Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A jak děláte ty gnochci? Omáčku bych zvládla, takovou jsem teď dělala na lasagne.
ww píše:
Domácí jsem dělala a nechutnají mi. Zato ty z Penny miluju
já taky ![]()
kupuju noky i cerstve torteliny v Intersparu, maji tam fakt dobry
já dělám gnocchi takhle, dělám jen domácí -
Uvařit brambory ve slupce , oloupat a navážit 500g,přidat 2vejce, sůl a začít se 150g hl.mouky (přidat do cca 200g), zpracovat na pomoučeném vále v těsto, rozdělit na 3díly, tvarovat špalíčky, které hodit do skoro vroucí osolené vody, počkat až vyplavou a nechat pak ještě půl minutky (klíďo déle).
Takhle se dají dát do lednice na zítra, zamrazit anebo hned nakrájet na menší kousky (gnocchi) a osmahnout na másle ![]()
vždy je těsně před konzumací osmahnu na másle a až pak zaleju omáčkou ![]()
Díky, Eshto, takže vlastně klasika jako na brknedle nebo špalíčky, akorát teda hladká místo hrubé. Nelepí se to nebo nerozvařuje? Já maximálně někdy z nouze dám polohrubou místo hrubé, ale z hladké si to neumím představit.
no já myslím, že se to v Itálii dělá jen z hladké
trochu se to lepí, dodává se mouka do té doby, až se těsto nelepí, ale zase ne extra moc, musí se to vyzkoušet
je to trochu patlačka
když mám na to náladu, tak udělám rovnou z kila a zamrazím, pak jen rozmrazím, osmahnu na másle a je to
a jj i po uvaření jsou trochu lepkavý, ale jak se osmahnou na másle , tak lepkavost zmizí ![]()
a nerozvařej se…já je po vyplavání klidně nechám i 2 minutky a jsou ok ![]()
Tak možná někdy zkusím, až se budu nudit
Předpokládám, že z nových brambor (te´d) to ještě nejde.
Eliško přiznávám že gnocchi jsem doma ještě nedělala, ale z novým brambor dělám úplně vše, tak i toto by mělo jít, už jsme měli bramb. knedlíky, šišky, placky, brambory, kaši, bramboráky, halušky… nevím, jestli jsem na nic nezapomněla, neboj, jsou normál.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dnes sýrovka s gnocchi
Úplně jednoduché! Dám recept. Udělat bešamel z půl litru mléka a do uvařeného natrhat „blaťácké zlato“ a rozmíchat. Už nevařit!!! Na skus uvařit růžičky brokolice. Podle návodu uvařit gnocchi. Na talíř dát gnocchi přelít omáčkou a ozdobit růžičkou brokolice! Rychlé a velká mňamka!