Večerní spánek - kde dělám chybu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.11.16 08:29

Všem moc děkuji, koupání jsme zkoušeli i dříve i později a vždy to dopadne stejně. S prvním synem problém nebyl. Ten se vykoupal, najedl a byl tuhej a spal celou noc, vzbudil se max jednou, ale tenhle prdloka prostě ne a ne spát. Jak se říká, každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.16 08:35

@bibie jsme tu pořád sama takže to asi není o klidu. Společné spaní jsem taky zkoušela, ale malej se budil stejně a možná i ještě víc. A já byla ještě víc nevyspalá. @Cuddy Ráno ho nebudím, vždy ho dám v polospánku do kočáru aby zase nebrecel celou cestu a jdem se starším synem do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
20.11.16 08:46

@jennifer.r.g zkusit k tomu zavinuti bily sum. My sumeli od 2-13m. Celou noc nam jela nahravka s vysavacem :mrgreen: Sice pakarna, ale clovek si zvykne a aspon se vyspi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.16 08:48

@Adelka951 moc děkuji, společné spaní nám nezabírá, možná ho budím já, když se pohnu a tak :nevim: Ale dopoledne když usne tak spinká v naší posteli. To nepotřebuje ani uspávat, chvilku povídá, kouká do okna a spí. Odpoledne už sám neusne, musí být v houpačce no a večer je to uspávání nejhorší :,( a mezi tim je protivnej a nevydrzi dlouho vzhuru, po pul hodine uz zacne byt protivnej a unavenej a zase prijde ta jeho petiminutovka. Nejspis je budu muset odbourat a nechat to max. unavit aby pak spinkal dyl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
20.11.16 08:48

Nám strašně pomohlo zavinovaní na pevno a spánek přes den každé dvě hodiny. Rada od babičky, která byla k nezaplacení. Vždycky říkala, že takové malé miminko musi spát skoro pořád. Usinal mi tedy co dvě hodiny. Někdy na 45minut, někdy na 20, někdy i na hodinu. Ale vyspal se a dvě hodiny byl zase vzhůru a hráli jsme si. Za pár dní měl režim takový, že asi od těch dvou měsíců chodí večer spát v sedm pravidelně. Už je mu 15mesicu a bez problémů. Zavinovat jsme přestali v osmi měsících, pár dni si zvykal, ale režim si drží..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.16 08:50

@bberanka děkuji,když je v klidu tak to asi vnímá, ale jakmile řve tak můžu pouštět co chci a nic. Hrálo vám to celou noc a spinkal(a)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.16 08:54

@Deňulec děkuji, malej bez zavinutí taky nespi. Pořád bojuje s ručičkama u obličeje a taky když už usne tak má ze spaní ten,,reflex" takže ruce lítaj. Takže zavinuju pořád, když jde spinkat. No a nastavit režim se mi nějak nedaří. Spinká po minutách a dlouho bez toho nevydrží. Jen večer vydrží jak naschvál i několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
20.11.16 08:57
@jennifer.r.g píše:
@Adelka951 moc děkuji, společné spaní nám nezabírá, možná ho budím já, když se pohnu a tak :nevim: Ale dopoledne když usne tak spinká v naší posteli. To nepotřebuje ani uspávat, chvilku povídá, kouká do okna a spí. Odpoledne už sám neusne, musí být v houpačce no a večer je to uspávání nejhorší :,( a mezi tim je protivnej a nevydrzi dlouho vzhuru, po pul hodine uz zacne byt protivnej a unavenej a zase prijde ta jeho petiminutovka. Nejspis je budu muset odbourat a nechat to max. unavit aby pak spinkal dyl :nevim:

Ty desetiminutovky bych neodbouravala, ony i ty jsou dulezite, take v nich jedeme. Jen bych si zkusila zapisovat ten cas, treba z toho neco vykoukas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.16 09:02

@Cuddy dobře, zkusím to. Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
20.11.16 09:49

@jennifer.r.g

Je to boj. A já si dost živě pamatuju, jak se maminky v poradně u dr. chvástaly, jak jim děti spí celou noc nebo jak už mají režim apod. A já šla do mdlob… :zed: Je to miminko a ne stroj. Chce to vytrvalost. Podle mě, má jen přehozený režim. Když ho dopoledne zkusis nenechat spát, myslíš, že za pár dní se prostě nenaučí, že v noci se spinká a přes den ne?! Abych Tě uklidnila, tak náš syn sice chodí spát každý večer v sedm a vstává kolem šesté, ale za to se minimálně třikrát v noci vzbudí. Na mléko, dudlík, pritulit se. Takže já jsem celou noc v kuse spánek za posledních 15mesicu zažila tak dvakrát. Ale už jsem si zvykla. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
20.11.16 09:58
@jennifer.r.g píše:
@Cuddy dobře, zkusím to. Děkuji ;)

Pis si, v kolik zacinas ukladat a v kolik skutecne usne, jak dlouho spi, pripadne vztah ke kojeni. A mne pomaha mit jedet pevny bod rezimu, kterym spankovou/nespankovou anarchii srovnam. Napr. pri unave vyjedu s kocarke, jedno, zda v 10,45 nebo 11, 15, ale ve 12 hod koncim s jizdou, cimz se mrne budi a vim, ze od ted vydrzi dany cas do dalsiho spanku. Ale neboj, stejne stare mimco, podobne problemy. Pry bude lepe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.16 10:07

@Cuddy a jak často dáváš teda přes den spinkat? Koupeš každý večer? A v noci kojíš často? Promin, jen se snažím najít co by nám možná vyhovovalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.16 10:21

@Deňulec nevadí mi v noci vstávat, když to teda neni 10krát. Jen mi jde o to, že malinkej je pritivnej a málo spinká a tim pádem ani já nic nemůžu doma udělat. Jo jo to znám, taky jdu do mdlob. Všichni kolem mě mají skoro stejně staré děti a už od prvního měsíce spinkají celoi noc. A mě nespí ani přes den a ani v noci :zed: Dopoledne mi spinka hezky, ale pak už ne. Dneska jsem ho zkusila vzbudit v pul 8 rano. Před devátou už koukal do okna a kolem devátý usnul na posteli, bez zavinuti, uspavani a pod. Tak jsem ho zavinula a spinkal az do ted. Tak uvidime jak bude dnešek pokračovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
20.11.16 10:24

@bberanka Vím, že je to mimo tuhle diskusi, ale díky :D Náš malej má 10m., taky šumíme cca od dvou a myslela jsem, že sem divná, když ještě pořád, ale je fakt, že mu to pomáhá spinkat, na noc to teda vypínám, ale to pak spí u prsa ;)
@jennifer.r.g Jo a zakladatelko, zkoušela jsi ten šátek doma nebo i venku? Mě malej doma zezačátku v šátku řval, pomohlo navázat a jít ven. Teď když je větší spí doma jedině v nosítku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
20.11.16 10:38

@cucik14 já si taky připadala „divná“,všichni v okolí kroutili hlavou, nikdo to neznal. Prostě dítě položili do postýlky a nazdar. Ale my už doma byli v takovém stavu, že bych asi udělala cokoliv jen aby mi malá aspoň chvíli spala :mrgreen:
A navíc já nekojila ze zdr. důvodů, tak jsme to měli ještě o něco složitější.

@jennifer.r.g píše:
@bberanka děkuji,když je v klidu tak to asi vnímá, ale jakmile řve tak můžu pouštět co chci a nic. Hrálo vám to celou noc a spinkal(a)?

Ano celou noc s ulehnutím, průšvih byl, když třeba vypli proud. Vyplo se CD, zaplo se dítě :mrgreen:
Malá byla od miminka extrémně ubrečená, neuměla samausnout, chtěla, ale nešlo jí to a taky to byly přes den desetiminutovky u mně v náručí. Jakékoliv „odložení“ končilo řevem. Takže jsme první tři měsíce proseděli ve dne v noci na gauči, lehnout si nepřipadalo v úvahu. Ono se to pak kolem 6-7.měsíce tak nějak zlomilo a přes den už spala normálně v postýlce a jak byla spokojená :srdce: Musela si k tomu dojít sama. Přes den jsem pak už ani nemusela zavinovat, jen šumět.
Je to na palici, ale vydrž. Dceři bude 2 a půl a dovolim si tvrdit, že je normální :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí