Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
179
14.5.12 18:23

Tak my sme včera i dnes měli španělské ptáčky s rýží. Na večeři děláme topinky se sýrovou pomazánkou. To je u nás velká pochoutka ;)

• načítám...
2458
14.5.12 18:28

Holky dnes jsem přišla přišla při přípravě tiramisu na super vychytávku, určitě dost primitivní, ale jak koukám na to Prostřeno ta vidím že spoustu lidí to ještě nenapadlo. Takže když se děla tiramisu či jiný podobný dezert, tak je lepší ty piškoty naskládat do formy na sucho než namáčet do kávy. No a pak si dát tu kávu do rozprašovače a postříkat je. Výrazně tím ušetříte čas a je to praktičtější, než každý jeden piškot namáčet a pak skládat. Zkoušela jsem to i nejdřív poskládat do formy a pak polít kávou, ale nějak se to blbě odhaduje a je to pak moc mokrý. No jo jsem hold zaneprázdněná tak honím čas kde se dá.

• načítám...
1452
14.5.12 18:41

@papavlinka33 njn, ale to mám mít jako extra rozprašovač v kuchyni?? :-)

• načítám...
2458
14.5.12 18:46

@hubička

No já mám těch rozprašovačů doma víc, používám je na olej, kupuji v drogérce za pár kaček.

• načítám...
1452
14.5.12 19:44

@papavlinka33 to se máš..já nemám kam dát a super olej přímo ve spreji kupuju olivový.. 8)

• načítám...
25007
14.5.12 20:03

@papavlinka33 ha, super vychytávka :lol: :palec:
@lenanej jak děláš ty topinky prosím?

• načítám...
14090
14.5.12 20:05
@papavlinka33 píše:
Holky dnes jsem přišla přišla při přípravě tiramisu na super vychytávku, určitě dost primitivní, ale jak koukám na to Prostřeno ta vidím že spoustu lidí to ještě nenapadlo. Takže když se děla tiramisu či jiný podobný dezert, tak je lepší ty piškoty naskládat do formy na sucho než namáčet do kávy. No a pak si dát tu kávu do rozprašovače a postříkat je. Výrazně tím ušetříte čas a je to praktičtější, než každý jeden piškot namáčet a pak skládat. Zkoušela jsem to i nejdřív poskládat do formy a pak polít kávou, ale nějak se to blbě odhaduje a je to pak moc mokrý. No jo jsem hold zaneprázdněná tak honím čas kde se dá.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:
  • načítám...
179
14.5.12 20:18

@eshta
Na jemno nastrouhám tvrdý sýr - cca 20dkg, přidám vajíčko, trochu mléka, špatku soli a polohrubou mouku (směs nesmí být příliš tekutá). Namažu na jednu stranu chleba a tu opékám na pánvi nejprve. Druhou stranu nechám prázdnou, tu po usmažení potíráme česnekem.

• načítám...
2458
14.5.12 20:24

@hubička
Taky jsem si to párkrát koupila, ale ten sprej je dražší a oleje je tam málo, tak si to dělám po domácku. Jinak ty domácí spreje jsou super věc, používám je i na normální olej, třeba když peču palačinky a na různé zdobení přes šablonu.

• načítám...
179
14.5.12 20:33

Holky, vy ten sperj používáte třeba i na vymazání plechu a pak to vysypete moukou? Přemýšlela sem, jak si to ulehčit…

• načítám...
2458
14.5.12 20:34

@lenanej
Jasně a nemusíš tam dávat olej, na pečení je lepší použít máslo rozpuštěné.

• načítám...
9994
14.5.12 20:35

@hubička Používám jedině droždí Fala. Je na něm slon. Pravda, je dražší, ale těsto je vždycky nádherně nakynuté.

• načítám...
25007
14.5.12 20:36
@lenanej píše:
@eshta
Na jemno nastrouhám tvrdý sýr - cca 20dkg, přidám vajíčko, trochu mléka, špatku soli a polohrubou mouku (směs nesmí být příliš tekutá). Namažu na jednu stranu chleba a tu opékám na pánvi nejprve. Druhou stranu nechám prázdnou, tu po usmažení potíráme česnekem.

děkuju, já dělám podobnou :palec:
cca 15dkg měkkého salámu a 5dkg sýru cihla nastrouhám na jemném struhadle, přidám 1 vajíčko, asi 2lžičky solamylu (event.jarní cibulka, petrželka) a smíchám. Touto směsí potřu chleba a vložím natřenou stranou do rozpáleného tuku , pak osmažím druhou stranu. Pak tu „suchou“ stranu potřu česnekem jako klasickou topinku a někdy i pokapu Maggi

• načítám...
179
14.5.12 20:37

@papavlinka33
Ale když si dáš máslo do rozprašovače, tak ti ztuhne a už to nemůžeš použít podruhé?

• načítám...
9994
14.5.12 20:38

@papavlinka33 Super nápad s tím rozprašovačem :palec: . To ani nevim, že se dají koupit prázdné rozprašovače k naplnění :?:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová