Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
TĚSTO NA PIZZU 3 recepty už nevím od koho:
tý mouky tam dávám vždycky víc jinak se to těsto matlalo. Jo a mám to tak na 1 plech celej a 3/4druhej.
Hustotu těsta si hlídej, těsto nesmí lepit. Pokud nemáš pekárnu, doporučuji si to předdělat ručním mixérem s hnětacími metlami. Těsto necham asi 1hod.kynout, roztáhnu na plech, pomažu kečupem a pak naskládám oblíbené ingredience. Ke konci pečení posypu sýrem.
sophinka píše:Monjie píše:ty jsi změnila i klučičí jméno
Kysela koprova polivka, povidlove knedliky s makem.![]()
![]()
![]()
Nooojoono
![]()
Příspěvek upraven 13.01.12 v 15:04
u nás rýžový nákyp+kompot večeře ještě nevím asi vytáhnu utopence
Koupila jsem plněné bramborové knedlíky a k tomu červené zelí a cibulka. Zítra bude vepřové s rýží, buď na kmíně nebo s česnekem a majoránkou.
Já z těch zelených fazolek dělám hustou polívku-kupuju teda mražený.
Udělám si jíšku,zaleju vodou,hodím masox
a přisypu ty fazolky,krájený brambory a vařím.Když jsou brambory skoro měkké,přiliju smetanu(sladkou)a rozšlehám metličkou.Po vypnutí sporáku přidám na kostičky krájený točený salám(nemusí být)a přiliju ocet,osolím,opepřím
dneska byly špagety
zítra maso s dušenou mrkví a brambor
jdu chytat inspiraci na neděli ![]()
Monjie píše:sophinka píše:NooojoonoMonjie píše:ty jsi změnila i klučičí jméno
Kysela koprova polivka, povidlove knedliky s makem.![]()
![]()
![]()
![]()
obě jména se mi moooc líbí
![]()
Aurélie byla moje prababička
(říkali jí taky Zlaťka, ale to se mi tak nelíbí) a když jsem byla na výměnu ve Francii, tak sestra té holky se tak taky jmenovala, vyslovovali to Oreli - v té fránině to znělo nádherně, takhle napsaný to vypadá děsně ![]()
Dneska vyly ten filet a na víkend budu dělqt kuře - jen ještě nevím jak. nějak naporcované a nějak upečené… a ideálně k rýži…,
nemáte tip? Minule jsem tu dávala pečené na rajčatech
mahdalka píše:
Já z těch zelených fazolek dělám hustou polívku-kupuju teda mražený.
Udělám si jíšku,zaleju vodou,hodím masoxa přisypu ty fazolky,krájený brambory a vařím.Když jsou brambory skoro měkké,přiliju smetanu(sladkou)a rozšlehám metličkou.Po vypnutí sporáku přidám na kostičky krájený točený salám(nemusí být)a přiliju ocet,osolím,opepřím
něco takovýho nám dělali v jídelně já ji milovala,určitě vyzkouším, jen dotaz, když dáváš smetanu a pak ocet nesráží se to???
u nás dneska čočková polévka, buchtičky s krémem, špagety a mrkvový salát, dej si nač máš chuť
Minulko davas ocet rovnou do fazolek nakonec prilejes smetanu+moukou.
My to nejime jako polivku ale jako hlavni jidlo, bud s vejcem na tvrdo + bramborem. Nebo se slaninou a chlebem.
no oni jsou to fakt dvě jídla a mám ráda obě, buď fazolky, brambor + něco vejce či maso a tam to znám, že se dává ocet a pak jsme dávali bešamel a tu polévku jsem nikdy nedělala, ale fakt jsem si jí snad jako jediná v té jídelně chodila i přidávat ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
ty jsi změnila i klučičí jméno