Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
SuzaG tak jednak můžeš udělat bazalkové pesto, které se pak hodí na jakékoliv těstoviny
pak se hodí na rybu na másle, na kuřecí maso, třeba rolky se sýrem slaninou a bazalkou, pokud pečeš chléb tak i tam, a vlastně všude, kde přidáváš rajčata
jinak se bazalka používá na uvolnění křečí a osvědčila se při tvorbě mateřského mléka ![]()
Jenže já nejím rajčata… ![]()
A to pesto udělám jak? Chleba peču,tak ho tam mám nadrobno nakrájet?
jé ty jsi jak já, já je taky nejím ![]()
bazalkové pesto:
50 g čerstvých bazalkových lístků
100 ml panenského olivového oleje
6 lžic strouhaného parmazánu
2 lžíce strouhaného pecorina (lze nahradit parmazánem)
1 stroužek česneku
1 lžíce piniových oříšků (nebo para ořechy) špetka soli
rozmixovat týčovým mixérem do hladké a krémové konzistence a může se dát zamrazit
do chleba nakrájet na drobno, já teda nemám ráda dlouhé lístky
šoš: mnáááááááááááááááááááááááááááááááááám a cerveny pesto? tam se pridavaj cherry rajcata?
Monjie píše: šoš: mnáááááááááááááááááááááááááááááááááám a cerveny pesto? tam se pridavaj cherry rajcata?
přidávají se sušená rajčata
ale myslím, že by to šlo i z čerstvých, akorát nesmějí být moc vodové ![]()
Dneska jsme měli kapra na řízek a brambory,zítra budou Francouzské brambory a kyselá okurka ![]()
Danuško,ty jsi měla už vánoce,já si počkám:-) ale není to špatný nápad udělat rybičku.
Tak u nás byly včera mexický fazole…asi zbylo i na dnesek, takze nevaříím… ![]()
SuzaG píše:
Holky,poradte prosím.....
Dostala jsem bazalku v květináči a nevím na co jí používat.Už začíná být velká,tak přemýšlím co s ní.Asi jí zkusím dát zítra na domácí pizzu,ale co dál?
Já kdybych měla tři květináče, tak u mně je bazalky notorický nedostatek! Já jí dávám snad do všeho, a v kombinaci s oregánem je výtečná třeba i na kuřecí maso! Rychlé a výtečné jsou „teplouše“ - rozřízlé rohlíky, housky podél, kečup, nějaká uzenina, sýry (nejlépe pikantní typu niva, romadůr), cibule, salát, rajčata + bazalka, nebo prostě co dům dal, zapéct na cca 20 - 30 sek do mikrovlnky - večeře jak vyfiklá!
Příspěvek upraven 14.09.11 v 08:54
Jinak včera k večeři vepřová kýta na závitky s křenem a kukuřicí s knedlíkama a křenovou omáčkou. Kterou jsem jedla jen já
Dneska maj utrum, budou tousty!
Čekám naše, dovezou mi maxi dýni a brambory na uskladnění, tak jsem je pozvala na oběd.
Máme polévku ze zbylé bramborové kaše, těstoviny a kuřecí na zelenině (pórek, rajčata, papriky 3 barev). A vezmou mě a malou k nim, aspoň týden bez vaření ![]()
laducha píše: Čekám naše, dovezou mi maxi dýni a brambory na uskladnění, tak jsem je pozvala na oběd.
Máme polévku ze zbylé bramborové kaše, těstoviny a kuřecí na zelenině (pórek, rajčata, papriky 3 barev). A vezmou mě a malou k nim, aspoň týden bez vaření
Polévku ze zbylé brkaše?Jak se vaří,to by mě fakt zajímalo,neznám.
My dnes pórkovou polívku,plněné papriky od včera jen s malou obměnou s rajskou a těstovinama.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat