Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
549
15.5.12 09:47

pardón to je ,ale hrubka-vyhodit samozřejmně

• načítám...
3374
15.5.12 09:51

já ty výtvory mám i někde v albu tady na emimino… ulítávám na vaření a pečení :) a třeba na facebooku tam už jsou takové albíčka dvě :D, s čím mám doma problém… já osobně mám děsně ráda polívky, ovšem přítel ani jeho mamina ti je nemusí a jen pro mě vařit polívku nemá cenu :/ přitom u nás doma vždy platilo, polívka je grunt a jak to máte doma vy? taky mě dostala ta jeho mamina když mě v jejích 60 letech řekla že nikdy nevařila a nedělala plněné paprikové lusky… prý to neumí :think: jsem nevěřila vlastním uším, a rajskou dělá z kečupu :poblion: tak teda dělala kuchyň tam už teď nechodí ani jednou týdně jak byla zvyklá, a jde to na ní i vidět jak se nám krásně zakulatila :mrgreen:

• načítám...
15054
15.5.12 09:53

@lenulina1979 jsem se musela hned mrknout,nebyl by prosím receptík na ty piškotové řezy s pudinkem :kytka:

• načítám...
3374
15.5.12 09:55
tak to já peču ovšem sladký nejím mě to neleze… jen teď co jsem těhotná sem tam něčeho kousek, ale přednost dávám masu… za to zbytek rodiny ti sladký můžou ve velkém a přítel ten sladké může jak na snídani tak večeři i svačiny
@dzarunka píše:
svíčková je základ :mrgreen: :palec:
  • načítám...
3374
15.5.12 10:13
piškot je přesně :
400g moučkového cukru, 400g polohrubé mouky, 8 vajec oddělit žloutka od bílků, 20 lžic vlažné vody, 20 lžic oleje, a prášek do pečiva žloutky jsem vyšlehala s cukrem a vodou pak jsem zašlehala i olej… pak vmíchám mouku prosátou s práškem do pečiva a lechce vmíchám ušlehaný sníh z bílků, ten šlehám se špetkou sole … na vychladlej korpus natřu krém, podotýkám že na ten velkej plech toho krému ze dvou másel bylo i zbytečně moc, ale u nás to nikomu neva pak jsem dala dvě plechovky brosví a dvě jahod a zalila hustým trochu vychladlím pudinkem z litru a půl mlíka
krém je ze dvou másel, kousek jsem odkrojila a udělala z něj a trochy hl mouky jíšku pak povařila s mlíkem a udělala kaši abych ten krém nadstavila a mě tak i víc chutná, než jen z másla a nebo nastavený pudinkem, pak trochu rumové tresti nebo trochu rumu… a cukr tak jak kdo má rád sladké já třeba krém nedělám podle receptů nikdy nejsem na to zvyklá ale pokud chceš tak si na netu najdi krém nastavený kaší a udělej podle receptu ;)
@dzarunka píše:
@lenulina1979 jsem se musela hned mrknout,nebyl by prosím receptík na ty piškotové řezy s pudinkem :kytka:
  • načítám...
50147
15.5.12 10:13

@lenulina1979 Tiramisu vypadá luxusně :pankac:

• načítám...
50147
15.5.12 10:18
@lenulina1979 píše:
já ty výtvory mám i někde v albu tady na emimino… ulítávám na vaření a pečení :) a třeba na facebooku tam už jsou takové albíčka dvě :D, s čím mám doma problém… já osobně mám děsně ráda polívky, ovšem přítel ani jeho mamina ti je nemusí a jen pro mě vařit polívku nemá cenu :/ přitom u nás doma vždy platilo, polívka je grunt a jak to máte doma vy? taky mě dostala ta jeho mamina když mě v jejích 60 letech řekla že nikdy nevařila a nedělala plněné paprikové lusky… prý to neumí :think: jsem nevěřila vlastním uším, a rajskou dělá z kečupu :poblion: tak teda dělala kuchyň tam už teď nechodí ani jednou týdně jak byla zvyklá, a jde to na ní i vidět jak se nám krásně zakulatila :mrgreen:

U nás je to s těma polévkama naopak. Můj chlap by nejradši polévky denně a mně stačí tak 1× týdně. No a když udělám hrnec, tak to jíme 3 dni :mrgreen:

Jinak rajská z kečupu, to je :poblion: 8o No, každá ženská hold vařit neumí.

• načítám...
3968
15.5.12 11:07

my dnes dojídáme dušené maso s rýží

• načítám...
6882
15.5.12 11:52

Dušená vepřová kýta s jasmínovou rýží :)

• načítám...
657
15.5.12 11:53

Dneska svíčková :dance:

• načítám...
1101
15.5.12 13:13

Dnes zapečené těstoviny s červenou řepou. Chlap s malým to bude mít i zítra. Já budu na školení.

• načítám...
50147
15.5.12 14:33

špagety + kuřecí nudličky se špenátem, česnekem a smetanou :pankac:

• načítám...
1270
15.5.12 15:30

Mě doma vaří přítel čočku s uzeným, jen přijít dom z práce :mrgreen:

• načítám...
930
15.5.12 15:33

Já dělala guláš :-) A buchtu perník :palec: