Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5799
13.9.11 17:55

SuzaG tak jednak můžeš udělat bazalkové pesto, které se pak hodí na jakékoliv těstoviny :wink: pak se hodí na rybu na másle, na kuřecí maso, třeba rolky se sýrem slaninou a bazalkou, pokud pečeš chléb tak i tam, a vlastně všude, kde přidáváš rajčata :-D jinak se bazalka používá na uvolnění křečí a osvědčila se při tvorbě mateřského mléka :wink:

• načítám...
3643
13.9.11 18:04

Jenže já nejím rajčata… :poblion:
A to pesto udělám jak? Chleba peču,tak ho tam mám nadrobno nakrájet?

• načítám...
5799
13.9.11 18:16

jé ty jsi jak já, já je taky nejím :mrgreen:
bazalkové pesto:
50 g čerstvých bazalkových lístků
100 ml panenského olivového oleje
6 lžic strouhaného parmazánu
2 lžíce strouhaného pecorina (lze nahradit parmazánem)
1 stroužek česneku
1 lžíce piniových oříšků (nebo para ořechy) špetka soli
rozmixovat týčovým mixérem do hladké a krémové konzistence a může se dát zamrazit
do chleba nakrájet na drobno, já teda nemám ráda dlouhé lístky

• načítám...
23033
13.9.11 19:06

šoš: mnáááááááááááááááááááááááááááááááááám a cerveny pesto? tam se pridavaj cherry rajcata?

• načítám...
5799
13.9.11 19:33
Monjie píše: šoš: mnáááááááááááááááááááááááááááááááááám a cerveny pesto? tam se pridavaj cherry rajcata?

přidávají se sušená rajčata :wink: ale myslím, že by to šlo i z čerstvých, akorát nesmějí být moc vodové :-D

• načítám...
5732
13.9.11 20:43

Dneska jsme měli kapra na řízek a brambory,zítra budou Francouzské brambory a kyselá okurka :-D

• načítám...
5misa6
14.9.11 07:01

Danuško,ty jsi měla už vánoce,já si počkám:-) ale není to špatný nápad udělat rybičku.

• Upravit
10048
14.9.11 07:09

Tak u nás byly včera mexický fazole…asi zbylo i na dnesek, takze nevaříím… :lol:

• načítám...
9044
14.9.11 07:28

Dnes plnene bramborove knedliky se zelim :)

• načítám...
5799
14.9.11 08:37

dukátové buchtičky :-D

• načítám...
20518
14.9.11 08:53
SuzaG píše:
Holky,poradte prosím..... :kytka:
Dostala jsem bazalku v květináči a nevím na co jí používat.Už začíná být velká,tak přemýšlím co s ní.Asi jí zkusím dát zítra na domácí pizzu,ale co dál? :nevim:

Já kdybych měla tři květináče, tak u mně je bazalky notorický nedostatek! Já jí dávám snad do všeho, a v kombinaci s oregánem je výtečná třeba i na kuřecí maso! Rychlé a výtečné jsou „teplouše“ - rozřízlé rohlíky, housky podél, kečup, nějaká uzenina, sýry (nejlépe pikantní typu niva, romadůr), cibule, salát, rajčata + bazalka, nebo prostě co dům dal, zapéct na cca 20 - 30 sek do mikrovlnky - večeře jak vyfiklá!

Příspěvek upraven 14.09.11 v 08:54

• načítám...
3968
14.9.11 08:54

dneska dojídáme ze včerejška ty těstoviny se žampionama-zbyly :-D

• načítám...
20518
14.9.11 08:56

Jinak včera k večeři vepřová kýta na závitky s křenem a kukuřicí s knedlíkama a křenovou omáčkou. Kterou jsem jedla jen já :zed: :zed: Dneska maj utrum, budou tousty!

• načítám...
30628
14.9.11 09:53

Čekám naše, dovezou mi maxi dýni a brambory na uskladnění, tak jsem je pozvala na oběd.
Máme polévku ze zbylé bramborové kaše, těstoviny a kuřecí na zelenině (pórek, rajčata, papriky 3 barev). A vezmou mě a malou k nim, aspoň týden bez vaření :pankac:

• načítám...
bamba
14.9.11 10:06
laducha píše: Čekám naše, dovezou mi maxi dýni a brambory na uskladnění, tak jsem je pozvala na oběd.
Máme polévku ze zbylé bramborové kaše, těstoviny a kuřecí na zelenině (pórek, rajčata, papriky 3 barev). A vezmou mě a malou k nim, aspoň týden bez vaření :pankac:

Polévku ze zbylé brkaše?Jak se vaří,to by mě fakt zajímalo,neznám.
My dnes pórkovou polívku,plněné papriky od včera jen s malou obměnou s rajskou a těstovinama.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová