Vánoce s prarodiči

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3152
24.11.05 09:53

Jak už jsem psala, je to opravdu těžký. Kdybych se v šestinedělí cítila nějak blbě, tak bych byla vůbec nejradši jen doma s manželem a nechtělo by se mi ani k jedněm z rodičům. Prostě bych chtěla své soukromí. Na návštěvách, i u příbuzných, chodím kojit do vedlejší místnosti, jinak malej kouká, co se kde šustne a v klidu by se nenajedl, takže to každý respektuje. Před cizím chlapem bych teda prsa rozhodně neukazovala, to je fakt :). No a v koupelně se snad zamykáte, ne? To by mi bylo ukradený, že se jdu 10× sprchovat. A co?
Klára to má ztížené v tom, že zřejmě opravdu nemá jinou možnost, než vánoce strávit u maminky (když vlastní byt ještě nemají „v provozu“), ale jinak by samo byla ideální situace: vadí mi mámy přítel? Nejdu tam. Mamča ať si sama rozhodne, jestli dá přednost vám nebo jemu. TAkhle ale moc nemá možnost volby. Vy tam půjdete a jeho tam nechcete, tak jí téměř nezbývá nic jiného, než mu to nějak taktně vysvětlit a nepozvat ho. Ale to je pořád dokola, viď a rada žádná. Kdo není v tvé situaci a nezná okolnosti, těžko ti může poradit. Nakonec to zůstane na tobě a jak už jsem psala výše, přeji vám, ať jsou vánoce co nejpovedenější!!!

Jinak - abych se vrátila k původnímu tématu a neomílaly jsme tady jen Kláru :). Docela závidím, jak to u většiny z vás hezky funguje. U nás je téměř na každý vánoce hádka, ke kterým rodičům půjdeme :(. Manžel i já jsme rodinné typy, oba máme s rodiči úzký vztah a na Štědrý den většinou nastane konflikt, ke kterým z nich půjdeme ještě ten večer a koho necháme na druhý den :(. Zatím se to nakonec dařilo stihnout tryskem oboje, ale to je pak z toho večera houby. Večeřet už o půl páté, rychle rozbalit dárky doma, letět k jedněm, ke druhým, uhuntovaný domů, aby šel malej spát… Letos přibyl ještě druhej raubíř, tomu bude na vánoce teprve 5 měsíců a nechci to s ním takhle absolvovat. Navíc jsme se odstěhovali za město, takže už to máme k obojím rodičům z ruky a byl by to asi blázinec. Nejradši bych manželovi navrhla, že nepojedem nikam a poprvé si uděláme vánoce jako opravdová rodina. Jenže se bojím, že tchyně bude naštvaná a bude ho přesvědčovat, ať se u nich stavíme jako každý rok. Já jsem taky měla tu teorii, že by i pro děti bylo lepší si jet rozbalit dárečky druhý den - aspoň by toho v jeden den nebylo moc, manželovi se to zase moc nelíbí - prý Ježíšek chodí jen jeden den, tak ať si malej nemyslí, že pak bude všude po následující týden všude dostávat dárky :(. Ach jo. Vánoce jsou pro nás kvůli příbuzenským vztahům dost stresové období, fakt :(. Už mě z toho vždycky od 1.prosince šimrá kolem žaludku :(. A druhej souboj nastává na Nový rok - o to, kam půjdeme na oběd. A pak bych něco radila Kláře!!! :)
Klidné vánoce přeje Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
24.11.05 09:53

Tak to jsem rada ze se mnou nekdo souhlasi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
24.11.05 09:59

