Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1452
19.4.12 20:51

@lenholka jak se dělá ta polívka z hlívy?

• načítám...
Metamorphosis
19.4.12 21:00

@Jindřiška7 Ty seš ale..
Jo, to je moje nejoblíbenější jídlo - jenomže aktuálně nemám doma ani sejra, ani by se mi ho nechtělo strouhat - odzátkovav a vyklepnout (zeleninu) dá míň práce 8) :mrgreen:

• Upravit
Metamorphosis
19.4.12 21:02

jako z čehokoli jinýho - hlívu nakrájíš na velikost, která ti vyhovuje a vaříš spolu s tím, co máš ráda - dá se použít jak do „vývarové“ polívky, tedy bujonu, tak třeba místo dršek nebo jako přísada k buřguláši.. Je taková pevná, jakoby masová, ale s houbovou chutí..

@hubička píše:
@lenholka jak se dělá ta polívka z hlívy?
  • Upravit
4509
19.4.12 21:07
@Amber_1977 píše:
jako z čehokoli jinýho - hlívu nakrájíš na velikost, která ti vyhovuje a vaříš spolu s tím, co máš ráda - dá se použít jak do „vývarové“ polívky, tedy bujonu, tak třeba místo dršek nebo jako přísada k buřguláši.. Je taková pevná, jakoby masová, ale s houbovou chutí..

jj uplne jako drstkovku s drstkama :))

• načítám...
1452
19.4.12 21:11

tak to zkusím díky :potlesk:

• načítám...
50155
19.4.12 21:11
@levmah28 píše:
Holky chci si dát na večeři jogurt bíly,čím si ho mám dochutit? :nevim: jako žiju zdravě,tak nic tučného :-D

Já si dávám jogurt do zelen.salátu místo zálivky a do toho nastrouhám česnek :pankac:

• načítám...
Metamorphosis
19.4.12 21:19

Já bych radši pravou držkovou :oops: :mrgreen: :andel:

@lenholka píše:
jj uplne jako drstkovku s drstkama :))
  • Upravit
3374
19.4.12 23:38

kotleta na zítra z mrazáku venku, ale co z ní uvařit mě teda nenapadá… možná to bude tou pokročilou hodinou :think:

• načítám...
24292
20.4.12 08:09

@lenulina1979
já dojídal kotletu z včera. Osolit, opepřit, osmažit lehce z obou stran. Šup s ní do pekáčku, lehce podlít. Trošku podusit. (Dusila jsem na plotně, protože v peci ten můj tlustostěnnej pekáč dlouho trvá a maso ne a ne to příjít k životu). Až je to měkké, tak ušlehat sníh z bílků, do něj vpravit jemně strouhaný sýr (ono to jakoby sedne a je toho míň). Naskládat na masíčko a zapéct v troubě asi 10 - 15 minut do zhnědnutí. Ta hromádka na kotletě vypadá žalostně, ale nakonec se pěkně nadzvedne. Do výpeku dávám jiskřičku másla.
Měla jsem 7 ks masa, 5 bílků, 30 dkg sýra.

• načítám...
2535
20.4.12 08:23
@lenulina1979 píše:
kotleta na zítra z mrazáku venku, ale co z ní uvařit mě teda nenapadá… možná to bude tou pokročilou hodinou :think:

Dělávám toto, kotletu naklepu, osolím a obalím ve strouhance, rychle osmahnu. Na pekáček nahážu na kostky nakrájenou červenou papriku a slaninu a peču, jíme to většinou s br. kaší.

Včera jsme dojedli tu dušenou mrkev, bylo jí fakt moc.
Dnes budou palačinky :lol: a možná cibulová polévka.

• načítám...
10631
20.4.12 09:02

Dneska dojídáme včerejší vývar s knedlíčkama a bude ta čína s rýží.

• načítám...
5misa6
20.4.12 09:35

Řízky s bramborem.

• Upravit
23033
20.4.12 10:13

dneska slepici s nudlema a nejspis bramboraky nebo zbytek gril.kurete asi jako rizoto.
Ale potrebuju radu, co zejtra pro chlapy budou makat cely den na byte. Napadl me rizek, ale to je nuda:D co takovy buffalo wings s pecivem,basa piv, babovka, a jako obzersveni bud tousty nebo oblozene chleby?

• načítám...
2551
20.4.12 10:34

Hovězí vývar s nudlemi a zeleninou, rizoto a kynuté buchty s povidlama

• načítám...
50155
20.4.12 10:39

Dneska kuřecí vývar se zeleninou a zbytek zapečených těstovin od večera. Zítra konečně udělám ty švestkové knedlíky s tvarohem a mákem :pankac:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová