Ve 4 letech nemluví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15413
13.3.25 09:05

@PinkiePieCutie a cvičíš s ním ta logo cvičení denně? Já chodila s oběma dětmi tedy „jen“ kvůli r a ř a pomohlo to poměrně rychle. Ta cvičení mi přišla naprosto super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
13.3.25 09:06
@Eva2610 píše: Více

Moje ale taky nemluvilo a ted mluvi.

Ja zase vim, proc cekat, dokud nezacne mluvit samo. Protoze pokud mozek na to neni pripraveny, tak stejne mluvit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
13.3.25 09:07
@Adaneli píše: Více

ano, musi se cvicit denne. Vysledek se zatim nedostavil zadny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
13.3.25 09:07
@PinkiePieCutie píše: Více

Jenže je trošku problém, pokud bude mozek připravený až v době, kdy bude dítě už muset být ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
13.3.25 09:09

Ono jde taky o vadu a o přístup. Nějaké cvičení písmen u dítěte, co není schopne složit větu je k ničemu. Já třeba věděla, že je něco už ve 2 letech a měla jsem pravdu. Ale čekat do 5 by mě opravdu nenapadlo, to je před školou dost pozdě. Ono než se někam dostaneš a vyšetření neni za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
13.3.25 09:10
@Cullenova píše: Více

ano, presne to je ten problem. Jenze si osobne myslim, ze cvicenim se to neuspisi. Samozrejme ti logopedie rekne, ze mas prijit driv, protoze to je v jejich zajmu, aby jim tam deti chodily.

Ze pod carou to je trapeni ditete a rodice necim, na co neni dite pripravene, je vec druha.

Jak rikam, nemam pocit, ze ty cviceni jsou prinosna. Ale poctive cvicime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.25 09:13

Na logopedii takhle brzy řeší hlavně porozumění. Pokud rozumí a jen nemluví, je to rozdil proti nerozumí a nemluví.
Nemusí se tam chodit jednou týdně a doma cvičit, je to vyšetření stavu.

• Citovat
  • Upravit
2272
13.3.25 09:13

@pikola ja to taky tusila uz na 2 letech, ze neco asi spatne je. A taky jsem mela pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
13.3.25 09:16

Nám dala pediatrička žádanku až ve 3 letech, dřív mi tvrdila, že je čas - kluci mluví později, do toho bilingvní výchova. S tímhle ale nesouhlasím, syn říká jen ham, au, mama a to je fakt málo. Nikdo nás nikam netlačil, šli jsme z vlastní iniciativy. Po nasazení rybího oleje je znát, že se syn lépe soustředí, chce mluvit, ale nejde mu to. Bude to u nás běh na dlouhou trať, v dubnu začínáme neurologické terapie, ale důležité pro nás je, aby mluvil a šel do klasické školy, byť s asistentkou. Začíná si uvědomovat, že je “jiný”, straní se dětem, párkrát se mi doma i rozplakal, protože jsem nedokázala pochopit, co chce… tohle je pro mě víc než jen domněnka, že se rozmluví sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
13.3.25 09:17

Já myslím že logopedi mají práce dost když jsou tak dlouhé čekací lhůty. Určitě si nenechávají děti jenom aby měli „zákazníky“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
13.3.25 09:18
@Yasmina21 píše: Více

Než Equazen doporučuji Möller’s. Cenově cca stejný, ale výsledky lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
13.3.25 09:20

U nas rybi olej nepomohl. Skoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
13.3.25 09:27

Záleží taky na značce. Každý doktor ti hned doporučuje Equazen, přitom ten má nejmenší množství DHA při srovnání s jinými. Super je Neurotreska, to je prý sázka na jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35762
13.3.25 09:28
@Cullenova píše: Více

Náš bere už přes rok a jako nevidim nějaký nevidany pokrok :nevim: vyvíjí se normálně podle mě jak to jde, ale to člověk nepozná, jak by to bylo bez. Myslím, že se tím nedá nic pokazit, ale zázrak na počkání to taky není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
13.3.25 09:44
@pikola píše: Více

Pokud po 3. měsících nevidíš výsledky, je fajn změnit značku. Prý by měl dopomoci k tomu, aby bylo dítě víc zklidněné a koncentrované. U nás to jde po měsíci braní fakt poznat. I babičky si toho všimly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí