Váš názor na situaci-partnerova dcera

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41428
21.3.24 12:48
@Housenkaromca píše: Více

Tak zas jde předpokládat, že to maminka řešila už před nějakou dobou a v čase, kdy má dceru u sebe ona. Asi ji nenapadlo, že to dcera zkusí na víkendového tatínka. Kdyby to tušila, tak by třeba zavolala, nebo mohl on zvednout telefon a domluvit se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
21.3.24 12:49

, @Keyllah To je možné, ale otec může mít jiný názor než matka. Proč by muselo být zrovna podle matky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41428
21.3.24 12:52

jako proč by to mělo být podle matky, která má dítko v péči, jedná se o čas, kdy je dítko u ní doma, a v ten moment to aktuálně řeší? :think: vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.3.24 12:52
@Keyllah píše: Více

Jenže vy jste manželé. V rozvedene rodině se prostě musíš smířit s tím, že ne všechno bude stejně a dát druhemu rodici jistou autonomii, nebo já tak alespoň vnímám. A pokud od druheho něco chci ( tedy aby senou tahnul za jeden provaz), tak to musím komunikovat ( Pepo, Marena má kluka. Chce u něj spát, me se to nelíbí, co ty na tozatim bych se chtěla dohodnout, že ne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.3.24 12:54

jako proč by to mělo být podle otce, ktery má dítko v v dobe styku, jedná se o čas, kdy je dítko u nej doma, a v ten moment to aktuálně řeší? vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.3.24 12:56

Ano, přesně tak to vidím. Pokud chci spolecny postup a nekomunikuje to, tak je to má chyba, nikoli druhé osoby, se kterou jsem ten společný postup vůbec neprobrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
21.3.24 12:57

@Keyllah Ne, proč by to mělo být podle matky, když má dítě zrovna v péči otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41428
21.3.24 12:58
@Lama Lama píše: Více

opravdu nevidíš ten rozdíl? v situaci, kdy to už dřív jeden rodič zakázal nebo povolil? tak pak asi nemá cenu to dál vysvětlovat, nepochopíme se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41428
21.3.24 13:00
:mrgreen: to asi fakt nemá cenu, asi to neznám z domu. U nás když jeden rozhodne a to i bez vědomí toho druhého, tak to ten druhý naschvál nerozhodne jinak, protože zrovna může a je rodič a má být tedy po jeho. Toho druhého rodiče spíš než nějaká „práva“ zajímá, proč ten první takto rozhodl, jaký k tomu měl důvod a vzájemně se ve výchově podporujeme. Ale jak říkám, nějaké přetahování o to, kdo má moc rozhodnout a naschvály neznám…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
21.3.24 13:01

@Keyllah Holt i druhý rodič je svéprávná osoba a může mít na věc svůj názor. Bylo by fajn, kdyby se shodli nebo spolu víc komunikovali, nestalo se pravděpodobně ani z jedné strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1239
21.3.24 13:05

@Keyllah No neumějí se dohodnout. Ale zajímá někoho názor té dcery? Třeba zrovna zajímá víc otce než matku. Proč to vlastně dceři nechce dovolit? I to by měla s otcem komunikovat a ne zakázat protože to ONA CHCE.
Já jako matka dvou dospělých a jednoho puberťáka tohle nechápu. Jaký důvod přesně ta matka má a jestli je racionální. Zrovna tak to může být prosazování moci z její strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17307
21.3.24 13:19

Já tedy za sebe musím napsat, že bych názory druhého rodiče bral v potaz až na posledním místě. Hlavní by bylo, zda s tím já souhlasím a nemám s přespáním problém, zda znám toho přítele, co vše o něm vím, zda vím, kde přesně se po celou dobu budou nacházet a taky třeba zda se nedomluvím s jeho rodiči, aby mi na dcerku dali pozor. Pokud budu mít všechny informace a budu vnitřně přesvědčený, že jsem pro její bezpečnost udělal vše, tak pak se budu teprve zabývat tím, co na to druhý rodič. Pokud druhý rodič žádné informace nemá a zakazuje všechno jen z principu, asi bych šel proti jeho „rozhodnutí“ a povolil to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.3.24 13:20

Pokud druhý rodič něco nedovolil ve svém case a nekomunikoval to se mnou, tak to vyhodnotit tak, že to nedovolil ve svém case a pokud to se mnou neměl potřebu komunikovat, nechava ciste jen na mem rozhodnuti, jak s danou situaci naložím já. Pokud to komunikujeme, můžeme se dohodnout. Pokud nekomunikuje, nemám vesteckou kvůli, sorry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41428
21.3.24 13:22
@Lama Lama píše: Více

jak nemáš věšteckou kouli? :think: ten otec ví, že to matka zakázala, ne? ale chápu, jeho důvody ho nezajímají, ok, a jede se dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
21.3.24 13:22
@zoidberg píše: Více

Výstižně shrnuto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...