Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
23033
12.2.12 16:20

si udelej z bileho jogurtu dressing na zel.salat:D nebo gyros a z okurky s jogurtem a koprem ala tzaziki:D

• načítám...
Klementýnka
12.2.12 16:21

Monjie, člověk se neustále vyvíjí, třeba i tvé chuťové buňky se časem změní. Já mám ráda pestrost, inspirací mi bylo indické curry v kokosovém mléce, kde je taky hafo různých druhů zeleniny, jen místo kokosového mléka jsem dala ovesné a jako koření kopr, proto jsem to nazvala koprovou omáčku pro lepší představu, ale s českou koprovkou to nemá nic společného.

Jinak některé zdravé stravovací směry doporučují kombinovat co nejvíce druhů zeleniny, vitamíny a antioxidanty působí synergicky.

Sýr byl až po hlavním jídle jako mňamka, děláme to tak skoro vždycky, holt vliv Francie.

Kozí hermelín v těhotenství můžeš, je vyroben z pasterizovaného mléka, takže žádná listerióza nehrozí. Jen s mírou, protože některé stravovací směry tvrdí, že ani ušlechtilá plíseň není pro tělo vhodná. Ale to je věci názoru …

Příspěvek upraven 12.02.12 v 16:22

• Upravit
5misa6
12.2.12 16:22

Možná najdu v ledni maximálně mrkev a celer :mrgreen: po víkendu jsme úplně vyžraní.

• Upravit
15054
12.2.12 16:29
levmah28 píše:
Možná najdu v ledni maximálně mrkev a celer :mrgreen: po víkendu jsme úplně vyžraní.

tak jestli máš brambory nebo těstoviny tak z toho všeho salát-vejce,mrkev,celer,jogurt :mrgreen:

• načítám...
9887
12.2.12 16:35
Klementýnka píše:
Monjie, člověk se neustále vyvíjí, třeba i tvé chuťové buňky se časem změní. Já mám ráda pestrost, inspirací mi bylo indické curry v kokosovém mléce, kde je taky hafo různých druhů zeleniny, jen místo kokosového mléka jsem dala ovesné a jako koření kopr, proto jsem to nazvala koprovou omáčku pro lepší představu, ale s českou koprovkou to nemá nic společného.

Jinak některé zdravé stravovací směry doporučují kombinovat co nejvíce druhů zeleniny, vitamíny a antioxidanty působí synergicky.

Sýr byl až po hlavním jídle jako mňamka, děláme to tak skoro vždycky, holt vliv Francie.

Kozí hermelín v těhotenství můžeš, je vyroben z pasterizovaného mléka, takže žádná listerióza nehrozí. Jen s mírou, protože některé stravovací směry tvrdí, že ani ušlechtilá plíseň není pro tělo vhodná. Ale to je věci názoru …

Příspěvek upraven 12.02.12 v 16:22

Mně se právě Ty tvé nápady líbí, taky jsem prodělala přechod od klasické (tatínkovy) kuchyně zpátky k základním surovinám:) Občas ale i po té klasice sáhnu, zvlášť když je taková zima.

Je fakt, že plísně mám nedoporučené, takže se jim i u sýrů vyhýbám, ale pro jednou…:)

• načítám...
23033
12.2.12 17:25

skoro hotov

• načítám...
19692
12.2.12 17:33
Monjie píše:
skoro hotov
:palec: :potlesk: mnaaaaammmm.To bych asi snedla cele sama :lol:
  • načítám...
5misa6
12.2.12 17:47

No a já jsem z těch jogurtů upekla,teda peču buchtu s meruňkama.Takže večeře je jasná.

• Upravit
3968
12.2.12 17:55

naložené vepřové maso s bramborovou kaší

• načítám...
1649
12.2.12 19:00

Dnes jsme měli každý jinou večeři. Mládě krupicovou kaši, já chleba s pomazánkou a milostpán si poručil palačinky s nugetou :zed:

• načítám...
1649
12.2.12 19:01
Monjie píše:
skoro hotov

mňáááááááám, super u nás by dlouho nevydržel

• načítám...
5misa6
12.2.12 19:02
michaba83 píše:
Dnes jsme měli každý jinou večeři. Mládě krupicovou kaši, já chleba s pomazánkou a milostpán si poručil palačinky s nugetou :zed:

U nás by to neprošlo.

• Upravit
1649
12.2.12 19:04
levmah28 píše:
michaba83 píše:
Dnes jsme měli každý jinou večeři. Mládě krupicovou kaši, já chleba s pomazánkou a milostpán si poručil palačinky s nugetou :zed:
U nás by to neprošlo.

já na sladké fakt neměla chuť a co bych pro ně neudělala :srdce:
:zed:

• načítám...
5misa6
12.2.12 19:07
michaba83 píše:
levmah28 píše:
michaba83 píše:
U nás by to neprošlo.
já na sladké fakt neměla chuť a co bych pro ně neudělala :srdce: :zed:
:-D chlapovi bych dala recept,a ať se činí :palec:
  • Upravit
15054
12.2.12 19:09

zítra a v út dušené hlávkové zelí s těstovinama a uzeninou

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení