Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já už bych to řešila tedy určitě s jinou doktorkou, minimálně s boláky na kožní a není problém se objednat na kardiologii, abyste měla klid, dcerka je určitě ok. Musíte mít žádanku, ale tu by vám mudra měla napsat. Také bych jí nechala udělat krevní obraz, když se necítí dobře. Může být např. chudokrevná. Nečekala bych už na nic.
Jinak když přijdeme s kašlem, tak vždycky naše doktorka koukne do krku, do uší, malou poslechne. Pokud není nic na průduškách a nemá teploty, tak doporučí sirup, masáže, inhalátor. Pokud jsou teploty udělá pro jistotu ještě crp, jestli není vysoké (byly by potřeba atb).
No právě, že mi už taky došla trpělivost. Na kožní jsem si JÁ vysloveně vydupala žádanku a jsme už objednaní. A co se toho srdce týče mi DR řekla, že to nemám řešit, že tam nic neslyší
Že určitě běhala a srdíčko ji tlouklo a to malou vyděsilo. Ale ona si klidně u oběda, když je V KLIDU položí hlavu na stůl a vyčerpaně řekne, že je jí špatně a že jí bolí srdce.
jitulda83 píše:
Jinak když přijdeme s kašlem, tak vždycky naše doktorka koukne do krku, do uší, malou poslechne. Pokud není nic na průduškách a nemá teploty, tak doporučí sirup, masáže, inhalátor. Pokud jsou teploty udělá pro jistotu ještě crp, jestli není vysoké (byly by potřeba atb).
Co je to CRP?
Ahojky,
CRP se dělá z kapky krve v ordinaci a indikuje zda je v těle zánět nebo nee.
Určitě bych změnila dětskou dr.!!!!!! A to co nejdříve. My měnili ve 2 letech - díky kvantu atb. malému zlikvidovala imunitu a nepoznala u něj astma.
Na změnu lékaře máš nárok, tak to pořeš co nejdříve - zeptej se kamarádek, kdo má jakou dětskou dr., jak je s ní spokojen a jaké má zkušenosti.
Přeji, at se malá brzy zcela uzdraví a je zase veselé a štastné dítko!!!! ![]()
Tak naše bývalá doktorka byla dobrá jen v případě, že dětem nic nebylo. Jakmile onemocněly, tak jim mrkla do krku, řekla, že to je jen nachlazení, dostaly paralen, sirup na odkašlávání a tím to haslo
. Takhle jsme to vždycky tahaly 14 dní a ve finále dostaly antibiotika (zbytečně pozdě
). Teď máme super doktorku, zkontroluje od hlavy k patě, udělá CRP, zkoukne nosánek, uši, krk, poslechne,… Když se jí něco nelíbí, brnkne do nemocnice, pošle nás na vyšetření, ať má jistotu, že je vše OK.
Občas je to sice opruz, ale jsem ráda, že je pečlivá, protože zůstat u staré doktorky, tak by mi syn poslední nemoc snad nepřežil
(Měl 10 dní horečky přes 40 stupňů a ona mi tvrdila, že to je jen nachlazení a že ho z toho mám nechat vyspat
). Nová dr. udělala všechna vyšetření, co nezvládla ona, to pořešila s nemocnicí a syn je díky ní v pořádku. Ale nikdy v životě jsem se o něj tolik nebála, protože fakt vypadal úplně mrtvolně, strašně zhubnul, neudržel se na nohou… Ufff… Ještě, že už je to za námi.
Jsem ráda, že jsem doktorku změnila ![]()
Jinak bych asi trvala na celkovém vyšetření.
Naše MUDr. poslechne, podívá se do krku,uší,nosánku.Klade otázky typu:teplota, kašel, rýma, bolesti.Kontrola dá se říci celého těla včetně bříška.Dle toho vystaví recept na sirup,nebo posílá dál k jiným MUDr.Určitě máme po nemoci kontroly, nebo se máme vždy ozvat kdyby se to nelepšilo.
Určitě změň , pokud je tak laxní. ![]()
Příspěvek upraven 07.03.11 v 10:11
Díky už jsem si to našla sama
Tak tohle nám nikdy nedělala! Určitě tuto „mudru“ změním ![]()
A ještě jedna otázka. Můžu si zažádat o „celkové“ vyšetření? Co může obsahovat? Protože já opravdu cítím, že se s malou něco děje ![]()
už bych byla pryč.
![]()
V dnešní době je už normální že doktor s rodiči diskutuje bere v potaz jejich pocity a dojmy. Ty jsi máma a své dítě znáš. Na podzim jsem dva měsíce řešila kašel dcery, který se neustále vracel. Byly jsme v ordinaci téměř každý týden, doktorka vždy byla pečlivá, vždy důkladně poslechla, probraly jsme co měla za sirupy a neměla. Podotýkám že za celou dobu na průduškách nic nebylo. Nikdy neřekla, něco si kupte v lékárně. Nakonec zabral jí předepsaný sirup na alergii který se bere dlouhodobě. Alergie to asi nebyla ale zabral.
Jinak je naše dr. ochotná, příjemná, dá na moje pocity a názory nebo je aspoň vezmne v potaz. Bohužel mám tuto zkušenost spíše s mladšími doktory. Takže za mě - utíkej pryč dokud je čas a řeš to s jinou dětskou doktorkou.
![]()
Tak nevím co přesně celkové vyšetření obsahuje,ale trvala bych na odběru moči, krve a u Vás ještě bych žádala o interní vyšetření a to hlavně poslech srdce.Teď mi úplně vypadlo jak se tomu říká. ![]()
My jsme byli v malýho cca 9 nebo 10 měsících u dr, měl horečku kolem 39… Zkoukla mu tehdy krk, poslechla, zkontrolovala uzliny, změřila malýmu teplotu ještě v ordinaci… Pak nám dala pytlík na odebrání moči a poslala nás na polykliniku, aby nám tam hned udělali rozbor moči a odběr krve, dělali to CRP a ještě nějaký další vyšetření…
Malýmu tehdy nic nenašli, byl asi jen přetaženej, ale stejně mě to docela uklidnilo, i když ten odběr krve byl mazec…
Pokud by to ale doktorka neřešila, asi bych od ní utíkala mílovými kroky…
Moje pocity…to je pro naši dr něco k zasmání
Když ji něco řeknu tak se jen pousměje
Ale já snad znám malou nejlíp, ne? Mám takový pocit, že mě bere jako hlupačku, měla jsem malou brzy, v 18ti a mám pocit, že jsem pro ni tím pádem blbka…Stačilo mi, když jsem ji hlásila změnu příjmení jak posměšně pronesla:„hmmm to se dalo čekat“ Fakt ponižující ![]()
Zdravím všechny maminky. Byly by jste tak hodné a napsali mi jak probíhá vyšetření u vaši doktorky když tak přijdete s nemocným dítkem? Co kontroluje? Jak kontroluje? Co doporučí? Atd…
Jde o to: Moje 6ti letá dceruška kašle už snad 2 měsíce(měsíc určitě) 3× jsme byli u dr, ta se malé koukla do krku, zkontrolovala uzliny, poslechla dech a POKAŽDÉ řekne(kdykoli i předtím, ne jen teď) „NIC TAM NEVIDÍM, KUPTE SI NĚCO V LÉKÁRNĚ“ Že má malá uzliny jak třešně poznám i já-laik. Navíc se mi-nevím jak to popsat-prostě se mi holka „nelíbí“ tak celkově. Udělaly se jí na tváři boláky, teď už se jí udělaly i na těle. Odřela si nožku když spadla a to bolínko se taky nějak „divně“ hojí. Je taková pohublá, jí míň než normálně. I psychicky je „divná“, často pláče… Pořád jí bolí hlava, říká že ji je špatně… Ztěžuje si, že ji bolí srdce-to jsem říkala té DR a ona říkala dcerce: „máš starosti, viď?“ a nijak to neřešila
Je toho dost…
Tak mě zajímá jak by tohle řešila vaše dr.
Určitě tuto DR změním