Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
528
3.8.12 11:49

Dneska česnečka a lívanečky :P

• načítám...
9734
3.8.12 12:17

Knedlíky se švestkama, nahoru tvaroh a hrachová polévka :)

• načítám...
marcela_81
3.8.12 12:22

Zítra pro brigádníky na stavbu francouzské brambory, v neděli asi uzený s br. kaší. A vůbec netuším, co jim dám k večeři. :nevim: Poraďte, prosím. Minulý víkend měli špekáčky v pivu a druhý den obložený chleby.

• Upravit
3003
3.8.12 12:25

Veprove na tymianu s bilym vinem, ryze a cuketa, lilek, mrkev na masle, jako priloha..Zitra losos s kuskusem.. :kytka:

• načítám...
24292
3.8.12 12:25

@marcela81 Chleba ve vajíčku, smaženky, tousty. Nebo ještě polívky typu gulášovka, dršťkovka.

• načítám...
188
3.8.12 12:28

@marketta1 to zní moc dobře :palec:

• načítám...
3003
3.8.12 12:31

@Miižu A je to moc dobre..Kdysi jsem jedla neco podobneho ve Spanelsku, veprove na tymianu s bilym vinem a uplne jsem si to zamilovala. :kytka:

• načítám...
marcela_81
3.8.12 12:33

@danyk, na smaženky bych úplně zapomněla, ty určitě udělám. A polívku asi nějakou taky. Díky moc. :kytka:
A kdyby byly ještě nějaký nápady i na obědy, tak sem s nima. Naštěstí jim vařim jen o víkendech, ale stejně dochází inspirace. Většinou je to tak pro 6 lidí a vzhledem k tomu, že mám dvě děti, tak to musí být něco rychlýho a levnýho. (už měli normální guláš, buřtguláš, sekanou, kuře na paprice). :hug:

• Upravit
10639
3.8.12 12:44

Mi dnes dojidame k obedu testoviny ze vcera, na veceri budu delat pizzu a na zitra knedliky se spendlikama…

• načítám...
46669
3.8.12 12:49

@marcela81, pro brigádníky mě napadají omáčky (s rýží, to je jednoduchý) a hustý polívky. Ale třeba ohřátý párek by neškodil, nebo párek s kaší, lečo třeba. Nebo porce kuřete, upéct a s chlebem a okurkou…

• načítám...
24292
3.8.12 12:49

@marcela81 na rovinu bych se jich ještě optala na luštěninové polívky, znám klobásovou polívku, dál mě v myšlence „hodně a ne moc draze“ napadá segedínský guláš, znojemská (z vepřovýho), nějakou „čínu“, čevabčičí nebo karbanátky. Asi bych jim to sama nenabídla, ale u sestry byl jednou zedník, ona se omluvila, ať jde ten den na jídlo do hospody, že chlapečci chtějí krupici a on s uzarděním se přidal ke krupičné kaši, protože ji má moc rád.

Pak takový vše v jednom pekáči
Kuře v bramborové nádivce
1 kuře, 5-7 brambor (podle velikosti), sůl, česnek, kmín, majoránka, 3 starší rohlíky, 200 ml mléka, 1-2 lžíce oleje, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 4 vejce, grilovací koření

Rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme vsáknout.
Anglickou a cibuli pokrájíme na kostičky a společně osmažíme na rozpáleném oleji.
Brambory oloupeme, nastrouháme a slijeme puštěnou vodu. Okořeníme, přidáme 2 vejce a rozmačkaný česnek.
K rohlíkům s mlékem přidáme zbylá 2 vejce, obsah pánve a promícháme.
Bramborovou smes smícháme s rohlíkovou směsí a urovnáme do pekáče vymazaného olejem nebo sádlem.
Kuře naporcujeme, ze všech stran osolíme a naskládáme na nádivku kůží dolů. Kousky do nádivky lehce vtlačíme a posypeme grilovacím kořením.
Přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C a pečeme asi 45 minut. Pak kousky masa otočíme, posypeme grilovacím kořením a bez pokličky dopečeme do změknutí a zezlátnutí masa. Podáváme s čerstvou zeleninou.

• načítám...
3374
3.8.12 12:57

Buchtičky s krémem a pro mě salát s kuřecím masem, zítra ptáčky s rýží a pro manžela hrnkové knedlíky

• načítám...
17010
3.8.12 12:58

Dnes zbytky od včera (hovězí kousky na kmíně s rýží, polívka kuřecí s nudlemi) + jsem dojela knedlíky s černým rybízem z mrazáku se zakysanou smetanou :jazyk:
Na večeři jsem vytáhla polívku prdelačku ať rozmrzne…
Ještě mi v mrazáku zbyl kousek lososa, listové těsto, půl pytlíku mražené zeleniny, kelímek jahod, a zelené fazolky. Tak z toho bude zítra oběd, a večeře, ještě to musím nějak nakombinovat…
A bude se odmrazovat a dělat pořádek.

• načítám...
17010
3.8.12 13:01
@lenulina1979 píše:
Buchtičky s krémem a pro mě salát s kuřecím masem, zítra ptáčky s rýží a pro manžela hrnkové knedlíky

Lenulina, co malej, jak se jmenuje? jak to zvládáš? :hug:

• načítám...
25007
3.8.12 13:01

Dnes zapečený brambory se šunkou, rajčetem, zalitý smetanou s vajíčkem a posypaný sýrem
zítra něco s fazolema :think: mám tu tortily, tak asi udělám nějakou kuř. směs s fazolema, ledový salát, čerstvý rajče, trochu zakysanky a sýra, svinu do tortil a bude :think: pro prťata tím pádem asi nějakou hustou polívku

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová