Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
zeleninova polevka, hovezi s wok zeleninou ryze k veceri sopsky salat.
brambory s cibulkou a kyška,zítra zapékané těstoviny a okurkový salát,možná polévka z cukety.
SuzaG píše:
Francouzské brambory…
a ještě jsem k nim udělala okurkový salát.A dodělala jsem ten medovník,na který jsem si včera upekla placky.
Dnes jsme měli brokolicovou krémovou polévku + gyros směs s rýží.
zítra bude hovězí polívka ze dneška a budu dělat kuře na paprice nebo na svíčkové nebo uvidím jak to dochutím a knedlík. Dnes jsme měli prejt s chlebem a okurkem
eshta píše:mahdalka píše:jak se dělá bílá polívka se zelenýma fazolkama ?
Tak já dnes vařila čočku s párkem a volským okem,bílou polívku se zelenýma fazolkama a ještě takový rychlý rizoto s tunákem.Celý týden budu zas v práci,tak aby jsme nepadli hlady
Udělám si jíšku(olej a hl.mouka),rozředím vodou,vhodím kostku masoxu,brambory a zelený mražený fazolky.Když jsou brambory měkké,přidám smetanu a na kostičky nakrájený točený salám.Osolit,opepřit a ochutit octem ![]()
mahdalka píše:
Levmah,jak nakládáš toho králíka?Jednoho mám v mrazáku
My ho doma pečeme na zelenině a nakládám ho skoro stejně jak svíčkovou - prošpikovat, poházet maso kořenovou zeleninou a kořením (tymián, bob.list, nové koření a pepř v celku). Jako příloha se hodí br.kaše nebo vař.brambory ![]()
Tý jo,já nikdy nic nešpikovala
To se musí udělat v mase takovej řez a dát do toho slaninu nebo špek,ne?
Na kořenový zelenině jsem ho taky dělala,dobrej
Taky se o víkendu chystám na králíka,tak aspon se něco dozvím… ![]()
Mufice-a děláš z té zeleniny nějakou omajdu?
mahdalka píše:
Tý jo,já nikdy nic nešpikovalaTo se musí udělat v mase takovej řez a dát do toho slaninu nebo špek,ne?
Na kořenový zelenině jsem ho taky dělala,dobrej
Jo, jo, ale klidně můžeš toho králíka tím špekem poházet, minule jsem to tak udělala se svíčkovou a byla výborná ![]()
Mahdalko:dávám kečup celý,trochu hořčice,tak deci oleje,pak vodu podle potřeby,bobkový lis,nové koření,tak 5 stroužku česneku,opepřím,ještě červenou papriku tak za lžíci,a moooc cibule na kolečka nakrájet.
levmah28 píše:
Mahdalko:dávám kečup celý,trochu hořčice,tak deci oleje,pak vodu podle potřeby,bobkový lis,nové koření,tak 5 stroužku česneku,opepřím,ještě červenou papriku tak za lžíci,a moooc cibule na kolečka nakrájet.
To neznám tuhle marinádu,hmmm,zní to dobře.česnek předpokládám utřenej.A to se naloží a nechá přes noc v lednici?
Já dřív taky dělala svíčkovou z králíka - upekla jsem ho v halali a přidala do omáčky,s knedlíčkem,mnam ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat