Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
lleennttiillkkaa píše:
Kmínová polívka a palačinky
Ahoj,prosim recept na kminovou polivku.Uz nevim jake polivky varit a tu jsem jeste nedelala.
U nas je zitra uzena polivka a kureci rizky asi s brrkasi ![]()
Holky, jak děláte bramborovou kaši (pro dospělé).
A recept na kmínovou polívku by se taky hodil
![]()
Br kaše: brambory uvařím bez kmínu hodně do měkka, sleju, horké rozmixuju, mezitím v mikrovlnce ohřeju hrnek mléka a v něm tak 1/5 másla, podle množství brambor, přileju do rozmixovaných brambor a domixuju dohladka.
Kmínová polévka: udělám světlou jíšku, zaleju vodou nebo vývarem, metlou vymíchám do hladka, nasypu drcený kmín a udělám do ní noky z hrubé mouky a vajíčka, ty zavařím.
Kmínová polívka na sádle osmažím cibulku a kmín do sklovata, zasypu moukou a udělám zásmažku, tu pak zaliju vodou, přidám na jemno nasztrouhanou zeleninu(mrkev, petržel, celer), česnek, libeček a občas natru bujon, osolím a vařím až změkne zelenina. Nakonec zavařím vajíčko. Občas ještě přidám brambory.
br.kaši brambory uvařím a rozmixuju s mlíkem a máslem. Nejradši mám super hladkou, ale poslední dobou se mi nechce vytahovat robot, tak to dělám jen ručním mixérem.
makina píše:
Hm… tak zas když to převaříš… v nejhorším se po****
Tak jsem ji vyvařila na polovinu a byla dobrá. Chlapovi jsem nic neřekla
a ještě si přidal
Jedla jsem i já a dobrý, bříško nebolí…
Dneska dělám kuřecí vývar s drožďovými knedlíčky a nidlemi, pečené kuřecí čtvrtky a brkaši ![]()
U nás dneska domácí dukátové buchtičky a miminka měla králíka na zelenině a bramborky.
u nas vcera byla porkova polivka a dnes budou testoviny s brokolicovou syrovou omackou ![]()
U nás budou mít dnes kluci smažák s hranolkama a já špenát s bramborem ![]()
Dneska za mě vaří lidl. Budou jejich výborný švestkový knedlíky a zbytek polívky ze včera
Ahoj. Včera česnečka, krůtí plátek s horčičnou omáčkou a zázvorem, brambor. Dnes pečené kuře se zeleninou. Bezva diskuse.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat