Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
a ještě jeden náš oblíbený večeřoidní sendvič-
z mletého masa udělám mini kuličky (dělám jen z hovězího mletého, česnek, cibule, trochu toast.chleba ve vodě a kápnu smetanu, sůl, pepř) malé kuličky osmahnu zprudka na pánvi, aby byly zvenku křupavé a pak je pomalu dodělám..když už jsou hotové, tak k nim přihodím trošku česneku a 2-3rajčata na úplně mini kostišky, aby se udělala taková omáčka..
udělám domácí hranolky-brambory na hranolky dám odležet na 20min do slaný vody a pak osmažím..
a do arab.chleba (nebo tortily) směs s kuličkama, pár hranolek a čerstvou rukolu ![]()
Esha ja delam takhle pokus o Gyros:D grilovany kosky kurete, zeli nebo led.salat, cherry rajcata na mini kousky okurky, tzaziki a do arabskeho chleba naplnim a poleju tzaziki
UHO http://www.labuznik.com/article.php?…
a podle Polreicha
Recept na základní hnědou omáčku
Všechny kosti, které vám při vaření zbudou, dejte do pekáče. Přidejte kořenovou zeleninu s troškou rajského protlaku, nechte zapéct pěkně dohněda a nakonec přidejte sklenici červeného vína. Zalijte vše studenou vodou a nechte povařit dvě až tři hodiny. Trvá to, ale vyplatí se to, radí svorně oba kuchaři.
Když hotový materiál přecedíte a necháte vystydnout, získáte hustou rosolovitou hmotu, která vydrží v ledničce a je vždy po ruce. Je to onen kouzelný, v řadě receptů opakovaně zmiňovaný a vzývaný základ k minutkám. Přidává se k omastku na pánvi a kombinuje s dalšími přísadami, jako je vývar, víno či smetana.
Zdroj: http://hobby.idnes.cz/…by-domov.asp?…
Dneska máme neobvyklou kombinaci, tak doufám, že mě s tím synci nepošlou do…háje ![]()
Máme rýži, dušenou mrkev a plátek kuřecích prsíček.
A nedělejte mi chutě, když dietařím
![]()
tak jdu poprvé dělat chřestovou polévku,druhé jídlo houbová omáčka s domácím houskovým knedlíkem a ještě musím sdělat zeleninu tak bude šopák
monjie-fajn , další fajn sendvič gyros a la monjie
![]()
a dík za UHO ![]()
mně se dikuze líbí, ale bylo by fajn, kdyby sem někdo čas od času napsal recept i s postupem..
někdy tak prolítnu název a říkám si hmmmmmmm, tak to ani nevím jak bych dělala
![]()
holkííí já jsem teď dovařila ten chřest a zdá se mi hořkej
to asi nemá být ne
Já nevím jak na něj, tak se do něj nepouštím. A nejsem moc na zeleninu
horkej? a pridala jsi lzici cukru???tak on je jako obecne trochu nahorklej
Monjie píše:
horkej? a pridala jsi lzici cukru???tak on je jako obecne trochu nahorklej
cukr jsem nedávala
píšou tam jen oškrábat,odříznout konce a vařit v osolené vodě
dzarunka píše:Monjie píše:cukr jsem nedávala
horkej? a pridala jsi lzici cukru???tak on je jako obecne trochu nahorklejpíšou tam jen oškrábat,odříznout konce a vařit v osolené vodě
hele tak ho zapec se sunkou a syrem a udelej na to na talir holanskou nebo besamel
a polivku treba rychlpou cesnekacku:) nebo drozdovou vlockovou proste rychlou:D
Monjie píše:dzarunka píše:Monjie píše:cukr jsem nedávala
horkej? a pridala jsi lzici cukru???tak on je jako obecne trochu nahorklejpíšou tam jen oškrábat,odříznout konce a vařit v osolené vodě
hele tak ho zapec se sunkou a syrem a udelej na to na talir holanskou nebo besamel
a polivku treba rychlpou cesnekacku:) nebo drozdovou vlockovou proste rychlou:D
já jsem ho ještě povařila s bujonem a je to lepší,myslím,že když ještě do toho naleju smetanu tak to bude ok
takže moje první chřestová polívka
chřest jsem uvařila v osolené vodě do měkka,pak jsem ho vyndala a odkrájela hlavičky,zbytek dala zpátky do vody a rozmixovala tyčákem,hlavičky hodila zpět,přidala bujon,trochu jarní cibulky,trochu pažitky,zasypala sýrem,máslo na zjemnění a hotovo,chuťově dobrý jen my tam překáží pár těch vláken,co se nerozmixovaly
jo asi ještě chllapovi k tomu opeču toastový chléb na kostičky,mám tu zbytek tak ať se využije
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat