Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
dneska kuře s nádivkou a bramborem a kuřecí vývar s nudličkama
zítra restaurace a pozítří lasagne, pak možná nějaký závin z listového těsta z kuřecího masa
možná s kysaným zelím ![]()
zítra kuřecí grilované kuřecí paličky, br.kaše a zeleninový salátek - zbyde i na sobotu, páč si vařím zítra sama pro sebe ![]()
Dnes domácí pizza na přání rodiny
Zítra file na přírodno s bramborem
Míchaná vajíčka s rajčaty, cibulkou, hermelínem a pažitkou s chlebem ![]()
Zítra udělám těstoviny s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou. A večer jdeme na grilovačku
![]()
@MUFICE píše:
Zítra udělám těstoviny s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou. A večer jdeme na grilovačku![]()
Má pršet ![]()
Ale mi jdeme v sobotu ![]()
Cibulová omáčka, brambory a vajíčko natvrdo, zítra asi těstoviny s česnekem a špekem.
@laducha píše:
Cibulová omáčka, brambory a vajíčko natvrdo, zítra asi těstoviny s česnekem a špekem.
Obojí zní báječně! ![]()
My stále a vytrvale čočka
domácí müsli sušenky. Na víkend, neb bude pracovní a studijní, jsem udělala táborovou pomazánku, upekla chléb a fin ![]()
Kdo má dvě ruce, ten se obslouží ![]()
Dneska řízky s bramborovou kaší a ledový salát. K večeři asi vajčková pomazánka.
@romcaonca píše:
Obojí zní báječně!My stále a vytrvale čočka
domácí müsli sušenky. Na víkend, neb bude pracovní a studijní, jsem udělala táborovou pomazánku, upekla chléb a fin
Kdo má dvě ruce, ten se obslouží
Jak děláš to domácí müsli?
@lenanej jen jednoduše, vezmu cca hrnek ovesných vloček, půl hrnku sezamových nebo lněných semínek, půl hrnku pomletého máku. Vše opražím ve smaltovaném hrnci do zlatova. Zaleju vroucí vodou, aby poměr byl cca jako na rýžovou kaši. Vmíchám sušené sojové mléko zajíc (bez příchutě, ale vanilkové by mohlo být taky mňam) a 2 Pl třinové melasy. Vše provařím a nechám odstydnout na teplotu, že mohu „ponořit prst“ aniž bych se spálila ![]()
Za rychlého míchání do toho vmíchám jedno vejce a přidám jeden prášek do pečiva. Pokud chci obměnu, využiju koření /vanilka, skořice, hřebíček, badyán/ nebo sušené ovoce / mám domo sušené jahody, třešně, jablka, rozinky/.
Lžící omočenou ve vlažné vodě vytvářím na pečícím papíru bochánky a ty tou lžící rozmáznu (pokud děláš na Vánoce marokánky, tak tak).
Peču v předehřáté troubě na cca 150 - 180 °C /mám horkovzduch/ 30 minut, poté vypnu teplotu a nechám jen při větráku a stávající teplotě trouby sušenky dosušit. A pak papám ![]()
Chutnájí asi jako rýžová kaše, jen jsou přenosnější
![]()
U nás měl být zbytek těch masových koulí, jenže jsme je večer doslova sežrali
, tak bude první špenát ze zahrady s vajíčkem a brambory.
@romcaonca píše:
Obojí zní báječně!
No jo, není na maso, tak to přes týden řešíme takhle, vařím, co vařívala moje babička, naštěstí to klukům chutná, malá jí ve školce a tam to maso má ![]()
To domácí müsli vypadá dobře ![]()
Příspěvek upraven 11.05.12 v 09:27
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat