Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@amazon píše:
@radkka jj, já už dělala mandlové a rýžové…jak jsem psala samotné to nevypil, ale jako do vaření použiju
Aha, promin, já jsem dneska slepá
Zkoušej, třeba si zvykne ![]()
@Tšekkin Kulpa ano, máš pravdu, máme to zažité. Navíc mám ještě starší dceru a tam sice ze začátku měla taky hlenovité stolice, ale od roka jí to nevadilo..Takže je těžké, když to vidí u ségry, chtěl by taky…Ona teda nenávidí sýry, a mlíko jako takové nikdy nechtěla, ale třeba s lupínkama si ho dá…
Láká mě to makové ![]()
@amazon píše:
@Tšekkin Kulpa ano, máš pravdu, máme to zažité. Navíc mám ještě starší dceru a tam sice ze začátku měla taky hlenovité stolice, ale od roka jí to nevadilo..Takže je těžké, když to vidí u ségry, chtěl by taky…Ona teda nenávidí sýry, a mlíko jako takové nikdy nechtěla, ale třeba s lupínkama si ho dá…
Láká mě to makové
Hele to je normalni, zazite to tady maji vsichni. Ja myslim, ze nejlepsi je, kdyz budete tu stejnou dietu drzet vsichni, bude to pak pro nej jednodussi (nebude si pripadat, ze on je chudak o neco ochuzeny.
Ja ve svem okoli mam ted fakt hodne lidi, kteri tu alergii na mliko maji. Skoro uz mi prijde divne ji nemit:-D.
Na co konkretne v tom mliku ma alergii? Bilkovinu nebo laktozu? Pokud by to byla bilkovina, tak relativne dobre byva snasene ovci a kozi mleko. Ale to bych zkusila az casem (ja ho jedla az po roce na diete). Kdybys potrebovala s necim poradit tak klidne napis.
@amazon píše:
Ahoj, byla bych ráda, kdybyste sem přidávaly své nebo převzaté recepty kde není mléko.
Synovi, 2 roky, mléko vadí, ale už ví jak chutná,(od 1 roku ho v malých dávkách jedl) takže to bude trochu horší, nicméně, moje první bábovka bez mléka měla úspěch.
Oběd nebude taková věda, ale taková snídaně a svačinky mě trápí..
Kojenecké mléko Althéru, kterou měl od narození, odmítá už 4 měsíce. Domácí i kupované rýžové nebo mandlové odmítá, ale v jídle by mu asi nevadilo..
Budu vděčná za každý tip na svačinku
svačinu bych řešila ovocem, zeleninou. Zkus se ve zdravé výživě podívat, jestli tam neprodávají produkty od Lakšmany. Je to brněnská firma, která dělé bezmléčné zeleninové a luštěninové pomazánky, a i sladké bezmléčné dezerty
Bez mlika je dieta pro dítě pakárna, zejména pokud nesnese ani stopy. dá se saozřejmě navařit napéct, ale nedá se skoro nic koupit. receptů je spousta, běžné buchty jsou v pohodě, pokud může vejce a lepek. Akorát krémy jsou nedobré - prý se dá udělat dobrý z kokosového mléka v plechovce, což je dost drahá sranda. Naštěstí alergie u dětí jsou většinou věc přechodná, tak netřeba dosahovat mistrovství v náhražkách. Já si docela dobřě vystačila s rýžovým zajícem.
@Tšekkin Kulpa Už jsem psala, zatím nevím co mu v tom mlíku vadí, ale je to tak jak píše @Pudloslava bez mléka je toho na trhu málo..
Proto jsem chtěla recepty ![]()
Většina sušenek (Bebe dobré ráno, s ovesnými vločkami, Lotus) které jsou bez mlíka nebo se stopami, mu nechutná..Piškoty jí a donedávna jsem měla podezření i na alergii na kukuřici, tak jsem mu nedávala ani kukuřičné křupky..ale vypadá to opravdu „jen“ na to mlíko
@amazon zkus susenky skořicové tastino z lidlu a nebo jablko-orisek z tesca
@amazon píše:
@Tšekkin Kulpa Už jsem psala, zatím nevím co mu v tom mlíku vadí, ale je to tak jak píše @Pudloslava bez mléka je toho na trhu málo..
Proto jsem chtěla recepty
Většina sušenek (Bebe dobré ráno, s ovesnými vločkami, Lotus) které jsou bez mlíka nebo se stopami, mu nechutná..Piškoty jí a donedávna jsem měla podezření i na alergii na kukuřici, tak jsem mu nedávala ani kukuřičné křupky..ale vypadá to opravdu „jen“ na to mlíko
No a musíš mu dávat sušenky? Myslim, ze bez nich prezije
Jinak pokud jsou pro tebe sušenky nezbytnosti, tak se podívej ve zdravých vyzivach nebo DM drogeriich po sušenkach z pekárny bio zemanka http://eshop.biopekarnazemanka.cz/…e-bio-pecivo
@Pam12 sušenky jsou především praktická svačina, když jedeš na dovolenou a výletuješ, tak už mažeš s sebou obědy, nebudeš děcku předkládat pečivo i na obě svačiny. Krom toho jsou sušenky trvanlivé a když se ten den nesní, dají se dát příště. Dají se nakoupit dopředu, jsou lehké do batohu a přitom mají hromadu kalorií. Děti je rády snědí.
Já bych bez sušenek nepřežila léto.
Jasně, nejen koprovku, ale veškeré omáčky jako svíčková, hamburská kýta… Dávám rostlinné smetany nebo mléka (mandlové, rýžové, sójové) a je to výborné, ve výsledku to není poznat, že jsou bezmléčné.
@Pimperelle jj, já jsem se právě chtěla zeptat jak to chutná
![]()
Chci teda raději použít jinou rostlinnou než sojovovou, je normálně k sehnání? asi ve zdravé výživě, vid? Myslím smetana.. Z mlíka je to dobrý z kterého..rýžové nebo mandlové? PO kokosovém to malýho taky trochu prožene, je tučné…
Moc díky ![]()
@amazon
mandlove mi prijde hodne aromaticke (aspon to co kupuju) - do neceho fajn, v necem by mi to vadilo. smatenu jsem ted koupila ryzovou, ale nadsena jsem z ni nebyla - vypada to jak voda s moukou (no ona je
)