Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Nnikkolla píše: Více
Nevím proč, ale vzpomněla jsem si ted na ten příběh, jak holka asi v devítce, tvrdila, že přespí u kámošky, chtěla spát u nějakého kluka s tím se snad pohádala, vlezla do bytu k třem klukům a ten jeden jí vyhodil z okna, šlapal jí na hlavu a pak jí udusil. Hlavu nikdy nenašli. Rozhodně, pokud bych holku v tomhle věku někam pouštěla, tak bych musela být dohodnutá s jeho rodiči a ještě telefonicky kontrolovala. V patnácti má máma za ní ještě pořád zodpovědnost. Vím, že ty s tím nic neuděláš, ale nedělá dobře, ten tvůj. Vůbec, když ví, že s tím má máma problém.
@Temnástranasíly píše: Více
Je rozdil nezabranit a neumoznit.
Rodic neni povinnen hned patnactiletym povlekat postel, protoze spolu cvilku chodi.
Jansi zase pamatuji tad diskuzi, jak za holkou vlezl na zachodech v restauraci nasilnik.
Po svete chodi vselijaka verbez.
@Buba mara píše: Více
Jakože, když zakáže přespávačku, tak k tomu dojít nemůže? Jsou opravdu lepší možnosti, včetně osvěty. Mám dvě už dospělé dcery a nikdy jsem jim přespávat u svého kluka nezakázala, ale vždy jsme si o tom všem důkladně popovídali.
Co se týká sexu, tak to fakt není záležitost nějakého přespání. To by nemohla ani ke kamarádce, vlastně nikam.
A když přespávají u nás nebo u druhých rodičů, tak jsou alespoň trochu pod dohledem.
@PaníBovaryová píše: Více
Tak syn mi řekl, že doma, kde jsme my hned za zdí, by ho něco takového ani nenapadlo ![]()
@Housenkaromca píše: Více
Jako..a co ja s tim?
Proc se mi tady porad obhajujes?
@boball píše: Více
Sice hrozné, ale kolik se stalo takových případů, jeden za posledních 20 let? To tvoje děti nikde nepřespávají u kamarádů? Já, ale ani rodiče kamarádů nic neověřujeme, asi by koukali jako na blázna, kdybych tohle dělala. U nás chodí patnáctiletí do tanečních, ty jsou v pátek, takže se vždy u někoho přespává, bylo to běžné, jak u syna, tak u dcer.
@PaníBovaryová píše: Více
Já se obhajuju? To ty pořád píšeš o přípravě sexu dětem. Napadlo tě, že třeba o sex vůbec nejde? Ty jsi měla potřebu sexovat v patnácti?
@Temnástranasíly píše: Více
Některé zdejší uživatelky si myslí, že sex se dá provozovat jen v posteli, holt to jinak neznají.
Já jsem před 17 lety v 15 běžně sexovala, nikdo se mnou doma o sexu extra nemluvil, jen mi táta řekl, že by bylo fajn, kdyby nebyl hned děda. Brala jsem prášky, nikdy se nic nestalo, dávala jsem si pozor. Nenechávali mě do 17 spát nikde jinde než doma nebo u kámošky, samozřejmě jsem to někdy porušila. Normálně jsme sexovali odpoledne, když jsme byli spolu, i u našich. Nevím jestli to věděli, každopádně nějakej zákaz přespání toto neznemožnil. Podotýkám že je mi 32 a jsem bezdětná. Záleží v čem dítě vyrůstá a jestli vidí nějakou budoucnost. Já jí měla, studovala jsem poměrně těžkou střední, naši mě nechávali bejt, dokud všechno šlapalo.
@Azeretereza No právě, lepší je s dětmi na rovinu mluvit, probrat téma chráněného styku, antikoncepce, raději tak, než dělat, že sex neexistuje. Protože, kdo chce, ten si to zařídí. Mimochodem mě máma měla v 17 a hlídaná byla dost, poučená vůbec, to bylo tabu. A stačil výlet s mým tátou (tomu bylo 18) někam do přírody jedno víkendové odpoledne. Žádná přespávačka nebyla.
To máš pravdu. Dřív to asi bylo víc tabu. U nás se to hodně probíralo ve škole. Můj táta měl první dítě v 17. Proto nás holky celkem hlídal, ale že by to s náma někdy naši probírali to ne. Spoléhali na školu, knížky a tak. Na druhou stranu, tabu to u nás nebylo, ale já se neptala.
@boball píše: Více
Mimo téma, ale našli jen kus nohy, jinak nic. Není potvrzený, že by jí nějak rozčtvrtili. Hodili jí do kontejneru před domem, popeláři svezli odpad a mrtvolu kuka vůz rozdrtil. Našli ten kus nohy, ze kterýho vyčetli, že ta holka vypadla z okna. No a on jim pak řekl zbytek. Jen pro upřesnění.