Slunik a Niki,
přemýšlela jsem o tom samém. Že možná raději půjdem do našeho bytečku a bude klid. Ale je to tam opravdu strašný. Teď když tam jezdím s přítelem, abych ho aspoň psychicky podpořila, tak kolikrát sedím a chce se mi ze všeho brečet. Představa, že tam přinesu miminko, je nemožná. Všude je pořád moc prachu a špíny.
Opravdu bude ale lepší, počkat, jak se to vyvrbí… A co se týká těch prsou, tak to je právě to, co se mi nelíbí-zvlášť jak jsem psala, že ho mamka vzala do porodnice za švagrovou, kterou před tím nikdy neviděl. Zrovna kojila :wink: Pro mě to bylo moc hezké, ale zajímalo by mne, co si v tu chvíli myslela ona, když má prso venku a civí na ní cizí chlap
Ivik-samozřejmě pro mě není úplně cizí, ale pořád je pro mě dost cizí na to, aby s celou naší rodinou byl na Vánoce. Tu cizost/necizost se mi už nechce rozebírat-můj názor je takový, že na vzetí ho na Vánoce, je příliš brzy a ostatní okolnosti tomu taky moc nepřidávají
Jinak co se týká sprchování a třeba záchodu, tak to je šílený už teď :roll: Asi víte, jak často člověk potřebuje a kolikrát je to jenom učůrnutí :lol: Mamku a přítele jsem z WC vždycky nějak dostala, ale jak mám dostat jeho, to fakt nevím…je mi to trapné, abych na něj bušila a ptala se ho, jak dlouho tam bude apod.
Víc o něm už psát nebudu, protože to nemá smysl-někdo může věřit, někdo si může myslet., že přeháním, nebo že si vymýšlím. Ale narovinu-hlavní důvod není v tom jaký je nebo není, prostě mi jde o ty Vánoce a tečka /začínám si už připadat trapně, jak to tu omílám :roll: / Přála bych vám, abyste si to trošku prožily. A co se týká tolerance, tak jak jsem jinak hodně tolerantní, tak momentálně mi to moc nejde a ono se taky není co divit. Rozhodí mě naprosté maličkosti a trochu mě mrzí, že to vypadá jakoby si mamka už nepamatovala jak na tom byla ona, když čekala mě a bráchu :(
Holky, my ještě nemáme ani tu koupelnu-včera jsem koupili dlaždice-nevím na čem bych vařila, všechno je zaprášený a mě už i zametání dělá problémy… :roll: Ale přiznám se, že jsem příteli taky říkala, že snad budu radši na Vánoce na našem staveništi. mě by to nevadilo, přítelovi taky ne, ale nemůžem to udělat mimískovi-asi by to pro něj nebylo zrovna nejhygiinejčtější prostředí. Takže raději pojedeme do další přeplněné domácnosti, kde ale bude jen naše rodina. Anebo to nakonec skousnu, zůstanem u mamky, ale…asi bych si musela vzít všechny věci do pokoje, protože už teď když si tu situaci představím, se mi z toho všeho chce brečet. Vím, že jsem teď příšerná :arrow: přecitlivělá, plačtivá, sebelítostivá, netolerantní, podrážděná, hádavá a další negativní vlastnosti, ale i když se snažím s tím něco dělat, prostě to nejde
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
24.11.05 10:17

Ivik,
abych nepsala jen o sobě :lol: Můj brácha se švagrovou to dělají tak, že na dřívější večeři přijdou k naší mamce a proběhne tu vše-nají se, zazpíváme nějaké koledy a pak se rozbalí dárky. No a pak putují k mamce druhé. Tam se taky nají /hlavně brácha-většina chlapů je bezedná/ a rozbalují další dárky. Tam většinou zůstanou i přes noc. Teď to budou mít taky trochu složitější, mají druhou holčičku a té budou dva měsíce. A když si vzpomenu jak to dělali naši, tak na Vánoce jsme byli doma a další svátky jsme jeli k tátovým a pak k máminým rodičům. Dárky jsme samozřejmě rozbalovali až ten den, kdy jsme k nim dorazili. U tátových rodičů to bylo jednodušší-bydleli kousek od nás, u mamčiných horší, protože to už bylo cestování vlakem, takže trochu na dlouhé lokty,a le také se to zvládlo :wink: A když už měl táta jenom maminku, tak jsme jí na Vánoce brali k nám domů a druhý den jsme jeli k druhým prarodičům. Teď už od táty není nikdo, takže se jezdí jen za máminým tatínkem akorát už minulý rok to byl trochu problém, protože přítel je zase navyklý chodit na druhý den ke své babičce :lol: museli jsme to nakombinovat, abychom to zvládli-a dalo se to. Den před Vánoci jsme se na chvilku stavili u táty a jeho manželky, protože ti jezdí na Vánoce k jejím rodičům do Brna, na vánoční den jsme dopoledne šupajdili k přítelovo rodičům a zbytek Vánoc jsme byli u mamky. Druhý den jsme šli k přítelově babičce na oběd do 1+1, kde se schází naprosto celá rodina a dohromady jich je skoro dvacet :roll: :lol: a další den jsme jeli k mému dědečkovi-ten bydlí v Mostě. Když to píšu, tak se musím trochu smát, protože si vzpomínám, jak to bylo minulý rok hektické a to jsme neměli mrňouska :roll: 8O :lol: No jsem na nás a hlavně na sebe docela zvědavá…
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
24.11.05 10:21

Staci kdyz uklidite a zaridite jeden pokoj.Na vareni stejne nebudes mi t cas ani silu.A koupelnu jsme meli taky bez dlazdicek a prckovi to vubec nevadilo.Je tu porad spousta prachu a prcek je stale zdravej.Mohli jsme byt u rodicu ale ja jsem zvolila radeji soukromi a vubec toho nelituju.slunik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
24.11.05 10:23

Další příklad proč platí - od rodiny tři hodiny a nejlíp letecky :evil: !!!

Klárko, doufej, že mamka do tý doby dostane rozum a i kdyby ne, tak ji to snad trkne, až uvidí, jak je provoz kolem miminka náročný a intimní…
Vánoc bude ještě habaděj, ale první miminkovské dny jen jednou :wink:
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
24.11.05 10:26

A s tou hygienou kolem miminka… řekla bych, že se to dost přeceňuje.
Jak píše slunik, stačila by jedna místnost - a ještě budeš ráda, že nemusíš pořád někde přeletovat, kdy budeš mít všechno v jednom pokoji - i když to bude sardinkárium, tak tam bude klid, ticho a pohoda......

Při prvním dítku jsem šílela z každýho kousku prachu, z každýho chlupu a to jsme i částečně v bytě bourali, takže ten stavební prach znám :wink: ...... Na udržování sterilní čistoty nebudeš mít čas a dneska vím, že u druhého dítěte už to tak tragicky brát nebudu…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
24.11.05 10:30

Tak jak to tu píšete, tak když to nevadilo vašim mrňouskům, tak našemu by taky nemuselo :lol: Budeme mít tuhle variantu v záloze a já se budu snažit dát se po porodu, co nejdříve do pucu a vrhnu se na úklid /aspoň té jedné místnosti/ :wink:
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
24.11.05 10:38

Nikino…prcek byl na stavbu zvyklej uz z briska.A navic je mu to jedno co se kolem nej deje.Ale musime si uz pospisit aby to bylo jakz takz hotovy nez zacne lezt :lol: A na vanocni veceri pojedeme k rodicum :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
24.11.05 10:43

Skotik-tak popros mamku s pritelem at vam pomuzou uklizet nebo jeste lepe at to udelaji zatimco budes v porodnici.Teprve ted 4 mesice po porodu zacinam mit silu zase neco delat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
24.11.05 10:57

Slunik-tak to asi ne…mamka mi slíbila pomoct, ale jejího přítele o to žádat nebudu. Ne že bych nechtěla, ale kdyby chtěl pomoci, tak se nabídne… U nás to bude ještě trošku horší v tom, že budu potřebovat trochu víc klidu /jsem dlouhodobě nemocná, beru léky a potřebuji určitý režim-psala jsem o tom v jiné diskuzi/ a mamka mi slíbila, že mi na začátku pomůže. Nevím, nevím, jak to teď bude. Ale mám přítele a už i on řekl, že kdyby to jinak něšlo, tak si vezme volno a že to spolu nějak zvládnem. Potřebuju spánek, protože jinak se mi může stát, že dostanu záchvat a jsem v bezvědomí /samo, že se proberu :wink: , ale jsem pak nepoužitelná/ a to bych asi našemu mrňouskovi moc nepomohla
Peto-jinak souhlasím s tím, že moje maminka je hodná. Taky jsem se jí ptala na to, jestli jí nevadí, že u ní budem bydlet po dobu stavění, ale na druhou stranu mám naprosto stejné právo v tom bytě bydlet jako ona. Ale to je právě o tom, že přestože je půlka moje, tak jdu a zeptám se a proberu to s ní, protože vím, že je zvyklá na své soukromí a trochu tohodle jsem očekávala i já od ní…
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
24.11.05 11:03

Ahoj

No já jsem minulé Vánoce byla těhotná a hodně jsem vracela, takže jsme to vyřešili tak, že jsme byli na Vánoce u mých rodičů a na Silvestra jsme byli u manželových rodičů. Teď protože se budeme stěhovat k mým rodičům, tak zase na Vánoce bude u nás a pak další den vyrazíme k manželovo rodičům. Ale bude Vánoce asi slavit vždy doma a drhý den vyrazíme po návštěvách, protože si myslíme, že Vánoční klid a pohoda by se měla vychutnat v klídku. Ono, když je víc lidí v domácnosti a nejse na to zvyklý, tak je to pro tu jednu stranu určitý stres. Ale nevidím nic špatného Vánoce střídat u jedněch nebo u druhých rodičů, ale kým začít? aby se někdo neurazil!!! Asi bych se jich zeptala, jak o to moc stojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
24.11.05 11:15

Skotik-maminka je bezva ze uvari a uklidi atd. Ale prebalovat a kojit budes sama.Snad se aspon trosku vyspis..prcek vstaval kazde 3 hodiny…u nas v noci prebaloval manzel :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.11.05 11:21

Klárko,

moje ségra bydlela se svým přítelem v takovém děsném domku v horách a když se jí narodila holčička, tak bydleli v jedné jakž takž obyvatelné místnosti. Koupelna se moc neřešila, malou prostě koupali ve vaničce v té jedné místnosti a havarijní koupelnu moje ségra přežila. Johanka vyrostla v krásnou zdravou, teď už čtyřletou, slečnu. Na rozdíl od jiných mých příbuzných, které chovali dítě v takřka sterilním prostředí, fakt byla nemocná až asi ve dvou letech, kdy se přistěhovali do Prahy. To sterilní dítě bylo nemocné každou chvíli. Takže i v těžkých podmínkách se to dá přežít. Nejdůležitější je asi topení, jinak se všechno dá zvládnout. Ale pohodlné to není, chce to být holka do nepohody. Tak ať se rozhodneš co nejlépe.

nepřihlášená Ulrika

• Citovat
  • Upravit
803
24.11.05 11:46

Tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie