Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
sophinka
13.1.12 14:35
Monjie píše:
Kysela koprova polivka, povidlove knedliky s makem.

ty jsi změnila i klučičí jméno :! 8o :mrgreen: :mrgreen:

• Upravit
5misa6
13.1.12 14:56

Nemůžu najít ty recepty na těsto na pizzu,může mi někdo pomoct?

• Upravit
17010
13.1.12 15:00

TĚSTO NA PIZZU 3 recepty už nevím od koho:

• 1 jogurt,1kelímek polohrubý mouky,1/2 lžičky prášku do pečiva,špetka soli,1 vejce,1 lží­ce oleje

tý mouky tam dávám vždycky víc jinak se to těsto matlalo. Jo a mám to tak na 1 plech celej a 3/4druhej.

• 30 dkg hladké mouky, 3 lžíce oleje, 2 vejce, 3 dkg droždí, asi 100ml mléka

Hustotu těsta si hlídej, těsto nesmí lepit. Pokud nemáš pekárnu, doporučuji si to předdělat ručním mixérem s hnětacími metlami. Těsto necham asi 1hod.kynout, roztáhnu na plech, pomažu kečupem a pak naskládám oblíbené ingredience. Ke konci pečení posypu sýrem.

• 300g hladká mouka, 1,5 dcl vody, 20g droždí, 1 lžíce olivového oleje, 1/ lžička soli
  • načítám...
23033
13.1.12 15:01
sophinka píše:
Monjie píše:

Nooojoono :lol: :mavam:

Příspěvek upraven 13.01.12 v 15:04

• načítám...
1114
13.1.12 15:02

u nás rýžový nákyp+kompot večeře ještě nevím asi vytáhnu utopence

• načítám...
5misa6
13.1.12 15:06

Děkuji

• Upravit
30663
13.1.12 15:18

Koupila jsem plněné bramborové knedlíky a k tomu červené zelí a cibulka. Zítra bude vepřové s rýží, buď na kmíně nebo s česnekem a majoránkou.

• načítám...
16557
13.1.12 16:36

Já z těch zelených fazolek dělám hustou polívku-kupuju teda mražený.
Udělám si jíšku,zaleju vodou,hodím masox :oops: a přisypu ty fazolky,krájený brambory a vařím.Když jsou brambory skoro měkké,přiliju smetanu(sladkou)a rozšlehám metličkou.Po vypnutí sporáku přidám na kostičky krájený točený salám(nemusí být)a přiliju ocet,osolím,opepřím

• načítám...
20656
13.1.12 18:29

dneska byly špagety
zítra maso s dušenou mrkví a brambor

jdu chytat inspiraci na neděli :think:

• načítám...
20656
13.1.12 18:31
Monjie píše:
sophinka píše:
Monjie píše:
Nooojoono :lol: :mavam:

obě jména se mi moooc líbí :palec: :potlesk:
Aurélie byla moje prababička :* (říkali jí taky Zlaťka, ale to se mi tak nelíbí) a když jsem byla na výměnu ve Francii, tak sestra té holky se tak taky jmenovala, vyslovovali to Oreli - v té fránině to znělo nádherně, takhle napsaný to vypadá děsně :lol:

• načítám...
14598
13.1.12 20:18

Dneska vyly ten filet a na víkend budu dělqt kuře - jen ještě nevím jak. nějak naporcované a nějak upečené… a ideálně k rýži…,

nemáte tip? Minule jsem tu dávala pečené na rajčatech

• načítám...
23033
13.1.12 21:09

Markit: a co treba na kile soli? ala grilovane?

• načítám...
2904
13.1.12 22:53
mahdalka píše:
Já z těch zelených fazolek dělám hustou polívku-kupuju teda mražený.
Udělám si jíšku,zaleju vodou,hodím masox :oops: a přisypu ty fazolky,krájený brambory a vařím.Když jsou brambory skoro měkké,přiliju smetanu(sladkou)a rozšlehám metličkou.Po vypnutí sporáku přidám na kostičky krájený točený salám(nemusí být)a přiliju ocet,osolím,opepřím

něco takovýho nám dělali v jídelně já ji milovala,určitě vyzkouším, jen dotaz, když dáváš smetanu a pak ocet nesráží se to???

u nás dneska čočková polévka, buchtičky s krémem, špagety a mrkvový salát, dej si nač máš chuť

• načítám...
23033
13.1.12 22:55

Minulko davas ocet rovnou do fazolek nakonec prilejes smetanu+moukou.
My to nejime jako polivku ale jako hlavni jidlo, bud s vejcem na tvrdo + bramborem. Nebo se slaninou a chlebem.

• načítám...
2904
13.1.12 22:59

no oni jsou to fakt dvě jídla a mám ráda obě, buď fazolky, brambor + něco vejce či maso a tam to znám, že se dává ocet a pak jsme dávali bešamel a tu polévku jsem nikdy nedělala, ale fakt jsem si jí snad jako jediná v té jídelně chodila i přidávat :-D

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová