Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
QQQQ
8.9.11 17:18

Dnes sýrovka s gnocchi :-P Úplně jednoduché! Dám recept. Udělat bešamel z půl litru mléka a do uvařeného natrhat „blaťácké zlato“ a rozmíchat. Už nevařit!!! Na skus uvařit růžičky brokolice. Podle návodu uvařit gnocchi. Na talíř dát gnocchi přelít omáčkou a ozdobit růžičkou brokolice! Rychlé a velká mňamka! :palec:

• Upravit
QQQQ
8.9.11 17:18

A pozor! Jíst jen čerstvě uvařené! Ohřívané není dobré!

• Upravit
17925
8.9.11 17:22

A jak děláte ty gnochci? Omáčku bych zvládla, takovou jsem teď dělala na lasagne.

• načítám...
QQQQ
8.9.11 17:50

Koupím v Penny :mrgreen:

• Upravit
17925
8.9.11 17:54

Aha, tak to jo. Nikdo neděláte domácí? Kupovaný už jsem jedla.

• načítám...
QQQQ
8.9.11 17:55

Domácí jsem dělala a nechutnají mi. Zato ty z Penny miluju :-P

• Upravit
50147
8.9.11 17:57
ww píše:
Domácí jsem dělala a nechutnají mi. Zato ty z Penny miluju :-P

já taky :-D

• načítám...
17925
8.9.11 17:58

Aha, tak to je zajímavý. Já právě domácí nikdy nejedla.

• načítám...
2535
8.9.11 18:39

Já jsem také koupila. V hyperAlbertu mají teď za 25,–.

• načítám...
2458
8.9.11 18:46

kupuju noky i cerstve torteliny v Intersparu, maji tam fakt dobry

• načítám...
25007
8.9.11 20:34

já dělám gnocchi takhle, dělám jen domácí -

Uvařit brambory ve slupce , oloupat a navážit 500g,přidat 2vejce, sůl a začít se 150g hl.mouky (přidat do cca 200g), zpracovat na pomoučeném vále v těsto, rozdělit na 3díly, tvarovat špalíčky, které hodit do skoro vroucí osolené vody, počkat až vyplavou a nechat pak ještě půl minutky (klíďo déle).
Takhle se dají dát do lednice na zítra, zamrazit anebo hned nakrájet na menší kousky (gnocchi) a osmahnout na másle :wink:
vždy je těsně před konzumací osmahnu na másle a až pak zaleju omáčkou :wink:

• načítám...
17925
8.9.11 20:37

Díky, Eshto, takže vlastně klasika jako na brknedle nebo špalíčky, akorát teda hladká místo hrubé. Nelepí se to nebo nerozvařuje? Já maximálně někdy z nouze dám polohrubou místo hrubé, ale z hladké si to neumím představit.

• načítám...
25007
8.9.11 20:47

no já myslím, že se to v Itálii dělá jen z hladké :wink: trochu se to lepí, dodává se mouka do té doby, až se těsto nelepí, ale zase ne extra moc, musí se to vyzkoušet :wink: je to trochu patlačka :roll: když mám na to náladu, tak udělám rovnou z kila a zamrazím, pak jen rozmrazím, osmahnu na másle a je to :wink: a jj i po uvaření jsou trochu lepkavý, ale jak se osmahnou na másle , tak lepkavost zmizí :wink:
a nerozvařej se…já je po vyplavání klidně nechám i 2 minutky a jsou ok :wink:

• načítám...
17925
8.9.11 20:53

Tak možná někdy zkusím, až se budu nudit :-D Předpokládám, že z nových brambor (te´d) to ještě nejde.

• načítám...
2904
8.9.11 23:47

Eliško přiznávám že gnocchi jsem doma ještě nedělala, ale z novým brambor dělám úplně vše, tak i toto by mělo jít, už jsme měli bramb. knedlíky, šišky, placky, brambory, kaši, bramboráky, halušky… nevím, jestli jsem na nic nezapomněla, neboj, jsou normál.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová