Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
17928
7.1.12 17:52

Tady to taky někdo píše (diskuse Co s hodně jogurtem)
„Mám známou, která je něco jako pracovnice ČOI a říkala, že prošlý jogurt je dokonce lepší, protože je tam více rozmnožených těch dobrých bakterií.. Ale ne zase moc, asi max. týden..“
No myslím že v buchtě se to zvládne ;) Teď jen jakou vybrat.

• načítám...
50147
7.1.12 17:57
Eliška píše:
„Mám známou, která je něco jako pracovnice ČOI a říkala, že prošlý jogurt je dokonce lepší, protože je tam více rozmnožených těch dobrých bakterií.. Ale ne zase moc, asi max. týden..“

To je fakt, máma pracovala s chlapem co byl chemik a taky jim furt říkal, že tomu nic není. Jinak bych to klidně dala do buchty, dávám tam i prošlá vejce. Naše babka kupovala 2 dny prošlou šlehačku na svíčkovou, pt pak měla tu správnou chut :D

• načítám...
2551
7.1.12 18:02
MUFICE píše:
Eliška píše:
To je fakt, máma pracovala s chlapem co byl chemik a taky jim furt říkal, že tomu nic není. Jinak bych to klidně dala do buchty, dávám tam i prošlá vejce. Naše babka kupovala 2 dny prošlou šlehačku na svíčkovou, pt pak měla tu správnou chut :D

Tak já když zapomenu v lednici šlehačku s jedním dvouma dny po termínu, máme taky svíčkovou nebo slepici na paprice :palec:

• načítám...
17928
7.1.12 18:02

Tak jsem našla recept na muffiny z jogurtu a medu, zkusím. Dojídáme litý perník od včera, tak zas něco jinýho. V tesku neměli vejce :evil: ještě že mám nějaký zbytky. A ani jedno celý kuře :cert:

• načítám...
13335
7.1.12 18:09
veveruskaa píše:
levmah28 píše:
nikita066 píše:
levmah28 píše:
www.toprecepty.cz/…y-z-majolky/ tady ten.
majolka a rum? Dělala jsi to uplně přesně dle receptu? No i když to bych asi malému dát nemohla :think:
Proč by jsi to malému nedala?dělala jsem to přesně podle receptu :palec:
v roce bych koblihy - smažené a sladké nedala, je to tučné jako blázen, velmi pravděpodobně by dítě bolelo bříško, nebo mělo průjem…

myslíš že kdybych to nesladila tak vnitřek koblihy? Mnozí dávají Vánočky a to je to samé :think:

• načítám...
50147
7.1.12 18:12
nikita066 píše:
veveruskaa píše:
levmah28 píše:
nikita066 píše:
levmah28 píše:
www.toprecepty.cz/…y-z-majolky/ tady ten.
majolka a rum? Dělala jsi to uplně přesně dle receptu? No i když to bych asi malému dát nemohla :think:
Proč by jsi to malému nedala?dělala jsem to přesně podle receptu :palec:
v roce bych koblihy - smažené a sladké nedala, je to tučné jako blázen, velmi pravděpodobně by dítě bolelo bříško, nebo mělo průjem…
myslíš že kdybych to nesladila tak vnitřek koblihy? Mnozí dávají Vánočky a to je to samé :think:

Náš kluk měl koblihu z obchodu asi v 1,5 roce, ty kupovaný moc mastný nejsou. Babička, když pekla domácí, tak to bylo pěkně nasátý tukem. Vánočka není mastná vůbec, jenom je v těstě hodně tuku.

• načítám...
5misa6
7.1.12 18:13

Těsto se nesladí jen do kvásku dá trochu,a marmeláda je sladká to je jasné.A když to usmažíš,tak hned položit na ubrousek.Já to trochu i z vrchu utřu ubrouskem.Nemyslím si,že je to nebezpečné pro děti.

• Upravit
14598
7.1.12 18:15
cimbík píše:
Jak říkám tak ten den, dva a zatím jsme se nepo....., otevři, koukni, ochutnej, myslím, že mu nic nebude ;)

ono jeto MINIMÁLNÍ trvanlivost, a teda u nás jíme i 14 dní po - hlavně jogurty a sýry, nic tomu není.

• načítám...
50147
7.1.12 18:16
levmah28 píše:
Těsto se nesladí jen do kvásku dá trochu,a marmeláda je sladká to je jasné.A když to usmažíš,tak hned položit na ubrousek.Já to trochu i z vrchu utřu ubrouskem.Nemyslím si,že je to nebezpečné pro děti.

A nešly by ty koblihy upéct v troubě bez tuku?

• načítám...
5misa6
7.1.12 18:18
MUFICE píše:
levmah28 píše:
Těsto se nesladí jen do kvásku dá trochu,a marmeláda je sladká to je jasné.A když to usmažíš,tak hned položit na ubrousek.Já to trochu i z vrchu utřu ubrouskem.Nemyslím si,že je to nebezpečné pro děti.
A nešly by ty koblihy upéct v troubě bez tuku?

Mufi,to by musel být asi jiný recept,pár jsem jich našla,ale v troubě jsem je ještě nedělala,ale taky je zkusím :palec: určitě budou jiné.

• Upravit
saracenka
7.1.12 18:20

u nás dneska byla china s hranolkama a zítra kachnička se zelím a knédl ..a koblížek bych si dala ..

• Upravit
5misa6
7.1.12 18:24
saracenka píše:
u nás dneska byla china s hranolkama a zítra kachnička se zelím a knédl ..a koblížek bych si dala ..

Mňam hranolky,na zítra jsem pozvaná na oběd od mojeho,tak si dám něco tučného.

• Upravit
saracenka
7.1.12 18:46
levmah28 píše:
saracenka píše:
u nás dneska byla china s hranolkama a zítra kachnička se zelím a knédl ..a koblížek bych si dala ..
Mňam hranolky,na zítra jsem pozvaná na oběd od mojeho,tak si dám něco tučného.

kus špeku na prkénku :pankac:

• Upravit
5misa6
7.1.12 18:49

Máme domácí uzené maso,tak možná si ho dám na véču s hořčicí a chlebem :mrgreen:

• Upravit
saracenka
7.1.12 18:51
levmah28 píše:
Máme domácí uzené maso,tak možná si ho dám na véču s hořčicí a chlebem :mrgreen:

mňam

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová