Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
No já dělala těsto na švestkové knedle asi před 3 týdny a ještě nic moc. Ale ono sejde i na druhu brambor.
No, mně včera v noci chytil žlučník, takže paráda - dietka
Klukům rozmrazím vepřovou pečeni (nějaké zbytky) a knedlík (taky zamražený)
my máme dneska zapečený brambory s klobáskou a se smetanou a gulášovou polévku
Vařím jen pro sebe, ale víc, aby zbylo i na zítra pro všechny. Hovězí polívku, maso z ní k žampionové omáčce a těstovinám. Knedlík houskový děti moc nemusí. Upeču zas švestkový koláč, ten u nás jede, Jindrášovi pomáhá na zácpu a švestky jsem sehnala v Tesku za 11 kaček
A když bude roztopená trouba, tak ještě pečený hruškový čaj se zázvorem, všichni smrkáme.
K obědu dojedeme zbytek pečených kuř.čtvrtek s br.kaší. K večeři opět připravím mexickou směs v tortille.
Zítra uvařím knedlo,vepřo,zelo ![]()
holky já jsem dneska bezradna a jeste se me nic nechce…nejhorší kombinace..
![]()
Dice píše:
holky já jsem dneska bezradna a jeste se me nic nechce…nejhorší kombinace..![]()
tak v tomto případě vaří u nás mrazák ![]()
U nas dneska vari kuchar z restauracece, maji donasku… nak se mi nechce
MUFICE píše:MUFICEmuzu se zeptat zaujal me tvuj slany zavin.Ten tvaroh staci jeden nebo radsi dva.A jinak se ten tvaroh smicha s tou nivou a tot vse???
Tak já třeba dělám koláč s nivou a tvarohem. Na plech dám vrstvu vyváleného list.těsta a na to nápln z nastrouhané nivy a jednoho tvarohu ve vaničce a přimíchám do toho vejce. Na to dám zase další plát list.těsta, potřu vejcem a poházím to kmínem a různýma semínkama (sezam, len, dýně atd.).
Zitra cockova polivka a gulas z trouby.A budu se snazit o ten zavin s tvarohem a nivou ![]()
gorina píše:MUFICE píše:MUFICEmuzu se zeptat zaujal me tvuj slany zavin.Ten tvaroh staci jeden nebo radsi dva.A jinak se ten tvaroh smicha s tou nivou a tot vse???
Tak já třeba dělám koláč s nivou a tvarohem. Na plech dám vrstvu vyváleného list.těsta a na to nápln z nastrouhané nivy a jednoho tvarohu ve vaničce a přimíchám do toho vejce. Na to dám zase další plát list.těsta, potřu vejcem a poházím to kmínem a různýma semínkama (sezam, len, dýně atd.).
Kupuji 1× listové těsto (chlazené), 1× vaničkový tvaroh, 1× nivu. Těsto překrojím napůl a rozválím, na to prsknu ten tvaroh smíchaný s nastrouhanou nivou a syrovým vejcem. Pak na to dám ten druhý kus list.těsta, potřu rozkvedlaným vejcem a poházím semínkama. Peču to v troubě tak na těch 180-200 cca 30 minut.
Hodne cukru!
citron bych nedavala.cukr sul, nekdy ocet ale malokdy
křenovka ma byt hlavne sladka a paliva po krenu…nebo se toho a slad ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat