Vaření ve velkém...

6650
26.12.18 11:00

Multicooker budu teď kupovat, rozhodovala jsem se mezi multicookerem a pomalým hrncem a nakonec vyhrála možnost to příležitostně použít i jinak (jako friťák - bojím se na plynu rozehřívání velké množství tuku na koblihy, jako rýžovar,. …) sice spoustu funkcí umí moje trouba, ale dost často se mi stává že bych potřebovala 2 trouby. Vařím taky ve větším množství sice máme děti ještě malé, ale snažím se ulevit tchýni, která má na starosti dva protivné dědky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12948
26.12.18 11:07

Šetří mi čas, že jsem naučila vařit všechny členy rodiny včetně syna, což je momentálně nejžravější strávník.
Je fakt, že ty menší hrnce poslední dobou leží ladem ;).
Multicooker neznám, ale kouknu se, co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
26.12.18 11:17

@benel mám od philipsu ale pro velkou rodinu to moc není no :lol: Já vařím většinou na dva dny. Těsto dělám v pekárně a řízky ve fritáku. Taky 3 děti :lol: V multifunkčním ted často dělám rýži. Celý sáček a je lepší než z rýžovaru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
26.12.18 11:53

Já dostala pod stromeček rýžovar. Je to k něčemu? Moc si neumím představit v čem se liší od normálního hrnce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
26.12.18 11:57

Ja doporucuji pomaly hrnec. Ten 6.5 litrovy. Mam i mensi ale nedas do nej celou kachnu ci husu. Tri deti nemam ale opravdu hostim a tak jsem varit ve velkem. Pomaly hrnec je nejvetsi pomucka spolecne s kzchynskym mixerem, kterou pouzivam. Nahuzu do pomalace maso cibuki a zeleninu a za par hodin mam jidlo hotovo. Gulase a polivky..vsechno jedine tam a bez prace ci hlidani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
26.12.18 12:01

@murry můžu se zeptat, jak to funguje, třeba u toho guláše, když cibule musí být osmazena do určité barvy, paprika se přidává v určité fázi, atd. Neumím si to představit, ale pokud by to nějak fungovalo, takového pomocníka bych uvítala. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
26.12.18 12:14

Je lepší pomalý hrnec nebo Multicooker?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
26.12.18 12:15

@benel velký pomalý hrnec. Mám crockpot a ušetří spoustu času.
Jen musíš trošku změnit styl vaření, plánovat dopředu co budeš vařit. Takže nelze, že se ráno v sobotu vzbudíš a vymýšlíš, co budeš vařit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.12.18 13:26

Mam pekarnu na pecivo. Nepecu bezne pecivo s tim se nebudu zdrzovat, kdyz si muzu koupit dobre spaldove a zitne hotove. Kdyz potrebuji testo mi zamicha, uhnete mi ho. Nejcasteji na pizzu. I ta vanocka na 24. se delala krasne, kdyz mi to uhnetla.
Chtela bych multifunkcni mixer (az ta pekarna odejde), abych mela nahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
5.1.19 19:53
@ngauruhoe píše:
@murry můžu se zeptat, jak to funguje, třeba u toho guláše, když cibule musí být osmazena do určité barvy, paprika se přidává v určité fázi, atd. Neumím si to představit, ale pokud by to nějak fungovalo, takového pomocníka bych uvítala. Díky.

cibuli predsmazis a pak uz vsechno nahazes do hrnce a uvaris. Nakonci jsn zahustis. Nic nedelas zvlast :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22934
7.1.19 06:03

@benel inspiraci na recepty najdeš TADY :palec:
Jinak ja nedam dopustit na tlakovy hrnec, s nim je vse rychlovka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
7.1.19 06:34
@ngauruhoe píše:
@murry můžu se zeptat, jak to funguje, třeba u toho guláše, když cibule musí být osmazena do určité barvy, paprika se přidává v určité fázi, atd. Neumím si to představit, ale pokud by to nějak fungovalo, takového pomocníka bych uvítala. Díky.

Já vařím stylem, že ten pomalý hrnec používám jen na fázi dušení. Cibulku, maso, papriku atd.si orestuju večer zvlášť, pak to zaleju vývarem, přívedu k varu a přeleju do pomalého hrnce, kde se to přes noc dusi. Takže mám sice o 1 špinavý hrnec víc a musím té přípravě věnovat tak 10 minut, ale výhoda pomalého hrnce je, že nic nepřipálí, nemusí se to hlídat a chuť je pak super.
V pomalém. hrnci jeste dělám vývary a pomalu tažené maso v sádle.
Taky mám pekárnu: super na zadělání těsta, občas v ní peču toustový chleba a kokosovou buchtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí