Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
23033
12.2.12 19:12
michaba83 píše:
Monjie píše:
skoro hotov
mňáááááááám, super u nás by dlouho nevydržel

Dedkovi dam zitra kousek do prace a zbytek beru na mecheche:D

• načítám...
18149
12.2.12 19:28

Na svačinu zbytek buchet, šneci z list. těsta s čokoládou a pudink u babičky, k večeři hrachová polívka a pro zájemce (což jsem jen já s nejstarší) rybí očka a rohlík. Ke snídani se pokusím ještě něco upéct, ale nápad nula.
Zítra už zas jídelna.

• načítám...
9887
12.2.12 19:36

Lívanečky na sladko i na slano. Než jsem to dodělala, muž (rýmička) i dcera (vyvenčenost) usnuli :nevim:

• načítám...
1610
12.2.12 19:44
To je dobrý aspoň ti to nikdo neujídal a máš pěkně obloženej talíř.
Viking píše:
Lívanečky na sladko i na slano. Než jsem to dodělala, muž (rýmička) i dcera (vyvenčenost) usnuli :nevim:
  • načítám...
1610
12.2.12 19:44

Já mám hroznou chuť na rýžovej nákyp, neměla jsem ho léta. Máte někdo nějakej fakt dobrej recept?

• načítám...
sophinka
12.2.12 19:45
Viking píše:
Lívanečky na sladko i na slano. Než jsem to dodělala, muž (rýmička) i dcera (vyvenčenost) usnuli :nevim:

co bych za to dala kdyby usnuli a ještě i dobroty by mi nechali :mrgreen:

• Upravit
9887
12.2.12 19:48

denca, sophinka: Tak má to něco do sebe, nepopírám… Jen aby se nevzbudili o půlnoci a nezačli plenit.

• načítám...
18149
12.2.12 19:49

Denčo, já mám fakt dobrej - úplně normální recept :)
Uvařím si rýži, nejlíp v mléčném hrnci ve vodní lázni, ale já to šidím, že předvařím ve vodě a ke konci dovařím v mléce. Nechám vystydnout.
Mezitím si rozmíchám ve větším hrnci žloutky s cukrem a máslem a zvlášť ušlehám bílky na sníh. Pak vychladlou rýži přidám do máslovožloutkové směsi, promíchám a zlehka vmíchám sníh. Tuhle kaši pak vrstvím do pekáčku, prokládám vrstvou jablek, švestek a meruněk, pak zas kaši. Zapeču.

• načítám...
sophinka
12.2.12 19:51
Viking píše:
denca, sophinka: Tak má to něco do sebe, nepopírám… Jen aby se nevzbudili o půlnoci a nezačli plenit.

protože bych tvrdě spala bylo by mi to o půlnoci šumák :lol: :lol: dobroty bych samozřejmě snědla před usnutím :pankac:

• Upravit
1610
12.2.12 20:00
mnam to si udělám a jak stou rejží_ jak v poměru?
Eliška píše:
Uvařím si rýži, nejlíp v mléčném hrnci ve vodní lázni, ale já to šidím, že předvařím ve vodě a ke konci dovařím v mléce. Nechám vystydnout.
Mezitím si rozmíchám ve větším hrnci žloutky s cukrem a máslem a zvlášť ušlehám bílky na sníh. Pak vychladlou rýži přidám do máslovožloutkové směsi, promíchám a zlehka vmíchám sníh. Tuhle kaši pak vrstvím do pekáčku, prokládám vrstvou jablek, švestek a meruněk, pak zas kaši. Zapeču.
  • načítám...
15054
12.2.12 20:12
denca29 píše:
mnam to si udělám a jak stou rejží_ jak v poměru?
Eliška píše:

já dávám vanilkový cukr a skořici ;)

• načítám...
18149
12.2.12 20:13

Já ti nevím, tak necelý půl kila rýže na čtyři vejce? Já už to dlouho nedělala a vždycky jedu od oka ;)

• načítám...
15054
12.2.12 20:15
Eliška píše:
Já ti nevím, tak necelý půl kila rýže na čtyři vejce? Já už to dlouho nedělala a vždycky jedu od oka ;)

jestli nemyslí kolik mléka :think: já teda podle oka a pak dle potřeby dolévám

• načítám...
838
12.2.12 20:19

tak k večeři topinky s masovou směsí a teď jsem dopekla slané rohlíčky aby bylo co snídat :D

• načítám...
23033
12.2.12 20:19
sophinka píše:
Viking píše:
protože bych tvrdě spala bylo by mi to o půlnoci šumák :lol: :lol: dobroty bych samozřejmě snědla před usnutím :pankac:

No to bys mohla:D takova tycka do chmelu:D

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová