Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Paoloska píše:LadyTommy píše:Prosím, prosím o recept na povidlovou omáčku, manžel ji měl prý moc rád v dětství od babičky, tak bych ji chtěla zkusit. Dík
Uzené s povidlovou omáčkou a bramborovým knedlíkem, jednoduché, chutné, mňam!
Můžeš ho zkusit vygooglit, na internetu je jich spousta a je mnoho provedení ![]()
Já ji dělám asi nejjednodušší, jak se dá udělat, Rozmíchám skleničku povidel ve vodě a potom okořením skořicí, hřebíčkem, perníkovým kořením nebo strouhaným perníkem, když je potřeba, tak dosladím, přivedu k varu a na závěr nastrouhám trochu citrónové kůry
Množství odhaduju od oka a dle chuti
Tahle omáčka je docela tekutá a dosti aromatická, takže jí stačí opravdu jen polít uzené.
Jinak na netu ještě buď přidávají smetanu nebo aby byla omáčka hustější, tak začnou tím, že rozpustí máslo, zapráší moukou a potom teprve zalejou vodou s povidly ![]()
Kromě uzeného se k tomu dá dát i kuřecí nebo vepřové maso, které se rozřízne, aby vznikla kapsa, ta se naplní plátkem slaniny a sušenou švestkou (dobrá je namočená ve slivovici), osmahneš ji na pánvičce z obou stran a pak dáš dopéct v troubě, ke konci pečení asi na 5 minut zaleješ maso omáčkou (a nebo stačí jen povidla s trochou vody). Jídlo je opravdu výborné.
Tak já dnes vařila čočku s párkem a volským okem,bílou polívku se zelenýma fazolkama a ještě takový rychlý rizoto s tunákem.Celý týden budu zas v práci,tak aby jsme nepadli hlady ![]()
mahdalka píše:
Tak já dnes vařila čočku s párkem a volským okem,bílou polívku se zelenýma fazolkama a ještě takový rychlý rizoto s tunákem.Celý týden budu zas v práci,tak aby jsme nepadli hlady
jak se dělá bílá polívka se zelenýma fazolkama ?
Právě přemýšlím, co zítra bude vařit, nic mě nenapadá
Masa už jsem přejedená, tak snad koupím nějakou zeleninu a něco vymyslím ![]()
Tak já už mám uvařeno i na zítra
bude kuře na paprice s těstovinama ![]()
kecačka píše:
Tak já už mám uvařeno i na zítrabude kuře na paprice s těstovinama
Taktéž u nás, ale s knedlíkem ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat