Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Monjie pudinkový závin?Smím prosit recept?
Jinak já mám guláš a zítra jdeme v Brně na festival jídla na Špilberk, kde se najíme dosyta.A pro návštěvu jsem upekla čokoládový korpus a nahoru zakysaná smetana s jahodama…ať už to ztuhne!!!Mám na to strašnou chuť.
Já se najedla u mámy rýži s masíčkem, přítel si bude muset namazat chleba, nějak se nechce nic dělat v tom teplu ![]()
Tak já sem si dnes udělala pizzu Ristorante z mrazáku. Zítra budou karbenátky se sýrem a brambory ![]()
@ondas Dík za tip. Už jsem vyndala masíko. Nakonec bude vařit tatínek. Divočáka po bretaňsku s opékanými brambory. Ale nápad využiju, každou sobotu chodim do práce, tak je to s tím vařením složitější. ![]()
@danyk píše:
@laducha a napsala bys, prosím, recept na cibulovou omáčku?
Cibulová omáčka
Na tuku či oleji zpěním nadrobno nakrájenou cibuli (aspoň 4), když trochu zezlátne, přidám mouku a udělám cibulovou jíšku. Pak zaliju vodou (vývarem), přidám bobkový list a nové koření a nechám vařit.
Vytáhnu koření, omáčku rozmixuji, aby byla hladká, osolím. Můžeme přidat trošku smetany, ale nemusí být. Přikyselím a podle chuti i přisladím.
Cibulová omáčka se hodí k vařenému masu s vařeným bramborem. Nebo podávám s vejcem natvrdo.
Holky jak tu čtu vaše jídlníčky, moc se tu neobjevují ryby. Je pravda, že my taky moc často nemíváme. Důvod je, že pokud koupím rybu tak je bez chuti nebo se to nedá jíst. Poradíte kde kupujete ryby?
Tak dneska bude syrova omacka z nivy,. s kurecim masem a muslickami, uz se tesim ![]()
Tak my jsme meli vcera knedlo,zelo a kure k tomu a dnes jen knedliky bramborovy s vajickem a okurkovy salat ![]()
@denca29 píše:
Holky jak tu čtu vaše jídlníčky, moc se tu neobjevují ryby. Je pravda, že my taky moc často nemíváme. Důvod je, že pokud koupím rybu tak je bez chuti nebo se to nedá jíst. Poradíte kde kupujete ryby?
Kupujeme pstruhy přímo v rybárně. Zabije je až před tebou, takže 100% čerstvost. Nasolím a naložím do oleje a provensálského koření. Hodinu před grilováním nebo pečením smíchám klasické máslo s česnekem a ryby potřu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat