Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
188
3.8.12 16:57

@Paoloska
tak tady je recept na super rychlý koláč…ten je dobrý na nervy :palec:
300g mletého cukru (dávám míň)
150g rybízové marmelády
2 celé vajíčka
2 lžíce kakaa
trochu čerstvé citronové kůry (když doma není -nevadí)
4lžíceoleje
tohle se vyšlehá do pěny a potom se do těsta pomalu přisypává 300g hladké mouky s 1 a pů lžičky sody a půl litrem vlažného mléka.
je dobré mít nejakou misku s víčkem ve kterém je víčko- stříká to.
těsto je moc řídké-to je správně-asi tak jako na palačinky kdyžse dělají.
pak se dá na plech a peče se pči 150° asi 45min.
dobrý je pak se šlehačkou.
právě ho tady dlabu a je fakt výborný :palec:

• načítám...
188
3.8.12 16:59

Oprava…víčko ve kterém je otvor nejaký…a do testa tu mouku a mléko nastřídačku…

• načítám...
1993
3.8.12 17:11

U nás dnes špagety, hrachová polévka, bábovka na zítřejší snídani a dezert, ten jsem dělala poprvé. Rozvařit jablka, potom zahustit pudinkem, do formy hřbetu dáme freš folii, vyskládáme piškotama zalijeme vrstvou jablek, a tak pokračuji doplna. Pak necháme vychladnout, vyklopíme(jde to dobře, je tam ta folie) a pak sežereme :mavam:

• načítám...
1993
3.8.12 17:12

Jo a asi po 16 letech budu dělat zítra lečo, to jsem fakt dlouho neměla a mám dost zeleniny vlastní

• načítám...
188
3.8.12 17:15

@misar ten dezert takyděláme a je to bašta to jo :palec:

• načítám...
46669
3.8.12 17:17

Dnes na oběd plněné papriky od tchýně a do zítra jsme u nich. Večer pečeme buřtíky a grilujeme zeleninu, zítra smažený květák a cuketa.

• načítám...
17928
3.8.12 18:42

Tak po straaašně dlouhý době se mi stalo, že jsem přesolila polívku :roll: Navíc jsem ji ani neochutnala, než jsem dala na stůl, jinak by se dala ještě zředit.
Frčela jsem v kuchyni asi tři hodiny v kuse, dělala jsem děsný kvantum bramborových placek, vývar, válela jsem domácí nudle do polívky i široký na nudle s mákem. Jak to ty naše prababičky zvládaly, když měly 10 a víc dětí, ty asi snědly placek, jaktože jim to těsto neteklo? :think:

• načítám...
sophinka
3.8.12 18:46

@Eliška jak prababičky :mrgreen: dovedeš si představit u nás třeba bramboráky? :mrgreen: palačinky? lívance a podobé legrácky? :lol:

• Upravit
17928
3.8.12 18:51

@sophinka No právě… Jak to děláš, aby ti těsto nezřídlo, než ho stačíš zpracovat? Já teda smažím jen na jedné pánvi, protože zároveň vařím třeba polívku a další. U lívanců, palačinek ap. nevadí, když těsto stojí. I když to množtsví je děsný - stojím hodiny u plotny a nikdy na mě nezbyde :pocitac:

• načítám...
sophinka
3.8.12 19:03
@Eliška píše:
@sophinka No právě… Jak to děláš, aby ti těsto nezřídlo, než ho stačíš zpracovat? Já teda smažím jen na jedné pánvi, protože zároveň vařím třeba polívku a další. U lívanců, palačinek ap. nevadí, když těsto stojí. I když to množtsví je děsný - stojím hodiny u plotny a nikdy na mě nezbyde :pocitac:

heleˇvčara dělal palačinky syn :mrgreen: a byl dšsn ěpřekvapenej, že stál u plotny hodinu a nezbyla na něj ani jedna :mrgreen: za to já po dlouhé době ukořistila dvě :pankac:

• Upravit
17928
3.8.12 19:06

@sophinka Máš super syna, že to nevzdal :palec:

• načítám...
sophinka
3.8.12 19:15
@Eliška píše:
@sophinka Máš super syna, že to nevzdal :palec:

mu asi nic jiného nezbylo :mrgreen: je mu 17 připravuji ho pro budoucí snachu :mrgreen:

• Upravit
50147
3.8.12 19:23
@Eliška píše:
@sophinka No právě… Jak to děláš, aby ti těsto nezřídlo, než ho stačíš zpracovat? Já teda smažím jen na jedné pánvi, protože zároveň vařím třeba polívku a další. U lívanců, palačinek ap. nevadí, když těsto stojí. I když to množtsví je děsný - stojím hodiny u plotny a nikdy na mě nezbyde :pocitac:

Tak příště jez palačinky u toho vaření, takhle to dělám já, když mám hlad :lol:

• načítám...
25007
3.8.12 19:24
@sophinka píše:
mu asi nic jiného nezbylo :mrgreen: je mu 17 připravuji ho pro budoucí snachu :mrgreen:

no ten bude ready :kytka:
ještě mu zdůrazni že-
1. ženské nutně potřebují botičky a hadýrky
2. je normální, že občas chlap pracuje a ženská jede na dovolenou
a bude naprosto dokonale připravenej na život :pankac: :mrgreen:

• načítám...
sophinka
3.8.12 19:25

@MUFICE to bych ráda, ale než je stihnu zamotat stojí tam,,odběratelé,, :mrgreen:

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová