Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
lucenka píše:laducha píše:My jsme měli po dlouhé době pohanku se zeleninou a sypanou strouhaným sýrem.ahoj jak děláš prosím tu pohanku? chtěla bych nějakou změnu, ale pořád se k tomu nemůžu odhodlat
Úplně jednoduše, pohanku vysypu do vařící vody, 1 minutu vařím, pak vypnu, zakryju pokličkou, zabalím do utěrky a nechám 20 minut odstát.
Mezitím jsem podusila cibulku, mraženou zeleninu, přidala dva stroužky česneku a nakonec vsypala zcezenou pohanku. Z čerstvé zeleniny je to lepší, dělává to syn. Na talířích jsem to posypala uzeným sýrem.
Dá se udělat i s kuřecím masem.
sandrik píše:
týden za mě vařila porodnice a teď mám navařeno na 2 dny od mámy, ale už začínám vymýšlet, co pak … po té týdenní stravě ála závodka asi nějakou pořádnou flákotupak pečený kuře a dál nevím, jdu pročítat, ať chytím inspiraci
Gratuluju k mimču
![]()
Dneska byl těstovinový salát s tuňákem a jarní polévka.
Tak u nás dneska květaková polívka s hráškem, a smažený květak s novyma bramburkama a pazitkou k tomu salátek. ![]()
laducha děkuju … brzy vyzkouším ![]()
u nás to dneska vypadá jak po výbuchu (nový elektrický rozvod) takže za mě bude oběd vařit restaurace a k večeři bude asi koprovka s vajíčkem.
Dneska kuřecí bábovka a br kaše. Snad vydrží i do zítra
potřebovala bych nějaký bezmasý jídlo
lleennttiillkkaa píše:
a je ta bábovka chutná?přišel mi mailem recept tak budu zkoušet ![]()
Monjie píše:
muze 14mes dite kvasnicovou polevku se zeleninou? na masle?
Myslím, že není problém
Taky jsem malé dávala kvasnicovou polévku i pomazánku z kvasnic a strouhaného žloutku krátce po prvních narozeninách.
Jediné nebezpečí je snad nadýmání, u citlivějších dětí.
dzarunka píše:lleennttiillkkaa píše:a je ta bábovka chutná?přišel mi mailem recept tak budu zkoušet
To já nevím, dělám jí poprvý, ale voní to hezky, tak snad to bude jedlý
dnes luxusní kuřecí stehýnka a brambor + bábovka ke kafíčku ![]()
jako holky dnes slavím úspěch - měsíc po porodu stíhám a uvařeno bylo v 11
![]()
My dnes zbytek boloňské s rýží a pórkovou polévku s osmaženým chlebem.
Chtěla jsem dělat tvarohové lívance, ale neměla jsem jogurt, který se podle mého receptu do těsta přidává, tak jsem přidala tekutou šlehačku a ono je to lepivé jak … Co s tím, poradíte něco, kam to vrznout? Mám směs 250 g tvarohu, asi 150 ml šlehačky, 1 vejce, dvě lžíce cukru, lžička prášku do pečiva a asi tři lžíce hladké mouky. Co s tím teď? Nedalo by se tím naplnit třeba listové těsto a upéct? Nebo jak to využít? Na smažení je to moc tekuté a lepkavé, asi ta šlehačka to podělala
Je mi líto to vyhodit ![]()
já bych možná přidala trošku mouky, zbytek prášku do pečiva a zkusila upéct, nahoru třeba ovoce a zalít želatinou bo něco… tak zkazit už to nemůžeš
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat