Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak Cuketový soudky plněný šunkou a sýrem ![]()
2 mladý cukety(max.5cm průměr),60g tav.sýra s příchutí Nivy,50g tvrdýho sýru typu čedar,50gšunky(Bohemia,obdélník),olivový olej,sůl a pepř
Cukety omyjeme,osušíme,odkrojíme konce. Poté nakrájíme na 5-7cm vysoké špalíčky,které pomocí lžičky vydlabeme,aby vznikl soudek s cca 0,5cm okraji a 1cm dnem. Posolíme a necháme 10min vypotit,poté opláchneme a zase vysušíme.
Vydlabané vnitřky rozsekáme na drobnější kousky,smícháme s tav.sýrem a vmícháme nahrubo strouhaný sýr. Podle chuti osolíme a opepříme(ne příliš sýry jsou slané dost)
Plátky šunky podélně překrojíme na 2pásky,do každého soudku dáme dokola plátky šunky a vnitřek vyplníme směsí.
Zakápneme olivovým olejem a lehce podlijeme a dáme péct na plechu do předehřáté trouby na 150st na 10min.pak zvýšíme na 175st a pečeme dalších 10min.
Je to jednoduchý a rychlý snad vám to bude chutnat ![]()
bamba píše:
Langoše jako ze stánku (bez vajec)Potřebujete: 42 g droždí, půl lžičky cukru, 400 ml mléka, půl lžičky soli, 500 g hladké mouky.
Kvasnice rozdrobte do trochy vlažného mléka s cukrem a nechte je vyběhnout. Přidejte je k mouce, zbytku mléka, dosypte sůl a vypracujte hladké těsto. To nechte na teplém místě půl hodiny kynout. Na pomoučněném vále z těsta tvořte bochánky, a ty pak prsty roztahujte do tenké placky. Měly by být krásně pevné, toto těsto se netrhá. Hned jak máte hotovo, placku položte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran zhruba jeden a půl minuty. Tuk trochu vysajte papírovou utěrkou. Langoše podávejte s prolisovaným česnekem, sýrem a kečupem.
Super, diky, urcite vyzkousim
tak ndeska udělám buď čočku s párkem a s vajíčkem anebo zapeču kotlety se šlehačkou a s bramborem-ještě nevím ![]()
Dneska já Tortilu s fajjitas,kuř, masem a ledovým salátem…Malej domácí pizzu ![]()
Monjie píše:
a ja dneska nevarim:D
Tak to jsme dve
.Jen se jdu prave pustit do toho zavinu s tvarohem a nivou,jeste mi na neho nezbyl cas az tedka kdyz je Tygr ve skole.Tak mi drzte palecky ![]()
Máme hustou pórkovou polívku, opečený rohlík a až dojdou domů kluci, uděláme si vepřové plátky na pánvičce, s hořčicí a chlebem.
Tak u nas dnes hovezi polivka se zeleninou i pro malyho, a pro nas velky jeste syrova jehla v testicku-nechce se mi to obalovat, ameriky a salat s cesnekovym dresingem z kysame smetany.
Takovym co mi prijde pod ruku, vetsinou vejce, mouka, pivo, paprika, sul, pepr, nejaky ostrejsi koreni, petrzelka nebo pazitka. Kdo tam nechce davat pivo tak klasicky mliko. Ale musi byt hustsi na obaleni syra, hodi se i na maso. Ale ja radeji hermelin nebo nivu.
pavli Zajimavy napad. Chci zitra udelat neco „zdraveeeho“
po sto letech
napadlo me pohanka,brambor,uzeny,zeli a zapece se to, nevite co je to za recept?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Langoše jako ze stánku (bez vajec)
Potřebujete: 42 g droždí, půl lžičky cukru, 400 ml mléka, půl lžičky soli, 500 g hladké mouky.
Kvasnice rozdrobte do trochy vlažného mléka s cukrem a nechte je vyběhnout. Přidejte je k mouce, zbytku mléka, dosypte sůl a vypracujte hladké těsto. To nechte na teplém místě půl hodiny kynout. Na pomoučněném vále z těsta tvořte bochánky, a ty pak prsty roztahujte do tenké placky. Měly by být krásně pevné, toto těsto se netrhá. Hned jak máte hotovo, placku položte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran zhruba jeden a půl minuty. Tuk trochu vysajte papírovou utěrkou. Langoše podávejte s prolisovaným česnekem, sýrem a kečupem.