!!! ale mě to prostě udělá radost, koupit nějaké maličnosti..
Je fakt, že máma mi dá peníze, ale lesto asi nedá, má málo peněz, tak to chápu, i kdyby nedala.. Já jsem ji dala, protože chci, ne, že očekávám taky, když jsme se jasně domluvily, že nic..
Navíc dárky už dostala a vůbec ji neurazilo, že něco dostala
ale já prostě čekám, že nic nedostanu, když jsme se tak domluvily, koupí jenom Kubíkovi
@paola white píše:
No pokud to tchánovcům neřekneš tak čemu se divíš??? řekni že chcete trávit štědrý den sami a hotovo. júá to tak musela loni i předloni udělat. letos už švagřina i tchýně pochopily že budeme s manželem doma.u nás v rodině se 25. schází moje rodina a 26. jsme pozvali rodinu manžela a hotovo!
a k tomu že vám tchánovci nic nedali to si děláš legraci? vy se domluvíte že si nic předávat nebudete a pak se divíš že vám nic nedali? no to je fakt divné
naše rodina si dárky nepředává (jen malým dětem) a pohoda. snažila jsem se to nastavit i u švařice a tchýně. když mi něco dají tak poděkuju, ale já jim prostě nic nekupuju. jednou jsme se dohodli že si nic nedáváme a pokud mají touhu něco mi koupit je to jejich problém, ne můj
@kvaček mě se hlavně ani dárky od švagrové nelíbí. koupila mi loni naušnice z niklu na který mám alergii
takže jsem se po nějaké době vyhodila a tchýně mi dává peníze což považuju za docela urážející, protože se ani nenamáhá s výběrem dárku, ale jen se to snaží odbít penězi a když jsem jí loni řekla, že si je nevezmu tak se urazila, že dělám dámičku
vůbec nepochopia oč mi vlastně šlo.
@AstraG
přesně jak píšeš vánoce mají být čas pohody a bez ohledu na tchány bych si jí udělala jak já (a manžel!) chceme
Možná to vyzní blbě, ale buď ráda, že si s tchýni nic nedávaáte.. já nevím, ale kdybych měla vymýšlet dárky, ještě tchýni, tak opravdu mám z otho noční můru co kupovat ![]()
Já bych to prostě nehrotila.. nechej to jenom mezi váma.. Jak jsem psala, my si dáváme jenom mezhi mou rodinou - letos nevím, jak jsem psala, a jenom mě.. Manžel taky dostane, ale jenom on.. Buď mu dají peníze at si něco kupí a nebo loni kupili společný dar hodiny, ale jako od nich já nic nedostávám…
@Zuzana2010 víš promiň, ale to je prostě tvoje vlastní hloupost. ty si něco dobrovolně koupila tak se neciť uražená že oni ne. zvlášť když jste se na tom předem dohodli. tohle přesně mi dělá švagrová a mě to neskutečně štve. každý rok jí říkám že si nic kupovat nebudeme a pokaždé přijde s dárkem. letos už konečně pochopila a donese dárek jen synovi (ona zatím děti nemá takže opravdu nic nedostane)
Tak já nevim teda..nás je plnej barák tři rodiny a všichni jíme dohromady od rána připravujem všechno společně obaluje se připravuje stůl
večeře je super po jídle děti je jich 6 zpívají koledy krájíme jablíčka povídáme si pak se jde ke stromečkům každá rodina jde ke svému
babi s dědou ty jdou nejdřív ke švagřici a pak knám nechodí kvůli nám ale koukat se na děti co říkají na dárky…jsme dohodnutý že si dárky nedáváme…se švagrovou si nedáváme nic ani dětem kupujeme jenom babče a dědovi
tak když ti to tak hrozně vadí jim to řekni ![]()
@paola white jo, jo stím souhlasím… Manžel mi dokonce řekl, jeslti opravdu chci ty dárky mámě, dát, že bude naštvaná, a bude ji trapně, že ona nic nemá!!!
ale my to tak máme trochu jinak.. Já opravdu vím, že máma moc peněz nemá a ona prostě pomáhá běhěm roku a mě to nevadí, když nedostanu nic a nebo prostě pak mi dá 500 kč at si něco koupím..
Ale docela mi dal manžel červíčka do hlavy.. takže ty jsi naštvaná, že nic nekoupoupili, ale možná oni jsou daleko víc!!! že si je uvedlě do trapné situace.. když bylo něco domluveno..
@paola white píše:
@Zuzana2010 víš promiň, ale to je prostě tvoje vlastní hloupost. ty si něco dobrovolně koupila tak se neciť uražená že oni ne. zvlášť když jste se na tom předem dohodli. tohle přesně mi dělá švagrová a mě to neskutečně štve. každý rok jí říkám že si nic kupovat nebudeme a pokaždé přijde s dárkem. letos už konečně pochopila a donese dárek jen synovi (ona zatím děti nemá takže opravdu nic nedostane)
My teda travime s mamcou a brachou kazde vanoce spolu (bydlime v jednom dome) a mame jeden stromecek a davame darky pod jeden…
Prijde mi to normalni, kdyz bydlime v jednom rodinnem dome, je podle me zbytecne delat dvoji veceri, takhle si rozdelime „ulohy“, mame toho kazda mene a jsme spokojene…
Me by naopak prislo divne delat dvoje vanoce a pak se navstivit az 25.12.
Ale jestli se Ti nelibi tento model, tak to tchyni rozhodne rekni. Budto ty, Tvuj partner nebo oba dohromady… ![]()
@Milli-Lilli píše:
Tak já nevim teda..nás je plnej barák tři rodiny a všichni jíme dohromady od rána připravujem všechno společně obaluje se připravuje stůlvečeře je super po jídle děti je jich 6 zpívají koledy krájíme jablíčka povídáme si pak se jde ke stromečkům každá rodina jde ke svému
babi s dědou ty jdou nejdřív ke švagřici a pak knám nechodí kvůli nám ale koukat se na děti co říkají na dárky…jsme dohodnutý že si dárky nedáváme…se švagrovou si nedáváme nic ani dětem kupujeme jenom babče a dědovi
tak když ti to tak hrozně vadí jim to řekni
@Zuzana2010 jenomže tu trapnou situaci si zavinila ty.. promiň ale upřímnost..
Protože asi čekali, že se půjdou podívat jak rozbaluje dítě, to chápu, že se prarodiče přišli podívat, že chtějí.. tak nic nedávaj
A jak jsi psala, že tam bude máma a že si kupujete.. Tak to je složitější, opravdu bych je pozvala až si rozbalíte dárky
Miluji Vánoce, nejraději bych je trávila sama s malou, manželem, bohužel, o patro níž bydlí tchánovci a očekává se od nás, že budeme večeřet dohromady, protože „na co dělat dvě večeře“… Nesnáším tento jejich přístup, organizují nám život celou dobu, ale na Vánoce to přímo nenávidím!!! Co kdybychom bydleli 300km daleko, stejně bychom přijeli 25. nebo 26.12. a museli by to zkousnout. Jen proto, že jsme o patro výš, přece nemusíme být spolu? Manželův bratr bydlí ve stejné vesnici, cca 5minut od nás a nikdy s přítelkyní nebyli na Štědrý den s rodiči, přijdou vždy 25., buď jsou sami, nebo s rodiči skoro-švagrové. Tchánovci to nijak neřeší, prostě to tak vzali a zvykli si na to, jen u nás je to vždy jiné. Teď, co je malá, nárokují si alespoň společné rozbalování dárků. Loni, i předloni tomu tak bylo, ale letos se mi to přímo příčí! Již v říjnu se prohlásilo, že se budou dárky kupovat jen malé, tedy já s manželem tchánovcům ne, oni ne nám. Loni jsme si mysleli, že nám dají aspoň peníze, maličkost, prostě nevěřila jsem, že si nic nenadělíme a dárky jsem koupila i pro ně. U stromečku dostali dárky a my nic… Nejde mi ani tak o to, že jsme nic nedostali, ale o tu atmosféru, bylo mi trapně, opravdu neskutečná situace. Letos jsem měla pocit, že tchýni dělá problém i to, koupit malé nějakou hračku. Má jen 2,5roku, udělá ji radost prakticky cokoliv, vždy to řeším já, objednám, dovezu… Není to o tom, že by se chtěla zavděčit, ale o pohodlí, mám prostě pocit, že ji to obtěžuje, proto zrušila dárky i pro nás, ne kvůli penězům. Mám z letošních Vánoc trauma už od září. Přijde k nám i moje mamka, protože je sama, úplně a vím, že má dárky jak pro malou, tak mě, manžela, to stejné je i u nás, jen tchánovci mají asi jen pro malou a já už ten trapas nechci zažít. Letos jsem jim opravdu nic nekoupila, ale nevím, když u nás bude na večeři i na rozbalování dárků moje mamka, zda je „musím“ zavolat také. Myslím ke stromečku, večeři jsem striktně odmítla. Když jsem někdy v listopadu naznačila, ať nechají dárky pro malou dolů, že přijdeme, že Ježíšek jí nadělil i u babičky. Tchýně „A na co, nosit to hore, dole, dáme jí to najednou a je!“ Rozkaz!! Zapomněla jsem, že po večeři ještě dojde můj brácha s přítelkyní a dárky máme pro sebe navzájem. Co si myslíte vy? Předem děkuji. Jsem zoufalá…Krásné Vánoce všem…