Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Díky, akorát pomalý vaření můžu jen, když doma není muž, jinak by z té spotřeby energie omdlel.
Já vařím pořád a omajdy a polívky na pomalo, 6ti hodinovou kachnu a tak… Mám se snad bát vyučtování?
Tak holky já to vaření v poslední době nějak flákám, například tento víkend jsem sama doma, ne že bych neměla čas, ale nechce se. Snídaně- chleba s vajíčkovou pomazánkou ze včera, sváča- banán a ovesná kaše, to jediné jsem dnes vařila, oběd- torteliny se sýrem ohřáté v mikrovlnce, sváča- mrkev(ne že by šlo o zdraví, spíš byla po ruce), večeře- 2tuby pikaa
(fakt nešlo o zdraví) ![]()
K obědu švestkové knedlíky s mákem přelité čerstvou kozí smetanou a k večeři brambory na loupačku, tvaroh s pažitkou a paprikou, kozí mléko.
@Hromnice píše:
plněný bramborový knedlíky s uzeným, špenátem a s osmaženou cibulkou
to si jdu dat ted se zelim a otevru si k tomu pivo ![]()
@Eliška píše:
Holky, jde uvařit nějak polívka v troubě? To je asi blbost, co? Máme novou kuchyň a varná deska zatím není zapojená, ale trouba funguje. Zítra bude poprvé péct kuře a brambory, zatím musíme přežívat o pečených jídlech.
No, občas sem vařila různé vývary v mikrovlnce, je to za 30-40 minut hotové ![]()
@Eliška píše:
Holky, jde uvařit nějak polívka v troubě? To je asi blbost, co? Máme novou kuchyň a varná deska zatím není zapojená, ale trouba funguje. Zítra bude poprvé péct kuře a brambory, zatím musíme přežívat o pečených jídlech.
Proč by nešla, takovej vývar v pohodě, akorát musíš hlídat aby to nevařilo moc silně. Zahušťovaný polívky nevím, bylo by to složitější ale šlo by to. V mikrovlnce možná taky. Já když vařím jen pro sebe třeba brambory, tak jedině v mikrovlnce. Taky tam občas peču buchtu. Co koupit jedno nebo dvou plotýnkovej vařič? Anebo plynovou bombu s hořákem, záleží na jak dlouho to máte, jestli Vám to zapojí za pár dnů tak se to asi moc nevyplatí.
Příspěvek upraven 21.04.12 v 22:50
u nás dneska nakonec treska - smažená, obalená jen v kořeněné mouce
dušená směs zeleniny (z mrazáku) a brambor
večer se dojídaly zbytky
na zítra je takový codůmdal, ale chutná to skvěle
mleté hovězí, k tomu na hrubo nakrájená: 1cibule, 1 mrkev, 1cuketa, 1větší kedlubna, sůl
pak ještě žampiony v mišmaš omáčce (orestovat na lž.másla, pak sladká paprika, lž.protlaku, lž.sojovky, případně trochu přicukrovat, nechat 5min podusit)
k tomu budou rýžové nudle ![]()
a jako polívka je kuřecí vývar se zeleninou a vajíčkovým kapáním
Příspěvek upraven 21.04.12 v 22:53
No pevně doufám, že maximálně do týdne zapojeno bude, takže investovat nehodlám. Tchán nabízel půjčit vařič, ale v týdnu máme jídelny, takže jde jen o víkend a to nějak dáme.
Díky za reakce, nevěděla jsem, že to jde i v troubě. Člověk se pořád učí.
Dneska bude kuřecí steak, přeliv ze zakysané smetany a šťouchané brambory ![]()
Peču porcované kuře a brambory udělám v MW, protože chlap ještě nepřinesl škrabku, tak je nemůžu přihodit do trouby, maso už je hotové. Ale nová MW má funkci aut. vaření brambor, tak to snad bude rychle.
Dneska máme sojové maso a rýži, na žádné složitosti nemám náladu, vlezl na mě bacil.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat