Váš názor na chování učitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8151
25.9.14 11:37
@Anonymní píše:
Zdravím, před14dny jsem byla na rodičáku a byla jsem trochu zaražená z toho, co učitelka říkala. Na schúzi nás přislo 5, na což jsem zvykla, rodiče prostě nechodí. No a učitelka si začala stěžovat, že kluci ve třídě povídají nahlas v hodině, odmlouvají, smějí se ji do obličeje apod..Nedalo mi to a ptám se: Proč syn nedostal žadnou poznámku? Prý poznámky psát nemůže a můžu si pouze zavolat. Někteří zjistili, že dítě nedělá úkoly, má pětky, které se do žákovské nepíší. Syn se učí výborně, ale tak si říkám, že strašně zvlčel a s klukama dělají fakt voloviny, který by si absolutně neměl dovolit. Učitelka je mladá holčina, která začíná a kluci před ní nemají absolutně žádný respekt. Je mi to fakt líto, ale jak je možné, že učitel nemůže napsat rodičům, že dítě zlobí. Přece si rodiče nebudou volat každý den do školy…nebo ano? Vždyť ty děcka toho využívají. Zasloužili by si fakt zůstat po škole, ale to prý taky nejde…Kluci jsou doma hodní a ve šklole, jak diví. U jiných učitelů si to nedovolí, ale u této paní učitelky jsou na pár facek

u nás poznámky píší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
25.9.14 11:43
@Anonymní píše:
Zdravím, před14dny jsem byla na rodičáku a byla jsem trochu zaražená z toho, co učitelka říkala. Na schúzi nás přislo 5, na což jsem zvykla, rodiče prostě nechodí. No a učitelka si začala stěžovat, že kluci ve třídě povídají nahlas v hodině, odmlouvají, smějí se ji do obličeje apod..Nedalo mi to a ptám se: Proč syn nedostal žadnou poznámku? Prý poznámky psát nemůže a můžu si pouze zavolat. Někteří zjistili, že dítě nedělá úkoly, má pětky, které se do žákovské nepíší. Syn se učí výborně, ale tak si říkám, že strašně zvlčel a s klukama dělají fakt voloviny, který by si absolutně neměl dovolit. Učitelka je mladá holčina, která začíná a kluci před ní nemají absolutně žádný respekt. Je mi to fakt líto, ale jak je možné, že učitel nemůže napsat rodičům, že dítě zlobí. Přece si rodiče nebudou volat každý den do školy…nebo ano? Vždyť ty děcka toho využívají. Zasloužili by si fakt zůstat po škole, ale to prý taky nejde…Kluci jsou doma hodní a ve šklole, jak diví. U jiných učitelů si to nedovolí, ale u této paní učitelky jsou na pár facek

To mi přijde jako nesmysl.. Učitel má informovat rodiče o prospěchu a chování dítěte. Poslala bych email na sekretariát školy a zeptala se na to. Ne tak, aby z toho měla paní učitelka problém, ale spíš jako žádost, že chceš dostávat informace (ikdyž jsou nepříjemné) o svém dítěti a nemůžeš si tam denně volat a nejsi vědma, abys vycítila, že je dnes vhodný den, protože syn možná něco provedl.. Komunikace mezi učitelem a rodiči je v dnešní době naopak považována za jednu z nejdůležitějších věcí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
26.9.14 15:16

Nojo, učitelky jsou hrozný. A děti mají svatozář. Běž s tím rovnou na MŠMT ČR. Chládek to vyřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 18:58

Potřebovala bych vědět, jestli jsem jen přecitlivělá, nebo ještě někdo myslí, že je to přinejmenším zvláštní. Syn je ve druhé třídě a dostal novou učitelku. Dneska jsem byla ve škole s učitelkou řešit pomůcky a všimla jsem si nástěnky. Má tam jména všech dětí. Mě uhodilo do očí, že jména všech kluků měla v základním tvaru. Robert, Čestmír, Sebastian, Karel… Ale všechny holky měla ve zdrobnělinách - Ellinka, Sofinka, Hanička, Klárinka, Gábinka… Syna jsem se doma ptala a prý tak i děti oslovuje. Syna několikrát oslovila jménem a vždy jménem v základním tvaru. Ale sdělila mi, že syn sedí s Katuškou.
Upozorňuji, že si nepůjdu stěžovat a ani to nebudu nijak řešit, ale přijde mi to minimálně zvláštní.
Jsem přecitlivělá, nebo to je normální?

• Citovat
  • Upravit
33005
4.9.20 19:01

Divny to je, ale nenapadlo by me resit to na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.9.20 19:02
@Anonymní píše:
Potřebovala bych vědět, jestli jsem jen přecitlivělá, nebo ještě někdo myslí, že je to přinejmenším zvláštní. Syn je ve druhé třídě a dostal novou učitelku. Dneska jsem byla ve škole s učitelkou řešit pomůcky a všimla jsem si nástěnky. Má tam jména všech dětí. Mě uhodilo do očí, že jména všech kluků měla v základním tvaru. Robert, Čestmír, Sebastian, Karel… Ale všechny holky měla ve zdrobnělinách - Ellinka, Sofinka, Hanička, Klárinka, Gábinka… Syna jsem se doma ptala a prý tak i děti oslovuje. Syna několikrát oslovila jménem a vždy jménem v základním tvaru. Ale sdělila mi, že syn sedí s Katuškou.
Upozorňuji, že si nepůjdu stěžovat a ani to nebudu nijak řešit, ale přijde mi to minimálně zvláštní.

Bleah - to je strašně slizké (to že není schopná oslovovat děti tak jak se jmenují a musí jmeníčka zdrobňočukovat a ještě to nezvládinká u všech). Obávala bych se, že pančelka bude více či méně hysterická manipulantka.

Stěžovat si není na co, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 19:05

Třeba nemá ráda chlapy. :mrgreen: No pokud se k chlapcům nechová nějak hůř a nenadrzuje děvčatům, neřešila bych to.
Mě jednou tchýně poslala fotku notesu, kde měla vypsané jména a narozeniny všech členů rodiny. U přítelovo sestry měla jméno zdrobnělé a u přítele tak jak je v kalendáři, sestra je o 3 roky starší než přítel. :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
106620
4.9.20 19:06
@Anonymní píše:

Precitlivela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.20 19:08

@Svistice my to řešily dneska v kavárně s holkama a bylo to 50:50, komu to přišlo divné a normální. Nic víc za tím nehledej. Paní učitelka se mi jinak jeví jako moc fajn.
@Ou tak u těch sedmiletých dětí mi přijde normální, že jim bude říkat třeba Péťo, Honzo, Kubo, Klári, Gábi…

• Citovat
  • Upravit
mackA159
4.9.20 19:10

Mě to nijak nepřijde divný, a co bys jako chtěla řešit? Nebuď cita, pořiď si ještě holku… Ať ji může oslovovat zdrobnele :)

• Citovat
  • Upravit
2895
4.9.20 19:14

Tak napsat třeba Robertek :lol: :lol: Mne na tom nic zvláštního nepřijde, řešíš naprosté malichernosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.9.20 19:15

Nemam rada, kdyz se delaji rozdily u deti, at je to v rodine nebo ve skole.
Bud ma vsechny oslovovat v zakladnim tvaru nebo vsechny zdrobnele. Ale nedelat rozdil :nevim:.
Taky jsem si ve stredu u novych deti v druzine delala seznam, jak chteji oslovat, at nikomu neublizim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
4.9.20 19:16

Přijde mi to divný a podezirala bych ji, že se ke klukům bude chovat hůř, ale treba ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32193
4.9.20 19:34

Taky mi to nepřijde normální…buď všichni nebo nikdo…ano, vypadá to, že má raději holčičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106620
4.9.20 19:35
@Monchichik píše:
Taky mi to nepřijde normální…buď všichni nebo nikdo…ano, vypadá to, že má raději holčičky…

Kdo by neměl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati