Vaše bydlení? Byt vs. dům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
24.4.16 13:45
@Kelsey píše:
Ty se psala o těch borůvkách.
Otec koupil kanadské měli v lidlu v akci nedávno.
Zasadil je a listy fialovi, to asi premrzlo, že?
Koupil je aj nám, teprv si je povezeme dom.

Hele nevím, mě tedy listy nepromrzly a ničím jsem je nezakrývala. Ale mám ze zahradnictví, v Lidlu jsme je přehlédla. No někdo si na keře z Lidlu stěžuje, já od nich mám psí víno a angrešt a dobrý :think: Jinak kanadská a Kamčatská borůvka je botanicky velký rozdíl. kanadská je klasika, opravdová borůvka, ta co se běžně prodává. Kamčatská je v podstatě odrůda zimolezu, a plodí už v květnu. Tak ji chci zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.4.16 15:28

@pe-terka
Zkusím se na tu kamcatskou zeptat ve Strážnici. V týdnu se tam chceme stavit pro stromek třešně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
25.4.16 02:11

Ja bydlim v pronajatem byte 2+kk. Ja a muj trielty syn. Svou garsonku jsem prodala, uz se tam nedalo zit, potrebovala jsem alespon jednu mistnost navic, kde by syn mohl vecer v klidu, ve tme a tichu spat a ja si povecerech mohla svitit, pustit radio, telku, uvarit caj a nebudit ho. S bydlenim nejsem spokojena. Nejsem bytovy typ. Vyrustala jsem v dome se zahradou, v byte trpim. Ale z nedostatku financi vim, ze si dum nikdy nebudu moci poridit a hypotekou dosahnu opet na nejake dva plus kacko. Chybi mi zahrada. Praci kolem baraku neberu jako praci, ale zpusob relaxu, oddech. Sekani travy, natirani plotu, sazeni kytek, zeleniny, hrabani snehu…pro me to neni otravna prace, ale opravdu relax. Ziju v mensim meste v bytovce po lampasacich. Vedle jsou kuraci, steny jsou popraskane a vzdy, kdyz se v pokoji zavrou a čaděj, prostupuje to i k nam do obyvaku. Ja jsem zkratka holka z vesnice, v mem soucasnem bydleni jsem nestastna, ale nemam penize na to, poridit si domek se zahradou. Mym dalsim bydlenim bude opet byt. Zadluzim se do konce zivota a stejne si neporidim to, co bych chtela a kde se citila dobre. Takze tolik muj prispevek do ankety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
25.4.16 07:05

@softee A co zkusit hledat třeba podnájem v domečku u starších lidí? Dát si inzerát, že jsi maminka s dítětem a pomáhala bys jim se zahrádkou (a ráda). Možná by se něco našlo, hodně starších lidí bydlí ve větším domě a nezvládají se o to starat( a rádi si přivydělají). Za zkoušku to stojí, neházej flintu do žita, i když vím, že je to těžké ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
25.4.16 07:49
@Nickyx píše:
@softee A co zkusit hledat třeba podnájem v domečku u starších lidí? Dát si inzerát, že jsi maminka s dítětem a pomáhala bys jim se zahrádkou (a ráda). Možná by se něco našlo, hodně starších lidí bydlí ve větším domě a nezvládají se o to starat( a rádi si přivydělají). Za zkoušku to stojí, neházej flintu do žita, i když vím, že je to těžké ;)

Jo, já znám jedno takovéhle fungující spolubydlení. Maminka s dítětem u starší paní v domku, platí nájem jen 2000 + energie, ale stará se o nákupy a o zahradu (tam platí pravidlo, že úroda se dělí napůl, takže třeba očeše dva koše třešní, jeden dá té paní a druhý si nechá - často jí ta paní nechá všechno, že zrovna neví, co s tím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
25.4.16 11:41
@Nickyx píše:
@softee A co zkusit hledat třeba podnájem v domečku u starších lidí? Dát si inzerát, že jsi maminka s dítětem a pomáhala bys jim se zahrádkou (a ráda). Možná by se něco našlo, hodně starších lidí bydlí ve větším domě a nezvládají se o to starat( a rádi si přivydělají). Za zkoušku to stojí, neházej flintu do žita, i když vím, že je to těžké ;)

taky myslím, že je to dobrý nápad ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.16 11:47

Mame byt 100m 3+1 v centru Prahy. Jsme 3 a staci nad hlavu. Vetsi bych nechtela i kvuli uklidu.. Na dum v Praze bychom nemeli a dojizdet 30-40 km a byt zelena vdova taky ne..po zahrade netouzime. Vedle baraku mame krasne velke parky a dostupnost do centra za 5-10 min je taky super. prosim zachovat anonymitu

• Citovat
  • Upravit
52
2.5.16 17:38

Tak já bydlela s rodiči ve velkém domě, potom rozvod rodiču, šli jsme do bytu( přes 100 m), pak znova do baráku ( jiného :-) ) s přítelem jsme byli v praze na bytě( 54 m), ted jsme ve vlastním baráčku. Můžu tedy říct, že mam zkušenosti s obojím a už jen barák. Soukromí, větší pohodlí,… Samozřejmě zahrada, takže práce na ní je víc než ta pohoda na ní, ale vyplatí se to. Dále úklid baráku je časově náročnější než uklidit byt. Ale prostě to za to stojí a jedině barák! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
622
10.8.16 13:41

Byclime v baráku novostavba 4kk a mame jeste byt 2kk v Praze. Do budoucna chceme přesídlit do Prahy do většího bytu a na dum jezdit jako na chalupu. Město mi chybí, vesnice fakt jen jako na chalupu, neni to tu pro zivot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
12.8.16 18:57

Velky cihlovy byt 3+1 ve starsi zastavbe, 2 balkony, krbova kamna a 13m2 sklep. Velka spokojenost - pestuji na balkone a staram se o zahon pred domem, takze takhle uspokojim svoje pestitelske pudy. Pochazim z domu, ale zahrada mi zatim nechybi - malo casu a i kdyz jsme s detmi na zahrade u babicky, stejne decka prchaji ven a na zahrade s vyjimkou bazenu je to nebavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
12.8.16 18:57

Velky cihlovy byt 3+1 ve starsi zastavbe, 2 balkony, krbova kamna a 13m2 sklep. Velka spokojenost - pestuji na balkone a staram se o zahon pred domem, takze takhle uspokojim svoje pestitelske pudy. Pochazim z domu, ale zahrada mi zatim nechybi - malo casu a i kdyz jsme s detmi na zahrade u babicky, stejne decka prchaji ven a na zahrade s vyjimkou bazenu je to nebavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.2.21 23:58

@lauraka

Čtu diskuzi a musím se smát. Lauraka zní z příspěvků bohužel jako ukázkový typ traumatizovaného dítěte, které v dětství hodně strádalo a je teď rádo, že se dorvalo (Asi hlavně teda přes chlapa, kterej má jazyk na vestě, aby poplatil hypotéku) k baráku. :mrgreen:

A její mozeček není schopen zpracovat, že když ona má nějaké trauma z dětství a jak sama psala „noční můry“ z bytu, tak to tak ne každý další má. Naši mají dům, jelikož jsem jedináček, hádejte, kdo se o to jednou bude muset starat. To samé chata. Už jsem celá žhavá na to si kupovat další zbytečnou nemovitost, jen aby si nějaká chudinka z emimina neřekla, že nemám na dům. :lol: Zlatý byt, žádné starosti, rychle uklizeno, v centru města, kde si pěšky dojdu kam potřebuju…nemusím dětem dělat řidiče, jak je tomu někde na vesnici v baráku. Nemusím víkendy obětovat úklidu velké plochy nebo sekání zahrady. Pokud to někdo dělá rád, prosím, neberu mu to. Mě okopávat záhonky fakt nikdy nebavilo a traumata z dětství jako lauraka si díkybohu léčit nemusím. :mavam:

anonym, kvůli majetku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
9.2.21 00:12
@Anonymní píše:
@lauraka

Čtu diskuzi a musím se smát. Lauraka zní z příspěvků bohužel jako ukázkový typ traumatizovaného dítěte, které v dětství hodně strádalo a je teď rádo, že se dorvalo (Asi hlavně teda přes chlapa, kterej má jazyk na vestě, aby poplatil hypotéku) k baráku. :mrgreen:

A její mozeček není schopen zpracovat, že když ona má nějaké trauma z dětství a jak sama psala „noční můry“ z bytu, tak to tak ne každý další má. Naši mají dům, jelikož jsem jedináček, hádejte, kdo se o to jednou bude muset starat. To samé chata. Už jsem celá žhavá na to si kupovat další zbytečnou nemovitost, jen aby si nějaká chudinka z emimina neřekla, že nemám na dům. :lol: Zlatý byt, žádné starosti, rychle uklizeno, v centru města, kde si pěšky dojdu kam potřebuju…nemusím dětem dělat řidiče, jak je tomu někde na vesnici v baráku. Nemusím víkendy obětovat úklidu velké plochy nebo sekání zahrady. Pokud to někdo dělá rád, prosím, neberu mu to. Mě okopávat záhonky fakt nikdy nebavilo a traumata z dětství jako lauraka si díkybohu léčit nemusím. :mavam:

anonym, kvůli majetku

No tak jeste, ze sis dala hrdinne anonym, celkem by me zajimalo proc tvuj mozecek zas neni schopen pobrat, ze neni uplne treba reagovat na ctyri roky starou diskuzi, zvlast, kdyz objekt tveho zajmu nebyl online od roku 2017 :palec: Jo a na urazeni kohokoliv anonym neslouží brouku :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.21 00:15

@Villanelle

narazila jsem na tuhle diskuzi náhodou a nedalo mi to :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
9.2.21 06:48
@Villanelle píše:
No tak jeste, ze sis dala hrdinne anonym, celkem by me zajimalo proc tvuj mozecek zas neni schopen pobrat, ze neni uplne treba reagovat na ctyri roky starou diskuzi, zvlast, kdyz objekt tveho zajmu nebyl online od roku 2017 :palec: Jo a na urazeni kohokoliv anonym neslouží brouku :*

Je arogantni a drza. To je na zruseni anonymity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí